– Teatre (143) – ELS DOMICILIS DE LATUNG LA LA (馃悓馃悓馃悓+馃悮) de David Ymbernon – pis fundaci贸 Ybernon Aug茅 – 29.12.2016

ELS DOMICILIS DE LATUNG LA LA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Fa potser m茅s d’un any que ens havien arribat veus d’aquest artista, David Ymbernon, a trav茅s d’un parell d’amics; en tenim moltes ganes de poder veure una de les seves propostes esc猫niques. Aquest passat dijous, un parell de dies abans d’acabar l’any 2016, tenim l’oportunitat de reservar dues places al seu domicili, per tal de veure el seu darrer espectacle ELS DOMICILIS DE LATUNG LA LA.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Arribem a la porta del seu domicili i en entrar ens fan treure les sabates i posar-nos uns mitjons de color taronja, abans de passar al sal贸 de casa seva. La decoraci贸 de gaireb茅 tot el que est脿 a la nostra vista 茅s de color taronja, quadres, estores, ampolles, llums. Les entrades per aquesta sessi贸 estan exhaurides i ens col路loquem com bonament podem en una mena de graderia improvisada que han instal路lat … nosaltres com hem arribat d’hora, tenim la sort d’asseure’ns a primera fila, en l’煤nic sof脿 disponible.

….I comen莽a l’espectacle amb els llums apagats i amb l’煤nica il路luminaci贸 d’uns lots聽que manipulen ells mateixos. No es tracta de teatre de text, ni tampoc t茅 una narraci贸 seq眉encial realista, ja que m茅s aviat sembla que entra en el m贸n on铆ric dels somnis del seu creador; es podria classificar molt b茅 com “teatre d’objectes”, recolzat amb la m煤sica en directe; aquesta est脿 interpretada per l’煤nic membre que no forma part de la fam铆lia, en Xavi Lloses, que tamb茅 genera una banda sonora afegida amb un munt de sorolls que efectua amb tota classe d’estris; la m煤sica i els efectes sonors complementaris 茅s l’煤nic que es pot escoltar durant els 30 minuts de durada d’aquesta representaci贸, ja que en l’espectacle no s’utilitza en cap moment la paraula.

Els domicilis de Latung La La,聽茅s una obra esc猫nica, po猫tica, parateatral, amb una gran c脿rrega de poesia visual. Una obra que 茅s i prou, sense hist貌ria, sense arguments. Tot el meu treball 茅s una l铆nia cont铆nua que comen莽a des d鈥檜n principi, des de la inf脿ncia.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

L’espectacle en si, est脿 compost per una s猫rie d’imatges po猫tiques generades amb petits objectes que manipulen els 4 membres de la fam铆lia Ymbernon, pare, mare i els seus dos petits fills. Evidentment tots els objectes que apareixen a escena s贸n de color taronja i en algun cas tamb茅 el blanc per ressaltar potser encara mes el color preferit d’Ymbernon, en el que basa tota la seva creaci贸.

Color taronja per arreu, petits cotxes que es belluguen per “art de m脿gia”, un telef猫ric, un dinar ofert a un petit personatge assegut en una petit铆ssima taula, ramats d’animals…. globus, instruments de m煤sica, un bagul m脿gic en el qual passen coses fascinants a un parell de pams dels nostres rostres…. poesia visual al cap i a la fi, que malauradament en contades ocasions podem veure a casa nostra.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Un espectacle que ha girat per molts domicilis de tot Europa i que tamb茅 ha estat programat en el Mercat de les Flors de Barcelona. Aquests dies de Nadal es pot veure novament a Barcelona i sembla que encara queden dues funcions, els propers 3 i 4 de gener del 2017, pr猫via reserva….. veure la seva Web http://www.davidymbernon.com

David Ymbernon 茅s un artista polifac猫tic posse茂t pel color taronja. Tot el seu m贸n, la seva vida, la seva feina, giren al voltant d’aquest color. 脡s el creador d’un univers molt particular que es manifesta a trav茅s de qualsevol mitj脿 art铆stic: dibuix, pintura, escultura, objets trouv茅s, performances, escenificacions, videoart, instal路lacions, poesia…. i d‘aqu铆 a poques setmanes experimentar脿 amb uns nous sopars esc猫nics als quals ens agradaria assistir, que se celebraran els dies 23, 24 i 25 de febrer del 2017.

els-domicilis-de-latung-la-la-29-12-2016

Deixem que sigui ell mateix qui s鈥檈xpliqui: 鈥Crec i tinc molta fe, crec en coses que no s贸n certes, crec en la m脿gia, l鈥檈ntusiasme, l鈥檌nstint, la predisposici贸, la sort, la sorpresa, la casualitat, crec en les musaranyes, en qui somia truites, en qui viu als n煤vols o ve de la lluna de Val猫ncia, crec en el globus que s鈥檈scapa i desapareix anant amunt, en el suggeriment, en la inconcreci贸, crec que hi ha certeses insubmises a la l貌gica que s贸n pura veritat, tan certes com que no s贸n certes, amb tota seguretat. Crec en l鈥檃vi贸 de paper quan 茅s llan莽at per un infant, que al llan莽ar-lo amb il路lusi贸 extraordin脿ria, un esperit l鈥檃companya i amb aquest esperit vola m茅s alt i m茅s llarg que no pas s鈥檋a vist en realitat.鈥

Creaci贸 i direcci贸:聽David Ymbernon
Amb:聽Elisabet Aug茅, Xavi Lloses, Dad脿 Ymbernon,聽Daida Ymbernon, David Ymbernon
M煤sica:聽Xavi Lloses

cargol-taronja

Deixa un comentari