– Teatre familiar (146) – ELS PASTORETS DE LA MARTINA -Teatre Tantarantana (🐌🐌🐌) – 03.01.2017

ELS PASTORETS DE LA MARTINA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón  

A la primera representació teatral del 2017, vaig haver d’anar tot sol, ja que l’Imma a les 18 hores quan començava la representació encara estava treballant.

El Teatre Tantarantana ja fa dues setmanes va estrenar una proposta de la Companyia Dara, ELS PASTORETS DE LA MARTINA, amb dramatúrgia i Direcció escènica de  Roc Esquius, pensada per a públic infantil o familiar, que encara es podrà veure avui dia 4 de gener i el cap de setmana vinent.

Feia temps que no veia uns “Pastorets” als escenaris, potser perquè he vist masses al llarg de la meva vida, representacions a les que inclús vaig arribar a participar, en petits papers, quan encara jo era un nen (com passa el temps !!!), als Lluïsos i al Cercle Catòlic de Gràcia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta nova versió de petit format l’he trobada molt diferent d’aquelles clàssiques representacions que segurament són massa realistes, des del punt de vista d’avui en dia; únicament tres actors interpreten els papers de tots els personatges, Núria Deulofeu interpreta el paper de la Martina, Isidre Montserrat el del dimoni, i Dídac Flores el paper de narrador i de tots els personatges que envolten a la Martina, cosa que l’obliga a canviar constantment de vestuari; ah !… i el gos rovelló també farà la seva aparició…. el gos estimat de la Martina, que va morir de vellet ja fa un temps.

Satanàs, el dimoni, torna a fer de les seves i travessa un portal màgic per anar més de 2000 anys enrere i provar d’acabar d’una vegada per totes amb el Nadal. Però aquest portal és a l’habitació de la Martina, que aquest any està trista perquè ha perdut el seu gos, el Rovelló.
I, sense saber per què, la Martina acaba viatjant al passat i es converteix en la protagonista d’un viatge en el què, amb l’ajuda d’un nou amic pastor, plantaran cara als plans del dimoni i lluitaran per salvar el Nadal. Ho aconseguiran?

Una versió contemporània dels Pastorets, a partir del somni de la Martina, a la que ja no li fa massa il·lusió celebrar el Nadal, perquè troba a faltar el seu estimat Rovelló. El dimoni intentarà per tots els mitjans temptar a la Martina, amb els seus “poders malèfics” (ruixant amb el seu pols maligne) provocant així situacions entre la Martina i els éssers que l’envolten…. fent aparèixer així l’enveja, la gola, la avarícia, la ira, la supèrbia i la peresa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una encertadíssima escenografia de Roger Orra, es transforma com per art de màgia, es complementen amb unes magnífiques interpretacions, que engresquen als espectadors a participar activament, com si fóssim angelets que malmeten els desitjos malignes del dimoni. Les cançons s’integren perfectament al guió, i el converteixen gairebé en un petit Musical pel públic familiar.

Fa molts anys que vaig deixar de ser un nen, i per tant és difícil valorar un espectacle amb la visió d’una persona entrada en anys; tot i així, com espectador he volgut participar activament i segurament per això he gaudit d’una estona molt i molt divertida, especialment en veure la reacció dels nanos que amb la seva innocència intentaven malmetre les accions del dimoni.

Una proposta amb qualitat, molt recomanable en aquestes dates per les famílies amb nens petits.

els-pastorets-de-la-martina-teatre-tantarantana-voltar-i-voltar-03-01-2017-1

Dramatúrgia i Direcció escènica: Roc Esquius
Intèrprets: Núria Deulofeu, Dídac Flores i Isidre Montserrat
Direcció musical: Diana Roig
Escenografia, vestuari i disseny de llums: Roger Orra
Producció: Dara
Idioma: Català – Duració: 55 minuts

Cargol dimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.