– CAVALCADA de REIS 2017 BCN (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – S贸c Carter Reial !!! – 05.01.2017

CAVALCADA de REIS 2017 BCN – S贸c Carter Reial !!!

VOLTAR i VOLTAR聽–聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

El dia 10 de novembre del 2016, vaig rebre la confirmaci贸 que havia estat adm猫s com a voluntari per poder participar en la Cavalcada dels Reis de Barcelona …. i des de llavors tot han estat nervis, per貌 especialment moooolta il路lusi贸, perqu猫 des de ben petit a casa dels meus pares, el dia de Reis era potser el dia m茅s important de l’any.

No va ser fins al 16 de desembre que vaig ser assignat a la carrossa dels carters reials, despr茅s de dubtar molt entre aquesta, la del carb贸 (que diuen els entesos que potser 茅s la m茅s divertida) i la del rei Baltasar…. per貌 en aquest 煤ltim cas, no vaig ser adm猫s, perqu猫 em van dir que em faltava una mica de morenor; el dia 27 va tocar assajar i provatura de vestuari al Palau n煤mero 7 de la Fira de Montju茂c.

preparacio-de-la-cavalcada-reis-dorient-2017-voltar-i-voltar-2

…. i per fi va arribar el dia assenyalat, la vig铆lia del dia de reis. Abans de les dues de la tarda ja hav铆em d’estar novament al Palau per vestir-nos i maquillar-nos….. l’ambient era de bogeria, malgrat que tot estava super organitzat; cada grup al seu “corralet” ajudant-nos els uns als altres en col路locar-nos el nostre vestit, barret, guants…

Un cop vestits, toca maquillar-se i fer les fotos corresponents de cada un dels grups, malgrat que gaireb茅 tots, despr茅s an脿vem d’una banda a l’altre intentant captar imatges de l’incre茂ble ambient d’alegria i il路lusi贸 que es respirava per arreu…

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

De sobte escolto el meu tel猫fon m貌bil que est脿 sonant…. qui ser脿 ara ?, els meus coneguts ja saben que estic en mig del sarau de preparaci贸 de la cavalcada….

Miquel Gasc贸n ? … em pregunten a l’altra banda de la l铆nia. S铆, s贸c jo, responc.

El truquem per comunicar-li que li ha tocat la panera dels reis del barri. Que diu ?…. que li acaba de toca la panera del barri del Putxet i per tant, ha de passar en els pr貌xims dies pels 41 establiments que participen en aquesta panera virtual i en cada un d’ells t茅 un obsequi !!!

No m’ho puc creure…. no crec pas en els miracles, per貌 ara precisament que estic en mig de la preparaci贸 de la cavalcada… no pot ser que tingui tanta sort. Em pregunten que si puc anar on ara estan reunits, ja que els agradaria celebrar-ho amb mi amb una copa de cava…. evidentment els explico la situaci贸…. ara mateix impossible.

Al voltant de les quatre de la tarda ens criden perqu猫 ja toca pujar als autocars, que ens estan esperant a l’exterior del Palau; s贸n 25 autocars i ja sabem quin ens toca.… nosaltres al n煤m. 17…. i a esperar que tothom estigui assegut en el seu autocar, perqu猫 hem de marxar plegats en fila 铆ndia, custodiats per la gu脿rdia urbana, per Montju茂c pel cam铆 de l’estadi, Miramar, Col贸n, fins a l’entrada del Parc de la Ciutadella, on ja estan les carrosses esperant en l’ordre que hem de sortir.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Ara passegem amunt i avall veient tot el muntatge, en un espai en qu猫 el p煤blic no t茅 acc茅s i podem gaudir de la cavalcada abans que comenci, perqu猫 hem d’esperar encara una bona estona fins que arribin els Reis, … cada un en un cotxe d’猫poca, que hora i mitja abans han desembarcat al moll de Barcelona. Un cop ja estan a lloc i pugen a les seves carrosses, la cavalcada ja pot comen莽ar…. passen uns minuts de les 6 de la tarda.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Sortim al carrer Marques de l’Argentera, cantonada Passeig de Picasso…. i l’emoci贸 es desborda; en veure tants centenars de nens amb la cara embadalida per l’emoci贸, no entenc el perqu猫 encara, per貌 els meus ulls s’omplen de ll脿grimes i malgrat que vaig saludant i somrient als nanos, gaireb茅 no veig res, perqu猫 estic plorant de deb貌… 茅s l’emoci贸 que em sobrepassa i que no puc evitar.

Abans de la sortida he amagat el m貌bil i no el trec en cap moment. La passejada dura unes 3 hores i mitja, per貌 a mi se’m fa molt curt i en arribar davant les Fonts de Montju茂c penso que 茅s una ll脿stima que tot s’acabi tan aviat. Pel cam铆, he picat de mans amb centenars de nens, he recollit alguna carta que m’han ofert expressament, he saludat amb les dues mans i sobretot he ballat al comp脿s de la m煤sica, que repetitivament anava explicant als nens que s’anessin ben d’hora al llit perqu猫 els mags passarien a mitjanit….

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Les fotografies de la cavalcada pr貌piament dita, s贸n de l’Imma i de la meva filla Ruth, que van intentar seguir-me des de Sep煤lveda-Urgell fins a les mateixes fonts, amb algunes corredisses per la Gran Via, per tornar-me a trobar….. i jo sense assabentar-me.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Va ser un dels dies m茅s feli莽os que recordo.

cargols-reis

cargol-rei-dorient

Deixa un comentari