– Teatre familiar (146) – ELS PASTORETS DE LA MARTINA -Teatre Tantarantana (馃悓馃悓馃悓) – 03.01.2017

ELS PASTORETS DE LA MARTINA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per聽Miquel Gasc贸n

A la primera representaci贸 teatral del 2017, vaig haver d’anar tot sol, ja que l’Imma a les 18 hores quan comen莽ava la representaci贸 encara estava treballant.

El Teatre Tantarantana ja fa dues setmanes va estrenar una proposta de la Companyia Dara, ELS PASTORETS DE LA MARTINA, amb dramat煤rgia i Direcci贸 esc猫nica de 聽Roc Esquius,聽pensada per a p煤blic infantil o familiar, que encara es podr脿 veure avui dia 4 de gener i el cap de setmana vinent.

Feia temps que no veia uns “Pastorets” als escenaris, potser perqu猫 he vist masses al llarg de la meva vida, representacions a les que incl煤s vaig arribar a participar, en petits papers, quan encara jo era un nen (com passa el temps !!!), als Llu茂sos i al Cercle Cat貌lic de Gr脿cia.

This slideshow requires JavaScript.

Aquesta nova versi贸 de petit format l’he trobada molt diferent d’aquelles cl脿ssiques representacions que segurament s贸n massa realistes, des del punt de vista d’avui en dia; 煤nicament tres actors interpreten els papers de tots els personatges, N煤ria Deulofeu interpreta el paper de la Martina, Isidre Montserrat el del dimoni, i D铆dac Flores el paper de narrador i de tots els personatges que envolten a la Martina, cosa que l’obliga a canviar constantment de vestuari; ah !… i el gos rovell贸 tamb茅 far脿 la seva aparici贸…. el gos estimat de la Martina, que va morir de vellet ja fa un temps.

Satan脿s, el dimoni, torna a fer de les seves i travessa un portal m脿gic per anar m茅s de 2000 anys enrere i provar d’acabar d’una vegada per totes amb el Nadal. Per貌 aquest portal 茅s a l’habitaci贸 de la Martina, que aquest any est脿 trista perqu猫 ha perdut el seu gos, el Rovell贸.
I, sense saber per qu猫, la Martina acaba viatjant al passat i es converteix en la protagonista d’un viatge en el qu猫, amb l’ajuda d’un nou amic pastor, plantaran cara als plans del dimoni i lluitaran per salvar el Nadal. Ho aconseguiran?

Una versi贸 contempor脿nia dels Pastorets, a partir del somni de la Martina, a la que ja no li fa massa il路lusi贸 celebrar el Nadal, perqu猫 troba a faltar el seu estimat Rovell贸. El dimoni intentar脿 per tots els mitjans temptar a la Martina, amb els seus “poders mal猫fics” (ruixant amb el seu pols maligne) provocant aix铆 situacions entre la Martina i els 茅ssers聽que l’envolten…. fent apar猫ixer aix铆 l’enveja, la gola, la avar铆cia, la ira, la sup猫rbia i la peresa.

This slideshow requires JavaScript.

Una encertad铆ssima escenografia de Roger Orra, es transforma com per art de m脿gia, es complementen amb unes magn铆fiques interpretacions, que engresquen als espectadors a participar activament, com si f贸ssim angelets que malmeten els desitjos malignes del dimoni. Les can莽ons s’integren perfectament al gui贸, i el converteixen gaireb茅 en un petit Musical pel p煤blic familiar.

Fa molts anys que vaig deixar de ser un nen, i per tant 茅s dif铆cil valorar un espectacle amb la visi贸 d’una persona entrada en anys; tot i aix铆, com espectador he volgut participar activament i segurament per aix貌 he gaudit d’una estona molt i molt divertida, especialment en veure la reacci贸 dels nanos que amb la seva innoc猫ncia intentaven malmetre les accions del dimoni.

Una proposta amb qualitat, molt recomanable en aquestes dates per les fam铆lies amb nens petits.

els-pastorets-de-la-martina-teatre-tantarantana-voltar-i-voltar-03-01-2017-1

Dramat煤rgia i Direcci贸 esc猫nica: Roc Esquius
Int猫rprets: N煤ria Deulofeu, D铆dac Flores i Isidre Montserrat
Direcci贸 musical: Diana Roig
Escenografia, vestuari i disseny de llums: Roger Orra
Producci贸: Dara
Idioma: Catal脿 – Duraci贸: 55 minuts

Cargol dimoni

Leave a Reply