– Dansa (154) – BACK ÀBAC (🐌🐌+🐚) – Àngels Margarit Cia Mudances – Mercat de les Flors – 14.01.2017

BACK ÀBAC

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Aquest dissabte passat ens vàrem apropar novament al Mercat de les Flors, ja que teníem moltes ganes de veure aquesta proposta de la que ha estat nomenada nova directora del Mercat pels pròxims quatre anys, Àngels Margarit; teníem curiositat de veure la seva última creació coreogràfica, malgrat que en teoria es tractava d’un treball dedicat al públic familiar, cosa que un cop vista, ens costa molt d’entendre.

BACK ÀBAC és el títol de la nova creació d’Àngels Margarit / cia. MUDANCES; un títol que visualitza els elements que entren en joc com a punt de partida de la peça:  l’infinit, els nombres, la música de Bach. Aquest és un espectacle en construcció que es proposa treballar, a partir de la idea d’infinit, amb artistes de dansa i de circ. Per fer-ho escull la música de Bach com a mapa i univers sonor per a teixir una coreografia de matemàtica visual i sensual amb cossos que es mouen de manera extraordinària o que fan extraordinari qualsevol moviment, en una partitura escènica d’Àngels Margarit.

back-abac

Doncs potser el que menys ens va agradar és precisament la coreografia, encara que com s’explica en el paràgraf anterior és un espectacle “en construcció” i per tant encara no es considera acabat. Una coreografia complexa que en bona part té com a elements bàsics, les fustes que els ballarins transformen en una mena de puzle, amb el que aixequen construccions de diferents nivells i es passegen i ballen a sobre d’elles.

Una barreja entre un espectacle de circ, incloses acrobàcies i dansa, que ens va agradar, però que en algun moment ens va arribar a avorrir per les seves reiteracions excessives. No creiem pas que sigui un treball pensat per nens i curiosament la sala estava ben plena d’ells, malgrat que a la nostra edat no podem posar-nos en la seva pell i no sabem del cert si aquest espectacle els hi va o no interessar…. encara que ho dubtem molt.

Punt i a part és la qualitat dels seus intèrprets, que està fora de dubte i que és el que més ens va agradar, per la seva absoluta perfecció i entrega, a pesar que, com ja hem dit la coreografia no ens va acabar de fer el pes.

back-abac-mercat-de-les-flors-voltar-i-voltar-1

La música de Johann Sebastian Bach, ens agrada moltíssim, però aquí s’ha interpretat per un solo de trompeta en quasi la totalitat de la coreografia, i això ha fet que aquesta també, se’ns hagi convertit també en una audició feixuga i de música quasi irreconeixible.

back-abac-mercat-de-les-flors-voltar-i-voltar-2

Àngels Margarit /cia. MUDANCES neix a l’any 1985 i pren el nom del seu primer espectacle Mudances. Amb els primers espectacles la companyia rep un important reconeixement i projecció internacional de manera que les seves peces són coproduïdes i presentades a festivals i programacions de països d’arreu del món. Margarit ha desenvolupat un personalíssim estil de creació, fonamentat en la recerca de llenguatge i poètica pròpies i en la seva fascinació per l’espai, element essencial del seu treball.

Direcció i coreografia: Àngels Margarit
Creació i interpretació:  Eneko Alcaraz,  Dory Sánchez, Fàtima Campos, Miquel Fiol, Francesca Lissia, Celso Pereira, Jose Luís Redondo
Música: Johann Sebastian Bach – Edició musical i arranjaments originals:  Pep Pascual –  Il·luminació i espai escènic:  Cube.bz –  Àbac de fusta:  Ferran Capella i Àngels Margarit –  Vestuari:  Ariadna Papió –  Coordinació tècnica:  Marc Ases

Producció
Àngels Margarit – Cia MUDANCES / Coproducció Mercat de les Flors, Graner fàbrica de creació/ Amb la col·laboració Can Gassol, Teatre Monumental, direcció de cultura de l’Ajuntament de Mataró

cargol-de-fustes

Deixa un comentari