– Roda de premsa – Cicle LA REVOLUCIÓ DELS GÈNERES – Sala Beckett (rp77) – 08.03.2017

Cicle LA REVOLUCIÓ DELS GÈNERES – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Ahir dimecres vaig poder assistir a la Sala Beckett, a una roda de premsa en la que no es presentava un sol espectacle, sinó un cicle sencer de conferències i tallers al voltant de LA REVOLUCIÓ DELS GÈNERES, que durarà 4 setmanes i en el que com a complement, també s’inclouen 3 propostes escèniques, dues que ja s’han pogut veure a diferents llocs de Catalunya i una de nova creació, producció de la mateixa Sala Beckett.

D’aquesta manera, la Sala del Poblenou vol promoure una reflexió i un debat que posi en evidència els esquemes i models culturals d’un món eminentment masculí i patriarcal.

La presentació del cicle ens el presenten el director de la Sala Beckett, Toni Casares i la responsable del cicle Laia Grau. Per altra banda també estan presents Mercè Sarrias, l’actriu Rosa Renom, Clara Peya i Miriam Escurriola.

Quatre setmanes, quatre temàtiques: cada dijous hi haurà una conferència, i cada divendres un taller, que giraran al voltant del mateix tema:

El feminisme i l’emancipació masculina. El dijous 16 de març Nuria Varela oferirà la conferència Violència simbòlica. Salomón no era sabio, Don Juan no era un héroe y ‘Lolita’ no es una historia de amor. L’endemà, divendres 17, serà el torn del taller Sobre estereotips, normes de gènere i altres contes de terror, que impartirà l’Associació Candela.

La representació de personatges femenins i masculins en la ficció – El 23 de març conferència El género en las series de televisión americanas, des de Donna Reed hasta la Edad de Oro actual i el 24 de març, el taller Ver la tele, mirar el género  Totes dues activitats seran conduïdes per l’escriptora i periodista basca Irati Jiménez. La conferència serà presentada per la periodista Natza Farré.

Noves identitats o l’explosió del sistema binari. En la conferència del 30 de març, Miquel Missé reflexionarà sobre el fet trans a partir de la seva experiència personal a la conferència Repensar les identitats des de l’experiència trans. L’endemà 31 de març, la cooperativa Fil a l’Agulla ofereix Introducció a la Performance Drag King, en què les dones que vulguin podran buscar la seva masculinitat: cada dona performarà un personatge creat a partir de la masculinitat que coneix.

Les relacions afectives. El 6 d’abril, Brigitte Basallo proposa la conferència Pensament monògam, l’amor, la frontera. Divendres 7 i dissabte 8 d’abril, Iratxe Fresneda Delgado imparteix el taller Construyendo identidades: Ellas vienen del frío, per buscar identitats que vagin més enllà dels rols clàssics que s’assignen a les dones en la ficció.

Pel que fa als espectacles:

EVA I ADELA  ALS AFORES, Segona producció pròpia de la Beckett aquesta temporada (del 22 de març al 30 d’abril) – un text original de Mercè Sarrias que interpretaran Sílvia Bel i Rosa Renom, sota la direcció de Toni Casares.

Dues dones immerses en el seu món particular es pregunten, desacomplexades i lliures, si els queden motius per intervenir en la vida comuna. Davant del risc permanent, l’amenaça constant i la por planificada, l’Eva i l’Adela qüestionen si no és millor quedar-se a fora definitivament, mirar les coses passar i amb prou feines comentar-les.

CROTCH, de Catalina Carrasco i Míriam Escurriola (Cia Baal, del 23 al 26 de març) – una peça de dansa performance que reflexiona sobre la identitat de gènere.

LIMBO, de Míriam Escurriola, Clara Peya, Ariadna Peya i Marc Rosich (Cia Les Impuxibles, del 30 de març al 9 d’abril). Interpretat per Mariona Casillo i amb dramatúrgia de Marc Rosich. Limbo és la història d’un trànsit, de les vivències i de l’imaginari de l’Albert, que abans era la Berta. D’aquest espectacle ja us hem parlat aquí en aquesta crònica.

Us deixo aquí l’àudio de la roda de premsa …

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s