– Voltar per la Literatura – HENDERS de Warren Fahy (🐌) – (L14) – 27.12.2016

HENDERS de Warren Fahy –

Per Imma Barba

Un reality científic, “Sea Life”, uns concursants que a bord d’un vaixell d’exploració, el Trident, conviuen amb la tripulació, amb el personal de la cadena i amb uns científics de debò contractats per la cadena televisiva per fer més versemblant el concurs d’investigació de la flora i fauna de les illes del Pacific. El programa està en un moment de pèrdua d’audiència i la productora busca la manera de reflotar-ho.

henders

De cop una trucada d’emergència des d’un vaixell abandonat a l’illa de Henders. Una illa que no està a la ruta però, en un intent desesperat d’atraure audiència, decideixen apropar-se. Una illa mai explorada descoberta i ubicada en els mapes fa 200 anys.

En el primer capítol del llibre l’acció se situa el 1791 i ens explica la història del descobriment.

El Trident es dirigeix a l’illa i descobreixen el vaixell des del qual s’està emetent el SOS. Un grup de científics i de càmeres de televisió desembarquen a la platja per investigar. Al cap de pocs minuts són atacats per la flora i fauna del lloc. Uns éssers extremadament violents que es mouen amb una gran velocitat els massacren. Aquest desembarcament ha estat retransmès en directe al món. Únicament dues persones sobreviuen i aconsegueixen tornar al vaixell abandonant tot l’equip de filmació a la platja. Els científics d’arreu del món qüestionen la veracitat de les imatges i acusen la productora de muntatge per guanyar audiència.Però el Govern dels EEUU creuen en el que han vist i envien personal al Trident per investigar.

A priori un argument que sembla atractiu però que no m’ha atrapat tret de moments puntuals. Un llibre que se m’ha fet llarg i en alguns moments avorrit, amb excessius detalls científics, acompanyats de dibuixos, que no aporten res a la història. Un final inversemblant que es carrega la poca o molta base científica que pretenia tenir.

warren_booksEn la meva modesta opinió, malgrat la fantasia i la intencionalitat científica, és un llibre totalment prescindible.

Warren Fahy és un escriptor i guionista americà nascut a Hollywood i ha estat des de sempre un apassionat de la neurobiologia. Henders és la seva novel·la més coneguda publicada en 2009 amb el títol de “Fragment”. Actualment treballa com a dissenyador i generador de continguts a una empresa de joguines robòtiques avançades.

Titol original: Fragment
Traducció: Núria Parés Sellarès
Primera edició: Febrer del 2010
Editorial: Columna Edicions
Pàgines: 467

snail_by_polawat

Anuncis

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s