– Circ (141) – CIRC RALUY LEGACY (🐌🐌🐌) Port Vell Barcelona – 26.12.2016

CIRC RALUY LEGACY –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Dia de Sant Esteve, un dia assolellat i tranquil. Un rampell, i si anem al circ avui?? ….. i dit i fet, trèiem entrades per a la sessió de les 19,30 h per tal d’anar al Circ Raluy, un circ del que hem sentit a parlar molt però que encara al no hem trepitjat.

Dinem amb els fills, fem una copa de cava amb les germanes i cap al circ. Hem de fer una bona estona de cua perquè les entrades són sense numerar i està clar que no començarà a l’hora que diu l’entrada.

lluis-raluy

El que veiem abans d’accedir al recinte ja és realment màgic, unes caravanes que tenen una història incorporada que ens podrien parlar de moltes vivències, de molts quilòmetres. Va ser Lluis Raluy pare, que va començar a comprar i restaurar antics carromats de circ iniciant la seva col·lecció de Carruatges d’Època, fins que comença a pensar en la possibilitat de mostrar-la al públic.

… és el 1983 que la idea ja és una realitat: El Circ Raluy de la família Raluy, amb Carlos i Lluis fill al capdavant és el Circ Museu Raluy amb el que inicien una fructífera etapa de gires constants, reconeixements públics de les institucions i sempre amb el favor del públic que aprecia aquell circ ” antic” i la satisfacció d’haver creat amb molt d’esforç una icona clau del circ europeu. Un circ del seu temps que mira endavant tot abraçant l’estètica i l’ànima dels temps passats.

La primavera del 2016 les nebodes de Carlos Raluy inicien una nova aventura i creen el seu propi circ ” CIRC RALUY LEGACY” amb en Lluís al capdavant. Des d’ara són dos circs independents. Cada germà ha pres un rumb, Lluís i Carlos se separen. El circ de Carlos passa a dir-se “CIRC HISTÒRIC RALUY”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El Circ al qual accedim avui és fruit del treball de cinc generacions d’artistes i els seus carromats tenen més de 100 anys d’antiguitat. La carpa amb una exclusiva decoració i un meravellós sostre pintat, la seva particular cafeteria, la biblioteca, els lavabos, tot l’entorn és un viatge al passat, és realment màgic.

Lluís Raluy i la seva dona Bàrbara porten el circ Raluy Legacy, els acompanyen les seves filles i part de la família Raluy: Louisa, Kerry, Jurek, Jean Christophe, Niedziela i Emily, que componen la quarta i cinquena generació de la família. Els més petits Benicio i Charmelle també es preparen per continuar en un futur amb la tradició familiar.

El Llegat no ha desaparegut. El Llegat continua en Circ Raluy Legacy.

I comença l’espectacle que tindrà una durada de més de dues hores amb una mitja part, Maxi és mag i és el presentador que comença jugant amb Sandro Roque, clown que tindrà diverses intervencions buscant el riure i la complicitat del públic que en el número final aconseguirà les rialles més grans de tota la nit.

Niedziela (recordada per la seva participació en el reality GH) i Emily Raluy ens demostren que caminar o anar en bici per un cable, és senzill. També ens faran després una demostració del seu domini de l’equilibri sobre patins i de la seva força.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Artur, és el Senyor del foc, Oneil Reyes és l’equilibrista, Lea i Lucy una parella d’acròbates franceses especialistes en el quadrant aeri, Kerry Raluy i Jean Cristophe amb les teles aèries, Els Rockers 4 acròbates que salten sobre unes enormes pilotes en forma rodes de camió, Lousia Raluy amb l’esfera aèria, Iya que fa equilibris amb la pilota, El Bigotis i l’entranyable Lluiset (Lluís Raluy) que envia una gallina amb un canó a la seva gàbia.

Tot plegat números entranyables i d’una gran professionalitat dins de l’entorn del circ clàssic de tota la vida. Hem aconseguit per un parell d’hores tornar a la infantesa i deixant-se seduir per un art mil·lenari però que encara persones com aquesta família, lluiten perquè conservi la seva essència.

circ-rauy-legacy-port-vell-voltar-i-voltar-29

En acabar els artistes esperen fora per fer les fotos que calguin amb un public que surt embadalit. Una gran tarda/nit de Sant Esteve.

Lloc: Port Vell
Durada:  2 hores trenta minuts amb entreacte

cargol-i-circ

Deixa un comentari