– Voltar per la Literatura – HENDERS de Warren Fahy (馃悓) – (L14) – 27.12.2016

HENDERS de Warren Fahy –

Per Imma Barba

Un reality cient铆fic, “Sea Life”, uns concursants que a bord d’un vaixell d’exploraci贸, el Trident, conviuen amb la tripulaci贸, amb el personal de la cadena i amb uns cient铆fics de deb貌 contractats per la cadena televisiva per fer m茅s versemblant el concurs d’investigaci贸 de la flora i fauna de les illes del Pacific. El programa est脿 en un moment de p猫rdua d’audi猫ncia i la productora busca la manera de reflotar-ho.

henders

De cop una trucada d’emerg猫ncia des d’un vaixell abandonat a l’illa de Henders. Una illa que no est脿 a la ruta per貌, en un intent desesperat d’atraure audi猫ncia, decideixen apropar-se. Una illa mai explorada descoberta i ubicada en els mapes fa 200 anys.

En el primer cap铆tol del llibre l’acci贸 se situa el 1791 i ens explica la hist貌ria del descobriment.

El Trident es dirigeix a l’illa i descobreixen el vaixell des del qual s’est脿 emetent el SOS. Un grup de cient铆fics i de c脿meres de televisi贸 desembarquen a la platja per investigar. Al cap de pocs minuts s贸n atacats per la flora i fauna del lloc. Uns 茅ssers extremadament violents que es mouen amb una gran velocitat els massacren. Aquest desembarcament ha estat retransm猫s en directe al m贸n. 脷nicament dues persones sobreviuen i aconsegueixen tornar al vaixell abandonant tot l’equip de filmaci贸 a la platja. Els cient铆fics d’arreu del m贸n q眉estionen la veracitat de les imatges i acusen la productora de muntatge per guanyar audi猫ncia.Per貌 el Govern dels EEUU creuen en el que han vist i envien personal al Trident per investigar.

A priori un argument que sembla atractiu per貌 que no m’ha atrapat tret de moments puntuals. Un llibre que se m’ha fet llarg i en alguns moments avorrit, amb excessius detalls cient铆fics, acompanyats de dibuixos, que no aporten res a la hist貌ria. Un final inversemblant que es carrega la poca o molta base cient铆fica que pretenia tenir.

warren_booksEn la meva modesta opini贸, malgrat la fantasia i la intencionalitat cient铆fica, 茅s un llibre totalment prescindible.

Warren Fahy 茅s un escriptor i guionista americ脿 nascut a Hollywood i ha estat des de sempre un apassionat de la neurobiologia. Henders 茅s la seva novel路la m茅s coneguda publicada en 2009 amb el t铆tol de “Fragment”. Actualment treballa com a dissenyador i generador de continguts a una empresa de joguines rob貌tiques avan莽ades.

Titol original: Fragment
Traducci贸: N煤ria Par茅s Sellar猫s
Primera edici贸: Febrer del 2010
Editorial: Columna Edicions
P脿gines: 467

snail_by_polawat

Deixa un comentari