– Roda de premsa PARADÍS PINTAT – Hotel Internacional (Sala Muntaner) (rp56) – 24.01.2017

PARADIS PINTAT – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Aquest dimarts, dues rodes de premsa seguides.

La primera a l’Hotel Internacional de les Rambles, per presentar un treball de la pallassa Pepa Plana que va estrenar en el passat Festival Grec, amb el títol PARADÍS PINTAT, que es podrà veure novament a la Sala Muntaner fins al 19 de febrer.

Es tracta d’un espectacle vist des de la mirada poètica d’una pallassa, però tractat amb tot el rigor que requereix el drama de les migracions humanes. Evidentment vol fer somriure o inclús fer riure, però al mateix temps pretén remoure les consciències dels espectadors, perquè aquests prenguin una postura davant d’aquest drama humanitari.

paradis-pintat-roda-de-premsa-3-sala-muntaner-voltar-i-voltar-1

L’escenari de la Muntaner es convertirà en el típic bufet de casa d’uns avis, amb el seu cobretaula de ganxer, al damunt del bufet hi ha un d’aquells quadres plens d’angelets, d’aquells que sempre hem vist, però al que mai li havíem fet cas. Pepa Plana que interpreta una d’aquestes angeletes voldrà sortir del quadre i farà tot els possibles per complir el seu somni: volar per convertir-se en un àngel de la guarda. Veurà però, molt rapidament que per un humà és molt més fàcil nedar que volar…. i llavors prendrà la decisió d’ajudar a salvar persones, que fugen dels seus països en guerra, dins del mar.

És la primera col·laboració de Pepa Plana amb el director i dramaturg Ferruccio Cainero, gran coneixedor de la Commedia dell’Arte i del món dels pallassos. Es compta també amb la col·laboració de l’estudi d’audiovisuals Nueveojos, es posa en escena una història plena de gags divertits però que al mateix temps connecta amb la cara més tràgica del món on vivim.

paradis-pintat-roda-de-premsa-2-sala-muntaner-voltar-i-voltar-1

Per altra banda, Pepa Plana i la Sala Muntaner volen col·laborar amb l’ONG de salvament marítim OPEN ARMS, que actualment compta amb dues missions de rescat de persones refugiades, a la Mediterrània central i a Lesbos (Grècia). El responsable d’aquesta ONG també estava present a la roda de premsa. La recaptació de la funció de l’1 de febrer, anirà a parar a aquesta ONG i en totes les funcions s’obrirà una fila zero per recaptar fons.

En resum, … Pepa Plana en la ficció viu dins d’un quadre d’un paradís pintat i està fins “al monyo” de cantar amb els angelets i en intentar escapar i volar, cau per accident al fons de mar …. i allà descobrirà una realitat que no havia imaginat…. és llavors quan es convertirà en l’àngel de la guarda del fons marí.

Us deixo l’àudio d’un fragment la roda de premsa….

paradis-pintat-roda-de-premsa-sala-muntaner-voltar-i-voltar-1

___________________

cargol-intentant-%22volar%22

Deixa un comentari