– Roda de premsa EL MIRACLE D’ANNE SULLIVAN – Teatre del Raval (rp55) – 23.01.2017

EL MIRACLE D’ANNE SULLIVAN – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Aquest passat dilluns al matí, vaig acudir a la presentació del nou espectacle del Teatre del Raval, … EL MIRACLE D’ANNE SULLIVAN.

Una roda de premsa molt especial, ja que ens fan entrar d’un en un i ens van tapant els ulls amb un antifaç, perquè tinguem una mica la sensació del que significa ser cec; d’un en un ens acompanyen a la nostra localitat i hem de confiar amb l’actor que ens porta com si aquest es fos un gos pigall. Ja a la nostra butaca, hem d’esperar amb els ulls tancats durant una bona estona, fins que preparen la representació d’una de les escenes claus d’aquesta proposta escènica. He de dir que vaig patir una sensació d’angoixa, tot i saber que era temporal i poc més que una anècdota.

Us deixo aquí el vídeo que vaig poder gravar amb el mòbil, d’una baralla … aquesta si realment angoixant, entre les dues protagonistes principals

Ja ficats de ple a la roda de premsa, ens expliquen que d’ençà de la creació de Factoria Artípolis (Teatre del Raval), ara farà 10 anys, han estat convençuts que el Teatre és una eina immillorable de sensibilització en l’àmbit social i és per això que han programat obres que donen veu a col·lectius que han estat marginats, per tal que la visibilització dels problemes d’altres persones, produeixi un veritable canvi cultural en la societat.

Un nou pas en aquesta direcció és la posada en escena d’aquesta obra teatral del dramaturg William Gibson, que es va inspirar en l’autobiografia de Hellen Keller, una dona que va viure a cavall entre els segles XIX i XX, i que quan tenia dinou mesos va patir una greu malaltia que li va provocar la pèrdua total de la visió i l’audició. La seva incapacitat per comunicar-se va ser molt traumàtica per Helen i la seva família, pel que va estar pràcticament incontrolable durant un temps.

el-miracle-danne-sullivan-roda-de-premsa-al-teatre-del-raval-voltar-i-voltar-1

Quan va complir 7 anys, els seus pares van decidir buscar una instructora i va ser així com l’institut Perkins per a cecs, els va enviar a una jove especialista, Anne Sullivan, que es va encarregar de la seva formació i va aconseguir un avanç en l’educació especial.

Aquesta obra de teatre, va esdevenir posteriorment en una pel·lícula de gran èxit que va guanyar 2 oscar i diverses nominacions.

En aquesta producció del Teatre del Raval, ja fa 3 mesos que s’està assajant i de fet ja s’estan representant funcions prèvies; la seva estrena serà el 30 de gener.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La dirigeix Empar López a partir de la traducció i adaptació de Tamar Aguilar. El cast està encapçalat per les dues protagonistes Mar Ferrer (Helen Keller) i Míriam Escurriola (Anne Sullivan), recolzats per la resta dels actors, Jep Barceló, Andrea Portella, Rosa Serra, Carles Garcia, Màrius Hernàndez i Tai Fati.

Us deixo també un fragment de l’àudio de bona part de la roda de premsa, per si us be de gust escoltar-la.

Intentarem anar a veure-la com més aviat millor, per deixar constància aquí de la nostra opinió.

cargol-i-ceguesa

 

Deixa un comentari