– Teatre (153) – GERONIMO STILTON Gran retorn a Fantasia – Teatre Condal (🐌🐌🐌) – 13.01.2017

GERONIMO STILTON

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

GERONIMO STILTON va néixer l’any 2000 de la mà de l’escriptora italiana Elisabetta Dami per a nens de 6 a 12 anys. Des d’aquella data s’han publicat més de 200 títols entre les diferents col·leccions de llibres i han estat traduïts a 35 idiomes. Còmics, sèries de televisió, club de fans, concursos i un munt d’activitats al voltant d’aquest personatge nascut a Ratalonia. Una gran part del èxit d’aquests llibres radica en què contenen diferents olors segons els personatges que van apareixent i una cal·ligrafia i estètica d’acord amb el que va succeint. També presenten jocs i jeroglífics que els petits lectors han de resoldre.

Geronimo Stilton és el rosegador més famós de la literatura infantil, periodista i director de l’Eco del Rosegador, el diari més venut a Ratalona, capital de l’illa dels Ratolins.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Divendres vam fer cap al Teatre Condal convidats a veure aquest musical dirigit per Lluís Danés, amb música de Xavi Lloses i llibret d’Enric Llort.

Molts nens expectants que anaven parlant del personatge i del que veurien i un silenci total en començar, únicament reaccionant a les preguntes que els hi feien des de l’escenari.

Una innovadora posada en escena, que a nosaltres, adults, se’ns acabarà fent una mica reiterativa, ja que està fonamentada en projeccions d’imatges que recreen l’entorn en què es desenvolupa cada una de les proves que ha de resoldre Geronimo Stilton. Les projeccions es fan sobre unes estructures amb forma de formatge que en un inici representa la casa del ratolí, mil·limètricament encaixades i d’una gran plasticitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un vestuari molt acolorit i fantasiós, una bona coreografia, i per descomptat una bona il·luminació. Els actors canten i ballen 21 temes inèdits d’estil electrònic, rock, pop o hip-hop per adaptar la història del volum “El gran llibre del regne de la fantasia”, publicat en espanyol per Planeta i en català per Estrella Polar. Un llibre que ha venut més de 200 mil exemplars, i és un dels més llegits l’any 2015 a Espanya. Malgrat tot, s’ha de dir que la música no és en directe i està tota enllaunada.

Geronimo Stilton torna al Regne de la Fantasia i aquesta vegada no hi va de vacances sinó perquè l’espera la missió més difícil, més misteriosa, més aventurera, més emocionant, més perillosa, més solitària i més màgica de totes.

Flordiana li ordena que vagi a buscar tots els tresors màgics escampats per tot el Regne de la Fantasia. Ens retrobem amb personatges com el gripau Scribacchinus, la Flordiana de la Flor, l’encantador Boletus, la valenta Alys, …..

Gràcies a ell, viatjarem a un món on els somnis, la màgia i la imaginació són el fil conductor d’una història fascinant, que ens permetrà conèixer la força de la companyia, aprendre l’alfabet fantàstic, descobrir la regla d’or de les Fades, volar damunt del llom de Draghan (el drac daurat de l’arc de Sant Martí), patir les males intencions de la bruixa Stria, suportar la pudor que fan els Trols i descobrir quines són les autèntiques intencions de Brases III, etc, etc, etc… i, tot això, i més, i més, i més, per salvar la Flordiana, la reina de les fades.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un espectacle ple de fantasia i on queda espai per a la imaginació, en paraules del mateix Stilton “Fantasía és com tu vols perquè és el país dels somnis i de la imaginació. Per tant, pot ser de qualsevol manera“. Una posada en escena molt àgil i dinàmica i amb una gran participació del públic infantil que se sent solidari amb el Geronimo i l’ajuda a resoldre els enigmes a què el sotmet la malvada Neridiana.

En paraules de Lluís Danés la clau que obre les portes del país de la Fantasia són els contes i les històries fantàstiques, i hem d’aconseguir que cada cop que aquest món ens faci mal o ens faci por, entrar una estona en un món on tot és possible i tot és millor ….

Un bon espectacle infantil que també agrada als grans.

Direcció i espai escènic: Lluís Danés
Composició i direcció musical: Xavi Lloses
Guió i llibret: Enric Llort
Coreografía: Montse Colomè
Repartiment: Geronimo Stilton \ Beth Rodergas \ Edgar Martínez \ Marc Gómez \ Marina Xeix \ Marina Schiaffino \ Laura Borràs \ Joan Mas \ Toni Guillemat
Il.luminació: Joan Teixidó \ Espai Sonor: Damien Bazin \ Programació i geometries de video: Xevi Gibert \ Creació de videomapping: Tigrelab \ Direcció vocal: Josep Ferrer \ Vestuari, màscares i caracterització: Amadeu Ferré \ Elements escènics i attrezzo: Carles Piera i Laura Galofre \ Maquillatge : Toni Santos \ Ajudant de direcció: Enric Llort \ Ajudant d’escenografía: Carles Berga \ Ajudanta de coreografía: Vivian Calvit
Producció: Focus, Grup 62, Universal i Jet Entertainment
Idioma: Català
Durada: 1 hora 45 minuts i un entreacte de 10 minuts

cargol-i-ratoli

Deixa un comentari