– Roda de premsa – TRANSaccions – Mercat de les Flors (rp79)- 09.03.2017

TRANSaccions – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Segona roda de premsa del passat dijous, tan sols travessar la Plaça Margarida Xirgu i entrar al Mercat de les Flors, per poder assistir a la presentació del Cicle TRANSaccions.

El Mercat de les Flors i la Sala Hiroshima cedeixen els seus escenaris durant aquest mes de març a tot d’artistes que treballen el gènere de la performance i que tenen com a tema de les seves propostes el cos i el gènere.

TRANSaccions és un recull d’obres, persones i artistes significatius de diversos temps i moments, llenguatges divergents i mirades en comú. Són treballs que posen sobre la taula la qüestió de les accions performatives, les mirades i la posició del cos i el gènere en el marc de l’acció i en el marc social. El tractament del cos és sovint divers, ho és la manera com aquest es relaciona amb els elements escènics i com aquests dialoguen amb el públic. El Cicle presenta peces per pensar, descobrir, per revisitar i potser, en algun moment puntual, per no gaudir-ne, que també és important saber quines coses no són tan properes a nosaltres…

Malauradament en el moment de publicar aquesta crònica, ja no puc anunciar els espectacles que s’han pogut veure aquest passat cap de setmana i que per manca literal de temps m’ha estat impossible fer-ho….. IVO DIMCHEV a la Sala Hiroshima i LA RIBOT al Mercat de les Flors.

La directora artística del Mercat de les Flors, Àngels Margarit juntament amb un dels seus adjunts, Marc Olivé van presentar el Cicle; van participar també el director de la Sala Hiroshima, Gaston CoreLa Ribot i Tanya Beyeler (El Conde Torrefiel).

El calendari a partir d’avui serà el següent:

Del 17 al 19 de març  – JONATHAN BURROWS & MATTEO FARGION – Mercat de les Flors

Es presenta una retrospectiva dels seus treballs. Burrows és un dels més grans creadors de l’Europa actual, és realment imprescindible. Entre la dansa, la comèdia i la performance. Molt original. Extraordinària barreja de música, dansa, composició i humor. Burrows és un referent europeu.

19 de març  – TRAJAL HARRELL – Presenta l’espectacle Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (s) – Sala Hiroshima

Un reconegut treball de l’artista Trajal Harrell, pel qual ha rebut premis com el Guggenheim Fellowship. Acaba de completar una residència de dos anys al MoMA, que li ha permès crear diverses peces.

23 de març – PUBLIC IN PRIVATE / JASNA L. VINOVRSKI – Mercat de les Flors

L’espectacle Staying alive és una reflexió sobre les nocions d’ordre i control de la migració humana i no humana. La peça qüestiona com el sistema jurídic, que avui dia té un paper decisiu en el control de la migració, s’ha vist afectat per la producció de coneixement i de discursos sobre el tema de la migració, que alhora el mateix sistema perpetua.

24 i 25 de marçCECILIA BENGOLEA, FRANÇOIS CHAIGNAUD, MARLENE MONTEIRO FREITAS, TRAJAL HARELL – Mercat de les Flors

Un espectacle que volien portar des de fa 4 anys. Els seus 4 intèrprets són dels creadors més interessants actualment, els teatres i centres escènics es barallen per tenir-los. Tots ells tenen carreres meteòriques. És una ocasió única per a veure’ls. Aquests artistes treballen des de la seva part interior. (M)IMOSA pot ser-ho tot, un solo, una obra de grup, parlar-nos de gènere, de la nit, d’un temps actual i d’un temps indeterminat. El vídeo de la peça té més de 1.700.000 visites.

25 i 26 de març  – SÒNIA GÓMEZ Dancers. Un projecte de transmissió – Sala Hiroshima

Li ha transmès una coreografia al Marc Bèland (actor i ballarí canadenc que va treballar de ballarí amb la icònica companyia de dansa La La La Human Steps). Un dels grans ballarins de la companyia La La La Human Steps a través de Sònia Gómez.

Del 30 de març al 2 d’abril  – EL CONDE DE TORREFIEL – Mercat de les Flors – Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke

Aquesta peça s’ha vist molt poc a Barcelona. La peça comença amb un noi darrera d’una porta de fusta amb un forat amb un penis en erecció. Molt performàntica i salvatge, una petita gamberrada. És una peça molt divertida amb escenes molt boges. Feixisme quotidià, una reflexió sobre el nostre dia a dia.

1 d’abrilANDREAS CONSTANTINOU – Mercat de les Flors

TRANSaccions: The WOMANhouse – En aquesta peça quatre artistes femenines summament atlètiques es transformen en homes. Actuen com a autèntics mascles, amb barbes i tota la resta, i provoquen baralles. Qüestionant la masculinitat en cossos femenins, trenquen amb els estereotips sobre el que representa ser un home i sobre el que els cossos femenins poden fer. Tendre, agressiu, sexy, vague: aquest espectacle traspassa totes els límits.

Us deixo l’àudio de la Roda de Premsa …

Deixa un comentari