– Teatre/cabaret (192) – CLOSE TO LIZA (🐌🐌🐌🐌) – El Maldà – 20.02.2017

CLOSE TO LIZA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Els dilluns d’aquests mesos de gener i febrer, s’ha pogut veure aquest espectacle que perfectament el podríem classificar dins de l’entorn del món del Cabaret, però que al mateix temps te molt de Teatre, per la seva acuradíssima posada en escena i també molt de concert.

close-to-liza-cartell

CLOSE TO LIZA fa un recorregut per les cançons de Liza Minnelli, i no solament per les més conegudes a casa nostra, com són Cabaret o New York, New York, sinó per bona part de les cançons que aquesta actriu/cantant ha anat interpretant amb la seva veu al llarg dels anys.

Ho fa de la mà de Virgínia Martínez, amb la seva càlida veu, però sobretot amb la seva expressivitat i gest, la seva dolça mirada que dirigeix directament al públic, la seva tendresa o inclús provocació continguda, que arriba fins i tot en algun moment, a tocar físicament a alguns espectadors a la recerca de la complicitat necessària per fer entendre el que expressa, amb les cançons.

En començar Virgínia, comença a cantar fora de l’espai escènic, en una habitació amb la porta closa i a capel.la sense cap tipus d’ajuda musical…. i comprovem de seguida la seva gran qualitat com a cantant. En sortir, a la poca estona comprovem que és molt més que una bona veu.

No tracta d’imitar a Liza Minnelli, a no ser en algun moment molt puntual, perquè la vol reinterpretar com a bona actriu que és i no pas copiar; també és conscient que no arriba a tenir la mateixa veu i és per això que utilitza els seus propis recursos vocals i aconsegueix no sé encara com, que en molts moments, si tanquéssim els ulls, arribaríem a creure que estem assistint a un veritable concert de la mateixa Liza, cantant a una petita cava de Jazz de New York.

close-to-liza-el-malda-voltar-i-voltar-1

Però ho fa amb la complicitat de Dani Campos, que al mateix temps és el director musical de la proposta i l’intèrpret del piano. Una comunió perfecta amb la intèrpret que fins i tot arriba a cantar en duet una de les cançons de l’espectacle. La direcció artística, és responsabilitat de Xavi Casan, i hem de dir que ens ha agradat moltíssim la seva posada en escena.

  • Over the Rainbow
  • I love a Piano
  • The Money Tree
  • I can see clearly now
  • The Singer
  • What makes aman a man ?
  • Quiet love

….. i així fins a 18 cançons, tres de les quals pertanyen a la pel·lícula Cabaret….. i evidentment New York, New York, que no podia faltar.

close-to-liza-el-malda-voltar-i-voltar-2

Molt i molt recomanable. Com ja vaig informar en un altre crònica, aquest espectacle ha prorrogat i a banda d’aquest pròxim dilluns, també es podrà tornar a veure del 10 al 21 d’abril de dilluns a divendres.

Veu: Virgínia Martínez

Piano i dir. musical: Dani Campos
Direcció artística: Xavi Casan
Disseny cartell: Kii Arens

idioma: anglès – duració: 70 minuts

cargol-de-cabaret

Deixa un comentari