– Roda de premsa – AUTÓNOMOS El Musical – Almeria Teatre (rp80) – 16.03 2017

AUTÓNOMOS El Musical – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Ahir dijous al matí assisteixo a la Roda de premsa on es presenta AUTÓNOMOS, El Musical i que s’estrenarà demà dissabte 18 de març a l’Almeria Teatre.

Em fa especial il·lusió perquè conec personalment a un dels seus protagonistes, Andreu Rami i també perquè aquesta proposta en certa manera està força lligada amb el portal d’internet “Teatre Barcelona“, amb el que col·laboro des del seu inici.

Ens presenta als seus protagonistes, el director de l’Almeria Teatre, Víctor Alvaro, acabat d’arribar del Canadà, on a la ciutat de Quebec ha triomfat durant més d’un parell de mesos amb una nova proposta que segurament veurem al proper Festival Grec. A la taula els dos creadors i actors de l’espectacle, Álex Martínez Vidal i Andreu Rami, així com també el creador de la música Joan Berenguer, que la interpretarà al piano en directe.

En un futur no molt llunyà, la crisi arribarà a la seva fi i tots els ciutadans gaudiran d’un treball estable i en conseqüència, també d’una màxima felicitat. Però això no durarà per sempre: la meravellosa vida de l’Álex es trencarà sobtadament quan l’acomiadin. Amb una mà al davant i l’altra al mòbil (com tots avui en dia), es veurà obligat a agafar les regnes de la seva vida. Fer-se autònom serà l’única opció.

AUTÓNOMOS, El Musical, es tracta d’una comèdia que ens explicarà les peripècies d’un nou freelance per a sobreviure a un gurú de l’emprenedoria, a la cruel Agència Tributària, a clients amb trastorn Obsessiu-Compulsiu i a un gestor molt particular.

Álex Martínez Vidal interpretarà a l’Álex, el protagonista d’aquesta història; al seu costat Andreu Rami que arribarà a interpretar fins a 9 personatges que li donaran la rèplica. Una dramatúrgia que han creat ells mateixos en la que varen començar a treballar fa més d’un any i mig; han comptat amb l’ajuda d’un dels millors guionistes de l’actualitat, Tomás Fuentes, així com de l’assessoria còmica d’Eugenia González La Rosa.

Com el mateix títol de la proposta, ha estat un treball totalment artesà i autònom, realitzat a partir d’un munt de trobades en bars, per treballar i aconseguir el resultat que podrem veure a partir de demà i que s’anirà repetint durant tots els següents dissabtes, a les 22 hores.

Ens expliquen que aquest esforç durant tot aquest temps, sense el suport de cap productora, els ha costat haver de pagar fins a 27 racions de patates braves, 432 canyes de cervesa i 127 tasses de cafè. Una manera totalment autònoma de portar el seu treball endavant, per un parell de joves de 25 i 31 anys, que han viscut en la seva pròpia pell la fragilitat laboral en què viuen la major part de joves en la nostra societat.

Malauradament, malgrat que tots els components de la proposta són catalans i la roda de premsa es fa en aquest idioma, l’espectacle es farà en castellà; la raó que ens donen, com ja ens acostumen a explicar sovint en altres produccions, és intentar abaratir costos per veure la possibilitat que després l’espectacle pugui girar per la resta de l’estat espanyol i no haver de traduir les cançons del català al castellà.

De moment tenen a la venda 6 funcions els dissabtes de març i abril, i segons la resposta del públic aniran ampliant les funcions.

Us deixo l’àudio de la presentació ….

Cargol autònom

Deixa un comentari