– Roda de premsa – HOMES, La comèdia Musical – Teatre Condal – 23.02.2017 (rp71)

HOMES, La comèdia Musical – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Ahir dijous em vaig poder apropar al Teatre Condal per assistir a la presentació d’una nova comèdia Musical …. es tracta de HOMES, un muntatge de nova creació i autoria catalana signat per Carol López i Sergi Belbel, que treballen junts per primera vegada.

Es tracta d’una coproducció de Focus i Misògines inspirada en el fenomen teatral Homes!, de la companyia T de Teatre (1994) i que, com ha declarat la coautora i directora de l’espectacle, adapta el text original “a l’extinció del mascle ibèric dels últims 20 anys“…. i ha afegit “Hem recuperat l’esperit fresc del muntatge de T de Teatre i hem creat un espectacle musical actual, sincer i directe amb esperit de cabaret“.

Sergi Belbel, que ja va dirigir el muntatge de T de Teatre, comenta que “Per a mi ha estat un plaer fer les lletres per aquesta música“. Una comèdia musical sobre els rols de gènere de la societat actual que posa una pregunta sobre l’escenari: què significa ser un home al segle XXI? Les protagonistes del muntatge afirmen que en cap cas es tracta d’un espectacle feminista i que pretenen donar canya als dos sexes per igual;  també pretenen carregar-se el fals rol de la “superdona”.

L’estrena serà el dilluns 6 de març, malgrat que des del 28 de febrer es podrà veure unes quantes sessions prèvies i en Jordi González (Vicepresident d’Art i Continguts de Focus) ens comenta que ja s’han venut més de 10.000 entrades.

homes-roda-de-premsa-teatre-condal-voltar-i-voltar-1

La música original és de Marc Parrot, que afirma que en aquest muntatge he ampliat el seu registre, ja que transita per diferents estils, com poden ser el tango, el pop, el rock o l’electrònica. “He hagut de ser molt femení i lluitar contra la meva masculinitat per fer algunes cançons“, ha declarat Parrot.

HOMES, està protagonitzada per Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent, les quals vestiran roba masculina però calçaran sabates de taló.

Les actrius comenten que “parlarem d’homes i de dones des de la comicitat i amb molta complicitat“. Més que personatge concrets, les actrius reprodueixen un patchwork de situacions quotidianes portades a l’extrem i interpreten papers masculins i femenins alternativament i creuen de ben segur que els espectadors se sentiran identificats en algun moment.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tenen pensat estar al Teatre Condal en principi fins al mes de juny i tot dependrà de la reacció del públic en portar-la més enllà d’aquesta data.

Us deixo a continuació l’àudio de la roda de premsa ….

homes-roda-de-premsa-teatre-condal-voltar-i-voltar-2

cargol-home

Deixa un comentari