– Roda de premsa – EN LA SOLITUD DELS CAMPS DE COTÓ – TNC (rp52) – 13.01.2017

EN LA SOLITUD DELS CAMPS DE COTÓ – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Segona roda de premsa del passat divendres, … de El Maldà al TNC, on es presentava EN LA SOLITUD DELS CAMPS DE COTÓ, una obra de l’autor Bernard-Marie Koltès, amb direcció de Joan Ollé i traducció de Sergi Belbel, representada pels actors Andreu Benito i Ivan Benet. És la primera vegada que el TNC programa una obra d’aquest autor i ho fa amb un brillant duel dialèctic.

A l’hora fosca en què les persianes dels comerços ja s’han tancat, dos desconeguts es troben clandestinament per dur a terme una transacció que posarà en joc les seves identitats i acabarà posant en risc alguna cosa més que la satisfacció de les intencions secretes de cadascú. La força del desig a través dels laberints imprevisibles del llenguatge, en un dels duels més emblemàtics del teatre contemporani.

en-la-solitud-dels-camps-de-coto-tnc-1

En cap moment es parla a l’obra ni de sexe ni de drogues, malgrat que la trobada dels dos homes es fa en un barri perifèric, de nit i en un indret molt solitari. “Si estàs aquí a aquestes hores de la nit, és que estàs recercant alguna cosa…. i jo te les puc oferir totes“, li diu l’home “fosc” (Andreu Benito) a l’home “llum” (Ivan Benet)…. aquest últim amaga un desig ocult.

Perquè aquesta obra parla de desitjos i és per això que Ivan Benet, comenta que ell es va llicenciar a l’Institut del Teatre, precisament amb la interpretació d’aquesta obra i des de llavors tenia el “desig” de poder-la interpretar professionalment en un teatre; el fet de poder-lo fer finalment en el TNC per ell és tot un honor; comenta que és la vuitena vegada que treballa amb en Joan Ollé. No està present l’altre actor, Andreu Benito, perquè pel que comenten, ell sempre fuig de les rodes de premsa, que no li agraden gens; ell interpretarà l’home que prové del món de la nit i la foscor.

roda-de-premsa-en-la-solitud-dels-camps-de-coto-tnc-voltar-i-voltar-1

L’escenografia es basa amb una tarima rectangular de 10 x 4 metres, que anirà basculant segons vagi la negociació entre els dos homes, ja que es tracta d’un acte de seducció entre dues persones, malgrat que l’home “llum” no té clar el que recerca. L’espectador es veurà influenciat pels arguments de cada un dels personatges i la seva opinió s’anirà balancejant d’una banda a l’altre, en funció de l’exposició dels seus arguments.

L’espectacle s’estrenarà el dijous 19 de gener i es podrà veure fins al 19 de febrer de 2017 a la Sala Petita del TNC.

cargol-%22fosc%22-i-cargol-%22llum%22

Deixa un comentari