– Teatre familiar (144) – UNA BRUIXA A BARCELONA (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Victòria – 30.12.2016

UNA BRUIXA A BARCELONA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Divendres tot just dinar, ens vam dirigir al Teatre Victòria per gaudir d’aquesta proposta familiar que ha suposat el retorn de Lucrecia als escenaris. Molts nens esperaven inquiets l’inici d’un espectacle on la protagonista era una bruixa !!!

A la roda de premsa de presentació, Edu Pericas, autor del text va explicar que havia volgut crear una història al voltant dels monuments de la ciutat de Barcelona.

Lucre, una alegre nena cubana, pateix una increïble transformació en arribar a Barcelona, el cabell se li pinta de mil colors i comença a experimentar uns poders màgics que li eren desconeguts fins aleshores …..

una-bruixa-a-barcelona-teatre-victoria-2

Lucrècia ja és gran i ens explica la seva historia. La seva singular capacitat, els seus poders màgics, fan que a l’escola la considerin una nena estranya i no aconsegueix fer amics. Un dia comença a parlar amb el drac del Parc Güell i aquest pren vida deixant el seu lloc a l’entrada del parc i acompanyant a Lucrècia a casa seva. El drac es diu Anton i aconseguirà ensenyar-li el valor de l’amistat i el respecte a la nostra historia. Reivindica els molts elements representatius de la ciutat de Barcelona.

Tot funciona d’allò més bé per la Lucre, que ha trobat el company de jocs ideal fins que la mare li anuncia l’arribada d’una germaneta que canviarà tot. La gelosia apareix a la vida de la Lucre i incapaç de controlar-la utilitza els seus poders per fer malbé els monuments de la ciutat convertint Barcelona en un lloc diferent. Només Anton serà capaç de fer-li veure que la gelosia no té sentit, que ha d’aprendre a viure amb la seva germana perquè cadascuna té el seu lloc i que ha de fer que tots els monuments quedin alliberats dels seus encanteris i els nens puguin tornar a gaudir-los. Ell mateix ha de tornar al lloc que li pertany a l’entrada del Parc Güell.

una-bruixa-a-barcelona-teatre-victoria-1

Lucrecia Pèrez Sàez és una artista cubana nascuda l’any 1962 que viu a Barcelona des del 1993. Va començar la seva carrera en el camp de la música i ha editat 13 discos de música cubana i amb moltes composicions pròpies. Ha treballat com a presentadora de televisió i també s’ha iniciat en el món de l’escriptura amb un llibre de contes anomenat “Besitos de chocolate” escrit el 2004 al que han seguit dos llibres més. Amb aquesta proposta torna als escenaris transformada en una bruixa de trenes de mil colors per convèncer als nens que no hi ha bruixes bones o dolentes, només hi ha bruixes que es porten bé o que es porten malament.

La música d’aquest espectacle és enllaunada però la veu de Lucrecia és en directe i les cançons no poden amagar el seu inconfusible ritme cubà que encomana a la platea i als nens que segueixen embadalits la historia i acompanyen amb palmes el ritme de la música.

una-bruixa-a-barcelona-teatre-victoria-3

Jofre Borràs és el que acciona al Drac i li dóna vida i la veritat és que la seva actuació ha estat tot un descobriment i ens ha agradat moltíssim l’efecte aconseguit. Dues actrius actuen simultàniament (que no juntes) interpretant a Lucrècia de nena, elles són Tamara Ndong i Judith Endje. En un moment de l’espectacle són les que manipulen el gat Botero. Un gran desplegament de recursos escenogràfics disseny de Philip Stanton que incorpora els seus preciosos dibuixos dels monuments de la ciutat.

Un magnific musical infantil pensat per a tota la família, que encomana alegria al ritme de la música i la fantasia.

una-bruixa-a-barcelona-teatre-victotia-voltar-i-voltar-1

Com deia un petit en sortir, m’ha agradat tot molt, la bruixa també, … tot menys els trons que em fan por.

Autor i director: Edu Pericas
Intèrprets: Lucrecia, Jofre Borràs, Tamara Ndong i Judith Endje
Il.lustracions: Philip Stanton \ Animacions: Daniel Escalé \ Disseny d’escenografia: Xavi Erra \ Direcció técnica: Joan Segura \ Vestuari: Ana Torres (Lucrecia) i Mireia Guardia \ Assesor màgia: Mag Lari \ Coreografía: Anna Rosell \ Caracterització: Toni Santos \ Perruqueria: Josè Aniervas\ Cosntrucció d’escenografía: Taller d’escenografia Sant Cugat\ Construcció muppet: Martí Doy \ Disseny de llums: Ignasi Morros \ Disseny de so: Joan Gil \ Regidoria: Teresa Navarro\ Fotografía: Daniel Escalé i Josep Aznar\ Adaptacions gràfiques: Marc Nogué \ Premsa: Carmen Vicente \ Marketing: Esther Mora\ Runner: Ona Albadalejo
Producció: ANEXA
Idioma: català i castellà

Durada: 60 minuts

bruixa-cargol

Leave a Reply