– Roda de premsa – Te voy a matar, mamá / Lisistrata / Lou Salomé – Porta4 – 01.03.2017 – (rp74)

Te voy a matar, mamá / Lisistrata / Lou Salomé – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Avui dimecres he estat convocat a una roda de premsa al Teatre Porta4, per tal de presentar una iniciativa per commemorar el Dia Internacional de la Dona, amb la representació de tres obres en el que les dones són protagonistes principals.

plac%cc%a7a-de-la-virreina-voltar-i-voltar-1

Una roda de premsa en petit comitè, presidida per Verónica Pallini, actriu, directora i creadora de Porta4 i Carmen Holguera, responsable de la programació; han explicat breument el projecte de la Sala que a la vegada és escola de Teatre, i que està gestionat per un equip de 3 dones, elles dues amb la complicitat de Lara Vidal (gestora cultural i responsable de l’espai formatiu). Les tres porten a terme un projecte amb més de 10 anys d’història, de formació, creació i exhibició teatral en l’emblemàtic barri de la Vila de Gràcia.

En la trobada han presentat la programació especialment pensada per al mes de març, en què es commemora el Dia de la Dona:

te-voy-a-matar-mama_porta41 – Te voy a matar, mamá – Una obra de la qual ja hem parlat en aquest blog i que parla de la relació mare-filla, una de les relacions més conflictives en l’univers dels vincles efectius i que transcendeix tot tipus de fronteres. El personatge treu a relluir, amb humor i ironia, situacions, conflictes, divergències amb la mare.

La protagonitza Verónica Pallini amb canvi de direcció, aquesta vegada amb Alberto Díaz i una nova visió potser més humanitzada i més dramàtica.

Es podrà veure el divendres 3 de març a les 21.00 hores i el divendres 24 de març a les 20.00 hores a Porta4 i els divendres d’abril a la Sala AZarte de Madrid.

roda-de-premsa-3-obres-teatrals-a-porta4-dia-de-la-dona-voltar-i-voltar-1

2 – Lisistrata és una proposta descarada i mordaç portada i adaptada per les directores Carmen Ibáñez i Laia Cardona. Han realitzat un muntatge personalitzat d’uns dels textos més importants de la Grècia clàssica. Potser, el seu autor, Aristòfanes, no era conscient de la importància que tindria l’obra que va crear. Tan important que, segles després, la jove companyia de teatre, La Coquera, la presentarà davant els espectadors del segle XXI.

El públic podrà viatjar fins a l’Atenes de l’any 411 a.C., un període agitat, doncs Atenes i Esparta portaven 20 anys en guerra provocada per l’obstinació dels homes. Davant la negra realitat, les dones de tota Grècia decideixen fer una vaga sexual per a què la tan necessària pau torni a regnar. Una aposta clara cap a la comicitat.

Es podrà veure durant tots els dissabtes de març a les 19.00 hores.

3 – Lou Salomé. El carácter de un gato – Lou Salomé és un d’aquests noms importants en la història i que, però, no han transcendit a l’imaginari col·lectiu. Ella no només va ser musa de grans intel·lectuals i artistes del seu temps, sinó que els va tractar d’igual a igual. Interlocutora i amiga de Nietzsche, Freud o del poeta Rilke.

lou-salomePaloma Arza, amb la producció de la Sala Trono, es posa a la seva pell per a donar-la a conèixer al públic de Porta4.

Lou Andreas Salomé va ser pionera en l’art de ser ella mateixa. Sentia una total indiferència per les convencions morals de la seva època, el que va representar un desafiament social en una de les èpoques de major esplendor de la cultura europea. Curiosa insaciable, va escriure més de 200 obres entre novel·les, assajos i articles sobre psicoanàlisi.

Reflexa el món d’aquesta dona inigualable, nascuda a Sant Petersburg el 1861, any en què l’esclavitud va ser abolida a Rússia. Una data que va suposar l’inici de la florida artística i social a Europa. Quan va morir a l’Alemanya nazi el 1937, Europa es va tornar a quedar a les fosques.

Es podrà veure els dies 10, 12, 19 i 26 de març a diferents hores.

Us deixo l’àudio de la breu roda de premsa ….

dona-cargol

Un pensament a “– Roda de premsa – Te voy a matar, mamá / Lisistrata / Lou Salomé – Porta4 – 01.03.2017 – (rp74)

  1. Retroenllaç: Porta4 conmemora el Día de la Mujer - porta4

Deixa un comentari