– Roda de premsa – SISMÒGRAF Olot 2017 – Institut del Teatre – 16.02.2017 (rp69)

SISMÒGRAF Olot 2017 – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Aquest dijous passat va ser un dia intensíssim per mi, des del punt de vista de les Arts Escèniques; al matí dos rodes de premsa i a la tarda vaig poder veure la que de ben segur és la proposta escènica que m’ha impactat més en tota la meva vida…. però d’això ja parlarem en la següent crònica.

La segona roda de premsa es va celebrar a l’Institut del Teatre, per presentar la programació del SISMÒGRAF 2017, que es celebrarà a la ciutat de OLOT del 20 al 23 d’abril. El Festival de dansa més important del nostre país, que arriba enguany a la novena edició.

Però abans dels parlaments, en el pati exterior davant de l’Institut, alumnes de l’Institut del Teatre ens van presentar uns minuts de dansa, d’un espectacle dirigit per la coreografa Lali Ayguadé que va ser presentat a l’edició del Sismògraf 2016.

Ja dins de la sala del museu de l’institut del Teatre comença la presentació del programa presidit pel regidor de Cultura d’Olot, la directora de Sismògraf Tena Busquets, en Xavier Díaz director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i de Magda Puyo directora de l’Institut del Teatre.

El Sismògraf va néixer fa 8 anys al voltant del Dia Internacional de la Dansa i amb la voluntat de crear un punt de trobada entre creadors i programadors, per una banda, i d’apropar la dansa a nous públics, per una altra banda.

El festival forma part de Catalan Arts, programa per la internacionalització de la cultura i les arts de Catalunya. En l’edició passada, el Sismògraf va aplegar fins a 15.000 persones (increment del 25% respecte a l’edició anterior) a Olot per gaudir de la dansa els quatre dies del festival.

El Sismògraf, a més, és mercat estratègic de la dansa a Catalunya des de fa tres edicions. Juntament amb la Mostra d’Igualada, el Trapezi de Reus, la FiraTàrrega, el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa, formen el mapa dels mercats estratègics de les arts escèniques i de la música a Catalunya.

roda-de-premsa-sismograf-2017-inistitut-del-teatre-voltar-i-voltar-1

El Sismògraf 2017 acostarà la dansa a tothom a través de 48 espectacles (dels quals set en són coproduccions i estrenes absolutes), un pla especial d’impuls a la dansa (el Pro 365 / Sismo), una nova secció que s’anomena Erupció i Set Rèpliques.

Diversos espais de la ciutat d’Olot acolliran artistes, professionals i públic de totes les edats per gaudir de la dansa en tots els aspectes, en un entorn paisatgístic privilegiat amb 28 propostes a l’aire lliure i 20 en recintes tancats.

El festival aposta decididament per ajudar les companyies a tirar endavant les seves produccions. És per això que enguany el Sismògraf ha participat en la producció de set espectacles: Sweet Precarity de Pere Faura, Let sleeping dogs lie & Of no fixed abode de la Laura Aris & Jos Baker, Mira-T del Circ Pànic, Topa dels Brodas-Kukai, OVNI de Big Bouncers, Spoutnik Blanc de l’Anna Ventura i Hablar con las plantas para llegar a un paisaje d’Artistas Salchichas.

Al Sismògraf 2017 s’hi podrà veure per primera vegada la trilogia sencera de Sweet Suite de Pere Faura (Sweet Fever, Sweet Tyranny i Sweet Precarity – aquesta última, coproducció del festival). A Olot cada dia s’hi presentarà un espectacle diferent d’aquesta sèrie que homenatja la relació entre la feina i el lleure, l’oci i l’ofici i el plaer i l’obligació.

A més, el festival promou indirectament la producció d’espectacles en els casos del Dispositivo LABranza del Colectivo Lamajara, Monstruo de Laila Tafur, Ji Gou: Preludi i fuga en La Menor de la Neus Villà Jürgens i en el marc de SismoHop el projecte de Diego Sinniger, recolzat per Nordcatdans.

S’estrena la secció ‘Erupció’ que enguany se centra en el País Basc amb 3 espectacles: Lur Away de la companyia Sra. Polaroiska, The Endgame de Lokke/Olatz de Andrés i Barbecho de la companyia Natxo Montero_danza. També s’hi podrà veure l’espectacle Topa, de Brodas Bros i Kukai Dantza, una coproducció del Sismògraf i Umore Azoka de Leioa. A banda dels espectacles, la Sala El Torín es convertirà en la seu basca i s’hi programaran diverses activitats relacionades amb aquesta ‘Erupció’.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …

Podeu accedir clicant en aquest enllaç per veure tots els espectacles de dansa que es podran veure a Olot des del 20 al 23 d’abril.

Nosaltres ja hem reservat allotjament per estar els 4 dies veient el nombre més gran d’espectacles possibles.

2 pensaments a “– Roda de premsa – SISMÒGRAF Olot 2017 – Institut del Teatre – 16.02.2017 (rp69)

  1. xavicairo

    Disculpeu la duplicitat de comentari i de missatge. La raó és que pensava que el meu compte estava bloquejat al vostre bloc perquè he vist que tots els meus missatges que vaig escriure des de la meva primera intervenció han ¿¿¿¿desaparegut???? i al escriure el primer no apareixia el típic missatge de que esperava moderació.
    Que bé que us hagin triat! Ara he vist que la roda de premsa va ser fa molt de temps. Suposo que allà deuria ser on us vau animar a provar sort. Va ser una grandíssima eina d’aprenentatge, en Toni Jodar i la Beatriu són uns grandíssims comunicadors i conversadors (… doneu’ls-hi records, si us plau !!!), i nosaltres vam tenir uns companys i companyes molt interessants.
    L’única cosa que sap greu és que veig que no us porten a veure el meravellós “Lowland” de la Roser López Espinosa. Dubto que es pugui veure un espectacle millor al festival aquest cap de setmana.

    Respon

Deixa un comentari