– Roda de premsa – VIDES PRIVADES – Teatre Borr脿s (rp82) – 22.03.2017

VIDES PRIVADES – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n –聽

Torno de nou a la presentaci贸 d’una nova proposta esc猫nica, aquesta vegada al Teatre Borr脿s, on la companyia La Brutal presenta VIDES PRIVADES, un text de l’escriptor brit脿nic No毛l Coward que es va estrenar al King’s Theatre d’Edimburg l’any 1930. D’aquesta obra ja es va poder veure una versi贸 a Barcelona l’any 2000, dirigida per Paco Mir, en aquest mateix Teatre Borr脿s.

David Selvas i la companyia La Brutal, han volgut ara fer una adaptaci贸 i tornar a representar-la en el mateix Teatre. En aquesta presentaci贸, ens comenten que la companyia mai encara havia fet una Com猫dia rom脿ntica a l’煤s i creuen que ha arribat l’hora d’intentar-ho. S’han posat en un contacte amb un gran especialista com 茅s el cineasta i dramaturg madrileny Juan Cavestany, que els ha realitzat aquesta adaptaci贸 en llengua castellana, que despr茅s ha estat tradu茂da al catal脿 per la nostra Cristina Genebat.

Estan presents a la taula de presentaci贸: Javi Beltr谩n (V铆ctor) – David Selvas (Eduard) – Norbert Mart铆nez (codirector de la proposta, juntament amb David Selvas) – Mima Riera (S铆lvia) i Marta Marco (Amanda).

Qu猫 passa quan la teva nova parella et comen莽a a fer preguntes sobre la teva relaci贸 anterior? Qu猫 sap? Qu猫 li has explicat? Si aix貌 passa el dia que has decidit convidar-la a un hotel rural amb encant, assegura’t que la teva exparella no hagi decidit fer exactament el mateix. Una com猫dia sobre la passi贸, un camp de proves sobre l’amor el desig i el sexe.

L’Amanda i l’Eduard, exparella de fa anys es retroben en un petit hotel rural anys despr茅s d’haver deixat la seva relaci贸. Els acompanyen el V铆ctor i la S铆lvia, les seves respectives parelles, per貌 en aquesta trobada fortu茂ta veiem que s’enc茅n la vella espurna de l’amor, tot i que en pocs dies descobreixen que tornen a entrar en aquell cicle repetitiu d’amor i odi del que van fugir.

Comenten que ha estat sense cap mena de dubte un treball d’orfebreria transcriure el 100% de l’obra a l’actualitat, per treure-li la pols i adaptar-la a la manera de fer i de viure d’avui en dia, convertint als personatges en una mica m茅s intel路ligents i molt especialment en el gir que se li ha volgut donar als personatges m茅s joves, que en l’actualitat s贸n molt capa莽os de prendre les seves pr貌pies decisions. El bon resultat ha estat la suma d’una bona adaptaci贸 de Cavestany i les idees i manera de fer de La Brutal.

Parlar de la parella, 茅s parlar en realitat d’un lloc com煤 de tots nosaltres, perqu猫 l’obra fa un an脿lisi de les relacions humanes i sobretot de l’amor. Comenten que s’ho han passat pipa i han rigut molt铆ssim durant el treball de taula i molt especialment durant els assajos.

S’estrenar脿 el proper dimarts 28, amb l’assist猫ncia del dramaturg Juan Cavestany i estar脿 en cartell fins al 14 de maig.

Us deixo l’脿udio de la roda de premsa ….

 

Leave a Reply