– Roda de premsa – JANE EYRE – Teatre Lliure de Gràcia – 16.02.2017 (rp68)

JANE EYRE – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Aquest dijous passat vaig poder assistir a dues presentacions ben diferents, una de Teatre al Lliure de Gràcia i l’altre de dansa a l’Institut del Teatre; d’un lloc a l’altre caminant, per mi ja comença a ser costum de fer exercici i gaudir al mateix temps d’un passeig per la ciutat.

Al Teatre Lliure es presentava JANE EYRE, que han volgut programar per celebrar el 200 aniversari del naixement de la novel·lista anglesa Charlotte Brontë; Jane Eyre, la gran heroïna romàntica. Una dona que sap molt bé el que vol, malgrat les convencions de la seva època. Un muntatge escènic que ha estat adaptat per Anna Maria Ricart i que dirigeix Carme Portaceli.

roda-de-premsa-jane-eyre-teatre-lliure-voltar-i-voltar-2

Charlotte Brontë va escriure Jane Eyre el 1847. Signat sota el pseudònim masculí ‘Currer Bell’, el llibre, una crítica dels patrons victorians de gènere i de classe, es va convertir en una de les novel·les més valorades de la seva època, tant per la crítica com pel públic.
La novel·la removia l’opinió sobre com havien d’actuar i comportar-se les dones i suggeria, gairebé un ensorrament de l’ordre social. Després de l’èxit de Jane Eyre, Charlotte Brontë va revelar la seva identitat al seu editor i es va convertir en un membre respectat de la vida literària londinenca.

Però per sobre de tot, Jane Eyre és una obra romàntica on la lluita per la llibertat és l’impuls que guia la protagonista en un món on les dones no la podien assolir. També hi ha, és clar, una gran història d’amor que només es podrà viure quan els dos protagonistes estiguin d’igual a igual, quan l’amor no sigui una presó, sinó un acte de llibertat.

Un gran cast per aquesta ocasió, encapçalat per Ariadna Gil (Jane Eyre) i Abel Folk (Rochester, gitana). La resta de les interpretacions són a càrrec de Jordi Collet (Blocklehurst, Mason), Gabriela Flores (Bessie, Helen, Bertha/Antoniette, nena), Pepa López (Reed, Temple, Fairfax, Lady Ingram, dona 2, dona 4), Joan Negrié (Carter, capellà, dona 3, St. John), Magda Puig (Scatcherd, Adèle, Blanche, Christophine, dona 1, Diana, Rosamond).

roda-de-premsa-jane-eyre-teatre-lliure-voltar-i-voltar-1

A més a més hi haurà música en directe, que ha estat composta per les mateixes intèrprets a l’escenari: Alba Haro (violoncel) i Clara Peya-Laia Vallès (piano).

La representació tindrà una durada de 2 hores sense pausa. Es podria veure al Teatre Lliure de Gràcia  del 23 de febrer fins al 26 de març.

Us deixo l’àudio de la presentació ….

jane-eyre-i-cargols

2 pensaments a “– Roda de premsa – JANE EYRE – Teatre Lliure de Gràcia – 16.02.2017 (rp68)

  1. Carme Pérez Serrallonga

    Aquesta obra la fan al Lliure de Gràcia , no al TNC. Ho dic per si algú hi vol anar que no s’equivoqui. Nosaltres tenim entrades per l’1 de març.
    A veure que tal?

    Carme

    Respon

Deixa un comentari