– Roda de premsa de LA MARE – La Villarroel (rp59) – 27.01.2017

LA MARE – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n –聽

Ahir divendres,聽La Villarroel va presentat en roda de premsa la nova producci贸 de la sala: LA MARE聽de Florian Zeller, dirigida per Andr茅s Lima i protagonitzada per Emma Vilarasau, que estar脿 acompanyada per Pep Pla, 脪scar Castellv铆 i Ester Cort a l鈥檈scenari.

Tornar a rebre l’Emma Vilarasau a La Villarroel 茅s un aut猫ntic plaer, va comentat la directora art铆stica de la sala, Tania Brenlle. L鈥檃ctriu hi va estrenar INF脌MIAde Pere Riera聽durant la temporada 2015-2016, i va aconseguir gran 猫xit tant de cr铆tica com de p煤blic.

la-mare-roda-de-premsa-1-la-villarroel-voltar-i-voltar-1

L’Emma 茅s de les millors actrius que he conegut a la meva vida鈥, ha declarat Lima, que la dirigeix per primera vegada en un escenari. Per a Brenlle 茅s tamb茅 motiu de profunda satisfacci贸 acollir la primera obra en qu猫 Lima i Vilarasau treballen junts sobre les taules. El director i l鈥檃ctriu es coneixen des de fa vint anys per貌 mai havien coincidit en teatre fins ara.

Vilarasau ha declarat que tenia moltes ganes de treballar amb Lima perqu猫 鈥茅s un gran coneixedor de l鈥櫭爊ima humana, t茅 una sensibilitat especial a l鈥檋ora de dirigir“. 鈥Ens hem trobat en el moment idoni鈥, ha afegit l鈥檃ctriu. La mare 茅s tamb茅 la primera obra que Lima dirigeix a La Villarroel i s’ha mostrat molt agra茂t a Focus per l’oportunitat de treballar en “un projecte tan meravell贸s”.

Durant la present temporada teatral Focus ha presentat dues de les obres de Zeller: EL PADRE聽al Teatre Romea, protagonitzada per H茅ctor Alterio, i LA MARE, que s鈥檈strena oficialment a La Villarroel el pr貌xim 6 de febrer. 鈥Estem davant d鈥檜n gran text que se’n parlar脿 molt聽un cop els espectadors surtin de la funci贸鈥, ha remarcat Brenlle. Per a Lima, La mare 茅suna obra molt juganera, una com猫dia sinistra amb qu猫 el p煤blic se sentir脿 molt identificat鈥. L鈥檕bra va m茅s enll脿 de la s铆ndrome del niu buit, 茅s 鈥una pe莽a dirigida directament a l鈥檈moci贸鈥 ha remarcat Lima.

la-mare-roda-de-premsa-2-la-villarroel-voltar-i-voltar-1

L鈥橝nne 茅s una dona de cinquanta anys que entra en crisi despr茅s d鈥檋aver dedicat la seva vida a la fam铆lia. Partint d鈥檃questa premissa, el muntatge intenta entrar al cap d鈥檃questa dona per veure el caos que hi regna.

La mare parla d鈥檃quest moment de vertigen, del dolor, tant en les seves facetes m茅s brillants com fosques, de les realitats paral路leles que viu l鈥橝nne鈥, ha afegit el director. I tot aix貌 es reflecteix en les escenes de la funci贸, que 鈥渆s representen en forma de mirall鈥.

Per a Vilarasau, LA MARE聽茅s 鈥un cant a la vida, a la superviv猫ncia. Un viatge enigm脿tic i apassionant a la ment de la seva protagonista, una ment lliure, imaginativa, perversa, cruel i amoral alhora鈥. Una dona a qui la realitat objectiva li canvia de cop i aix貌 provoca que 鈥s鈥檋agi de ressituar en el m贸n sense acabar de trobar el seu lloc鈥 ha explicat l鈥檃ctriu, que s鈥檈nfronta per primera vegada a un personatge d鈥檃questes caracter铆stiques.

la-mare-roda-de-premsa-3-la-villarroel-voltar-i-voltar-1
Amb La mare Pep Pla, director art铆stic del festival Terrassa Noves Tend猫ncies (TNT) i del Centre d鈥橝rts Esc猫niques de Terrassa (CAET), recupera la seva faceta d鈥檃ctor despr茅s de deu anys sense trepitjar els escenaris. Pla s鈥檋a mostrat molt agra茂t amb aquesta experi猫ncia, que considera 鈥un regal鈥 i l鈥檋a ajudat a 鈥treure el rovell que duia despr茅s de tants anys sense actuar鈥.聽脪scar Castellv铆 i Ester Cort, que interpreten els papers de Nicolas i 脡lodie respectivament, han remarcat l鈥檃gra茂ment de treballar en aquesta producci贸.

Us deixo aqu铆 un fragment de l’脿udio de la Roda de premsa, per si us b茅 de gust escoltar-lo.

LA MARE es podr脿 veure a La Villarroel fins al 17 d’abril

cargol-mare

Leave a Reply