– Roda de premsa – VIDES PRIVADES – Teatre Borràs (rp82) – 22.03.2017

VIDES PRIVADES – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Torno de nou a la presentació d’una nova proposta escènica, aquesta vegada al Teatre Borràs, on la companyia La Brutal presenta VIDES PRIVADES, un text de l’escriptor britànic Noël Coward que es va estrenar al King’s Theatre d’Edimburg l’any 1930. D’aquesta obra ja es va poder veure una versió a Barcelona l’any 2000, dirigida per Paco Mir, en aquest mateix Teatre Borràs.

David Selvas i la companyia La Brutal, han volgut ara fer una adaptació i tornar a representar-la en el mateix Teatre. En aquesta presentació, ens comenten que la companyia mai encara havia fet una Comèdia romàntica a l’ús i creuen que ha arribat l’hora d’intentar-ho. S’han posat en un contacte amb un gran especialista com és el cineasta i dramaturg madrileny Juan Cavestany, que els ha realitzat aquesta adaptació en llengua castellana, que després ha estat traduïda al català per la nostra Cristina Genebat.

Estan presents a la taula de presentació: Javi Beltrán (Víctor) – David Selvas (Eduard) – Norbert Martínez (codirector de la proposta, juntament amb David Selvas) – Mima Riera (Sílvia) i Marta Marco (Amanda).

Què passa quan la teva nova parella et comença a fer preguntes sobre la teva relació anterior? Què sap? Què li has explicat? Si això passa el dia que has decidit convidar-la a un hotel rural amb encant, assegura’t que la teva exparella no hagi decidit fer exactament el mateix. Una comèdia sobre la passió, un camp de proves sobre l’amor el desig i el sexe.

L’Amanda i l’Eduard, exparella de fa anys es retroben en un petit hotel rural anys després d’haver deixat la seva relació. Els acompanyen el Víctor i la Sílvia, les seves respectives parelles, però en aquesta trobada fortuïta veiem que s’encén la vella espurna de l’amor, tot i que en pocs dies descobreixen que tornen a entrar en aquell cicle repetitiu d’amor i odi del que van fugir.

Comenten que ha estat sense cap mena de dubte un treball d’orfebreria transcriure el 100% de l’obra a l’actualitat, per treure-li la pols i adaptar-la a la manera de fer i de viure d’avui en dia, convertint als personatges en una mica més intel·ligents i molt especialment en el gir que se li ha volgut donar als personatges més joves, que en l’actualitat són molt capaços de prendre les seves pròpies decisions. El bon resultat ha estat la suma d’una bona adaptació de Cavestany i les idees i manera de fer de La Brutal.

Parlar de la parella, és parlar en realitat d’un lloc comú de tots nosaltres, perquè l’obra fa un anàlisi de les relacions humanes i sobretot de l’amor. Comenten que s’ho han passat pipa i han rigut moltíssim durant el treball de taula i molt especialment durant els assajos.

S’estrenarà el proper dimarts 28, amb l’assistència del dramaturg Juan Cavestany i estarà en cartell fins al 14 de maig.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa ….

 

Deixa un comentari