– Roda de premsa – AUT脫NOMOS El Musical – Almeria Teatre (rp80) – 16.03 2017

AUT脫NOMOS El Musical – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n –聽

Ahir dijous al mat铆 assisteixo a la Roda de premsa on es presenta AUT脫NOMOS, El Musical i que s’estrenar脿 dem脿 dissabte 18 de mar莽 a l’Almeria Teatre.

Em fa especial il路lusi贸 perqu猫 conec personalment a un dels seus protagonistes, Andreu Rami i tamb茅 perqu猫 aquesta proposta en certa manera est脿 for莽a lligada amb el portal d’internet “Teatre Barcelona“, amb el que col路laboro des del seu inici.

Ens presenta als seus protagonistes, el director de l’Almeria Teatre, V铆ctor Alvaro, acabat d’arribar del Canad脿, on a la ciutat de Quebec ha triomfat durant m茅s d’un parell de mesos amb una nova proposta que segurament veurem al proper Festival Grec. A la taula els dos creadors i actors de l’espectacle, 脕lex Mart铆nez Vidal i Andreu Rami, aix铆 com tamb茅el creador de la m煤sica Joan Berenguer, que la interpretar脿 al piano en directe.

En un futur no molt lluny脿, la crisi arribar脿 a la seva fi i tots els ciutadans gaudiran d鈥檜n treball estable i en conseq眉猫ncia, tamb茅 d’una m脿xima felicitat. Per貌 aix貌 no durar脿 per sempre: la meravellosa vida de l鈥櫭乴ex es trencar脿 sobtadament quan l鈥檃comiadin. Amb una m脿 al davant i l鈥檃ltra al m貌bil (com tots avui en dia), es veur脿 obligat a agafar les regnes de la seva vida. Fer-se aut貌nom ser脿 l鈥櫭簄ica opci贸.

AUT脫NOMOS, El Musical, es tracta d’una com猫dia que ens explicar脿 les perip猫cies d鈥檜n nou freelance per a sobreviure a un gur煤 de l鈥檈mprenedoria, a la cruel Ag猫ncia Tribut脿ria, a clients amb trastorn Obsessiu-Compulsiu i a un gestor molt particular.

脕lex Mart铆nez Vidal interpretar脿 a l’脕lex, el protagonista d’aquesta hist貌ria; al seu costat Andreu Rami que arribar脿 a interpretar fins a 9 personatges que li donaran la r猫plica. Una dramat煤rgia que han creat ells mateixos聽en la que varen comen莽ar a treballar fa m茅s d’un any i mig; han comptat amb l’ajuda d’un dels millors guionistes de l’actualitat, Tom谩s Fuentes, aix铆 com de l’assessoria c貌mica d’Eugenia Gonz谩lez La Rosa.

Com el mateix t铆tol de la proposta, ha estat un treball totalment artes脿 i aut貌nom, realitzat a partir d’un munt de trobades en bars, per treballar i aconseguir el resultat que podrem veure a partir de dem脿 i que s’anir脿 repetint durant tots els seg眉ents dissabtes, a les 22 hores.

Ens expliquen que aquest esfor莽 durant tot aquest temps, sense el suport de cap productora, els ha costat haver de pagar fins a 27 racions de patates braves, 432 canyes de cervesa i 127 tasses de caf猫. Una manera totalment aut貌noma de portar el seu treball endavant, per un parell de joves de 25 i 31 anys, que han viscut en la seva pr貌pia pell la fragilitat laboral en qu猫 viuen la major part de joves en la nostra societat.

Malauradament, malgrat que tots els components de la proposta s贸n catalans i la roda de premsa es fa en aquest idioma, l’espectacle es far脿 en castell脿; la ra贸 que ens donen, com ja ens acostumen a explicar sovint en altres produccions, 茅s intentar abaratir costos per veure la possibilitat que despr茅s l’espectacle pugui girar per la resta de l’estat espanyol i no haver de traduir les can莽ons del catal脿 al castell脿.

De moment tenen a la venda 6 funcions els dissabtes de mar莽 i abril, i segons la resposta del p煤blic aniran ampliant les funcions.

Us deixo l’脿udio de la presentaci贸 ….

Cargol aut貌nom

Leave a Reply