– Voltar per la Literatura – NOVA ZELANDA, L’ULTIM PARADÍS ?. UNA RUTA PELS ANTÍPODES de Jordi Bosch i Susanna Rodríguez Rafí (🐌🐌🐌) – (L15) – 29.12.2016

NOVA ZELANDA, L’ULTIM PARADÍS ?  de Jordi Bosch i Susanna Rodríguez Rafí –

Per Imma Barba

Nova Zelanda és una destinació que sempre ha estat present en el nostre ideari de viatges però que no hem pogut plantejar fins ara per un tema logístic. Qui sap si ara que també em pre-jubilaré podrem pensar anar-hi en una època més adient que el mes d’agost …. Per si de cas, per anant fent boca, he llegit aquest llibre que ens explica un viatge de 48 dies i 7.566 kilòmetres que van fer la parella formada per la Susanna i en Jordi a cavall entre l’any 2012 i el 2013.

nova-zelanda-lultim-paradis

Quan van marxar ja tenien la intenció d’escriure un llibre sobre la seva aventura, es van documentar molt abans de marxar i portaven contactes per tal de poder recollir testimonis directes del país que anaven a descobrir. Amb ells podem explorar el territori més jove del planeta, un paradís natural que durant segles només fou habitat per aus.

L’illa Nord i l’illa Sud separades geogràficament per l’estret de Cook constitueixen dos viatges totalment diferents. La Susanna i en Jordi van agafar un vol que els va conduir a Auckland on van aterrar després de trenta hores de viatge. A bord d’una camper van recórrer les dues illes i van descobrir una natura imponent com els parcs nacionals Abel Tasman o Tonarigo, establint contacte amb persones que els familiaritzen amb la història, el passat i el present d’aquest país, persones com Philip Temple, ex alpinista i explorador que va ser un dels primers a escriure una guia del país i amb la catalana Mireia Tenas casada amb un maorí.

Ens descobreixen que Nova Zelanda és un país amb molts països i amb fenòmens naturals únics com els anomenats “Moeraki Boulders” que són unes roques arrodonides com enormes pilotes de futbol.

las_curiosas_moeraki_boulders__isla_sur_

Amb una narrativa àgil i entretinguda ens submergeixen en la vida i la història del país, veritats i llegendes del poble maori, sense oblidar els detalls pràctics que tot viatger vol conèixer quan prepara un viatge. Per a això el llibre compta amb un annex amb dades i consells molt concrets per organitzar-lo.

Segons conclouen, Nova Zelanda és un país còmode, tranquil, segur i hospitalari però car. A Nova Zelanda la naturalesa mana i el temps és tan variable que pots tenir les quatre estacions en un mateix dia.

foto-biografia-susanna

Susanna Rodríguez Rafí (Barcelona 1979) és periodista que treballava de consultora fins que es va especialitzar en viatges i comunicació turística.

L’emoció d’escollir un punt al mapa, traçar una ruta i no saber on dormiràs l’endemà, són part de l’aventura.

http-www-novacasaeditorial-comwp-contentuploads201502foto-biografia-jordi-jpg

Jordi Bosch Díez (Barcelona 1980) és traductor audiovisual i guionista. Apassionat dels idiomes, el cinema, l’escriptura i la fotografia.

Viatjar és el millor estímul per a la curiositat, una font inesgotable de noves preguntes i respostes que em permeten qüestionar el meu món quotidià i aprendre de les noves experiències.

Ambdós són bloguers en Companys de Viatge i aquest és el seu primer llibre que ha estat prologat per en Xavier Moret.(www.enrutapress.com/companysdeviatge)

Viatjar i escriure sempre han estat les nostres passions i per això vam crear aquest blog. Ara s’han convertit també en la nostra professió

Col·laboren amb publicacions de contingut viatger, amb agències de viatges i empreses i institucions del sector turístic.

Fa un temps que viatgen en companyia del petit Ibai.

nova-zelanda

Títol: NOVA ZELANDA, L’ÚLTIM PARADÍS ?. UNA RUTA PELS ANTÍPODES
Autors: Susanna Rodríguez i Jordi Bosch Díez
Editorial : Nova Casa Editorial
Data de publicació: Desembre  2014
Nº pàgines: 260

autocaravana-cargol-jpg-1

Leave a Reply