– Voltar per la Literatura – ENTRE DOS FILLS de Maria Vilanova i Vila-Abadal (🐌🐌🐌🐌) (L17) – 30.01.2017

ENTRE DOS FILLS de Maria Vilanova i Vila-Abadal

Per Imma Barba

Entre dos fills” és la història verídica que la mare d’un antic alumne li va confiar perquè l’expliqués, i així ajudar altres persones que els hi hagués passat alguna cosa semblant.

Una necessitat de compartir el dolor, l’odi, la incomprensió, i la cerca desesperada de motivacions per perdonar.

La història ha estat novel·lada i els noms i dates han estat modificats per protegir les persones que la van viure.

entre-dos-fillsEntre dos fills” és una novel·la dura, de curta durada i que he llegit d’una tirada. L’autora dosifica la informació de forma que anem intuint els fets però ens manté intrigats fins al final.

Una escriptura fluida i propera, amb diverses veus narratives centrades en el personatge de la mare i en el seu dolor.

I, en acabar, les preguntes, com és possible que passin aquestes coses ?? Com pots viure una situació com la que expliquen ?? Costa d’acceptar que el que he llegit ha passat en la realitat i que el més dur, de ben segur, és el que no està escrit però s’intueix entre línies.

La Blanca és mare de tres fills, en Ramon, l’Helena i el David, i ha viscut un matrimoni desafortunat on el maltractament i l’autoritarisme era el pa de cada dia envers ella i els seus fills. Fa temps que el seu home va morir i ells continuen amb les seves vides fins que un dels fills mor de manera violenta.

La Blanca ha de lluitar contra el dolor de la pèrdua I el temor a perdre el que li queda.

Es pot continuar estimant qui t’ha clavat una daga a l’ànima I t’ha arrabassat el que més estimaves?

Una novel·la sobre l’acceptació.

Una novel·la sobre l’amor incondicional.

….. basada en fets reals …..

maria-vilanova-i-vila-abadal

Maria Vilanova i Vila-Abadal és doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Anglesa per la mateixa universitat. Professora d’anglès i de dramatització ha treballat també com a actriu en produccions teatrals, televisives i cinematogràfiques.

Ha cursat estudis de postgrau relacionats amb l’ensenyament de l’anglès, el teatre i l’escriptura; tant a universitats de casa nostra com del Regne Unit. Ha participat en projectes educatius a Bolívia, El Nepal i Rwanda. L’experiència en aquest darrer país l’ha recollida en el llibre “Un agost a Rwanda”.

Editorial: Llibres del Delicte
Col.lecció: DeLite
Data de publicació: Octubre 2016
Idioma: català – Pàgines: 183 

mare-cargol-i-fill

2 pensaments a “– Voltar per la Literatura – ENTRE DOS FILLS de Maria Vilanova i Vila-Abadal (🐌🐌🐌🐌) (L17) – 30.01.2017

    1. Imma Barba

      A tu per deixar un comentari, l’he trobat un llibre absolutament magnific, d’aquells que et deixen el cor encongit i que et fan encreuar els dits perquè mai no hagis de viure una situació similar. Gràcies.

      Respon

Deixa un comentari