– Roda de premsa de LA MARE – La Villarroel (rp59) – 27.01.2017

LA MARE – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Ahir divendres, La Villarroel va presentat en roda de premsa la nova producció de la sala: LA MARE de Florian Zeller, dirigida per Andrés Lima i protagonitzada per Emma Vilarasau, que estarà acompanyada per Pep Pla, Òscar Castellví i Ester Cort a l’escenari.

Tornar a rebre l’Emma Vilarasau a La Villarroel és un autèntic plaer, va comentat la directora artística de la sala, Tania Brenlle. L’actriu hi va estrenar INFÀMIA de Pere Riera durant la temporada 2015-2016, i va aconseguir gran èxit tant de crítica com de públic.

la-mare-roda-de-premsa-1-la-villarroel-voltar-i-voltar-1

L’Emma és de les millors actrius que he conegut a la meva vida”, ha declarat Lima, que la dirigeix per primera vegada en un escenari. Per a Brenlle és també motiu de profunda satisfacció acollir la primera obra en què Lima i Vilarasau treballen junts sobre les taules. El director i l’actriu es coneixen des de fa vint anys però mai havien coincidit en teatre fins ara.

Vilarasau ha declarat que tenia moltes ganes de treballar amb Lima perquè “és un gran coneixedor de l’ànima humana, té una sensibilitat especial a l’hora de dirigir“. “Ens hem trobat en el moment idoni”, ha afegit l’actriu. La mare és també la primera obra que Lima dirigeix a La Villarroel i s’ha mostrat molt agraït a Focus per l’oportunitat de treballar en “un projecte tan meravellós”.

Durant la present temporada teatral Focus ha presentat dues de les obres de Zeller: EL PADRE al Teatre Romea, protagonitzada per Héctor Alterio, i LA MARE, que s’estrena oficialment a La Villarroel el pròxim 6 de febrer. “Estem davant d’un gran text que se’n parlarà molt un cop els espectadors surtin de la funció”, ha remarcat Brenlle. Per a Lima, La mare ésuna obra molt juganera, una comèdia sinistra amb què el públic se sentirà molt identificat”. L’obra va més enllà de la síndrome del niu buit, és “una peça dirigida directament a l’emoció” ha remarcat Lima.

la-mare-roda-de-premsa-2-la-villarroel-voltar-i-voltar-1

L’Anne és una dona de cinquanta anys que entra en crisi després d’haver dedicat la seva vida a la família. Partint d’aquesta premissa, el muntatge intenta entrar al cap d’aquesta dona per veure el caos que hi regna.

La mare parla d’aquest moment de vertigen, del dolor, tant en les seves facetes més brillants com fosques, de les realitats paral·leles que viu l’Anne”, ha afegit el director. I tot això es reflecteix en les escenes de la funció, que “es representen en forma de mirall”.

Per a Vilarasau, LA MARE és “un cant a la vida, a la supervivència. Un viatge enigmàtic i apassionant a la ment de la seva protagonista, una ment lliure, imaginativa, perversa, cruel i amoral alhora”. Una dona a qui la realitat objectiva li canvia de cop i això provoca que “s’hagi de ressituar en el món sense acabar de trobar el seu lloc” ha explicat l’actriu, que s’enfronta per primera vegada a un personatge d’aquestes característiques.

la-mare-roda-de-premsa-3-la-villarroel-voltar-i-voltar-1
Amb La mare Pep Pla, director artístic del festival Terrassa Noves Tendències (TNT) i del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), recupera la seva faceta d’actor després de deu anys sense trepitjar els escenaris. Pla s’ha mostrat molt agraït amb aquesta experiència, que considera “un regal” i l’ha ajudat a “treure el rovell que duia després de tants anys sense actuar”. Òscar Castellví i Ester Cort, que interpreten els papers de Nicolas i Élodie respectivament, han remarcat l’agraïment de treballar en aquesta producció.

Us deixo aquí un fragment de l’àudio de la Roda de premsa, per si us bé de gust escoltar-lo.

LA MARE es podrà veure a La Villarroel fins al 17 d’abril

cargol-mare

Deixa un comentari