– Teatre (139) – LA CEL路LA (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – 脌tic22 – 22.12.2016

LA CEL路LA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Dijous passat, pocs dies abans de Nadal, tornem a pujar a l’脌tic22, per tal de poder veure una proposta teatral de Ras Teatre, titulada LA CEL路LA.

Es tracta d’un thriller situat en un futur molt proper, on els humans s贸n controlats mitjan莽ant uns xips que es col路loquen obligat貌riament en els seus cossos…. i no 茅s possible treure’ls. Un text contemporani, escrit per Sara Lagares amb dramat煤rgia i Direcci贸 d’Andrea Segura.

la-cel-la-2-atic22

El Carles i la Clara s贸n una parella oberta que defensen l’amor lliure dins d’una societat dist貌pica que retalla progressivament les llibertats i els drets individuals. Davant les circumst脿ncies que provoquen la il路legalitat del seu modus vivendi opten per dos camins diferents. Ella vol deixar de lluitar i viure tranquil路la. Ell vol continuar lluitant fins a les 煤ltimes conseq眉猫ncies i segresta la Ruth, una jutgessa defensora del sistema governant. Totes les pretensions del Carles es veuran truncades i comprometran la vida i la llibertat de tots els implicats de forma immediata.

Cinc actors a escena, tres homes i dues dones, entre elles la mateixa autora del text. Unes actuacions apassionades que v脿rem tenir la gran sort de poder veure en “petit comit猫”, segurament a causa de les dates pr猫vies a Nadal. Unes interpretacions molt treballades, en la que els actors ens expliquen les situacions d’angoixa en el moment del segrest, tant per part de la segrestada com per part dels segrestadors, ja que no s贸n pas professionals i ho fan tan sols per pura ideologia, en defensa de les llibertats personals i pol铆tiques dels 茅ssers humans. Posada en escena efectista i molt “activa”, que requereix tenir un bon estat f铆sic dels actors, per les cont铆nues baralles entre dues formes de pensar com s’ha de portar el segrest.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Per貌 a m茅s a m茅s, compta amb un text atractiu en el qu猫 sorgeixen conflictes amorosos personals entre tres dels seus personatges, pel desig sexual de dos homes per la mateixa dona, aix铆 com temes lligats a les llibertats de les persones, el feminisme, la moralitat, realitat virtual i la manipulaci贸 de les dades a trav茅s dels mitjans inform脿tics, la viol猫ncia innata d’algunes persones, que sembla que portin en la sang la figura cl脿ssica del “mat贸n” que veiem sovint a les pel路l铆cules, per貌 que de fet ens adonem que s贸n persones febles que necessiten com tothom, alg煤 que els estimi de deb貌.

Ens van agradar molt totes les interpretacions, perqu猫 semblen molt reals i ens mostren en els seus rostres les situacions per les quals estan passant…. por, angoixa, odi, amor, passi贸, enveja … i聽totes elles molt cre茂bles. El paper del “poli mat贸n i garrulo” 茅s un bombonet que t茅 la sort d’interpretar en Txavi Grass, amb un canvi de registre brutal, que passa de la viol猫ncia m茅s absoluta a la m茅s que humana confessi贸 de la seva homosexualitat, a l’home al qual admira, desitja i estima.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta teatral amb un argument que ens va interessar for莽a, perqu猫 toca temes poc tractats en Teatre, amb for莽a intriga, angoixa i viol猫ncia… i tamb茅 esperan莽a, per貌 en la que tamb茅 es mostren una bona part de les passions humanes que els 茅ssers humans tenim durant la nostra vida.

Cada cop m茅s, ens adonem que en realitat 茅s en les Sales petites de Teatre, on es pot veure el teatre m茅s aut猫ntic, fet de manera artesanal, si…. per貌 tamb茅 fet amb tota la passi贸 de persones que estimen la seva professi贸, tot i saber que potser per manca de promoci贸 segurament pocs espectadors podran veure el seu treball.

la-cel%c2%b7la-atic22-voltar-i-voltar-17

Aquesta obra ja es va poder veure a La Farinera del Clot, despr茅s a la Mostra de Teatre Barcelona que es va celebrar aquest passat octubre al Teatre del Raval. Ara la direcci贸 del Teatre Tantarantana, ha apostat per ells i els ha programat en temporada al 脌tic22, la Sala situada a sobre mateix del Teatre Tantarantana; la podreu veure fins al 8 de gener del 2017.

Autora: Sara Lagares
Direcci贸 i dramat煤rgia: Andrea Segura
Companyia Ras Teatre
Int猫rprets:聽Jano Sanvicente,聽Montse Mu帽oz,聽Ra煤l L贸pez,聽Sara Lagares,聽Txabi Grass
Veus en off: Rub茅n del Rinc贸n i Albert Galceran –聽Escenografa, atrezzo i vestuari: Miquel Grima –聽Disseny de llums i d’espai sonor – T猫cnic: Chuni –聽Maquillatge i perruqueria: Rossi Lagares –聽Disseny gr脿fic: Oliva Serra –聽Producci贸 associada: Ras Teatre –聽Producci贸: Sara Lagares
idioma: Catal脿 – durada: 70 minuts

cargol-amb-ulleres-fosques

2 pensaments a “– Teatre (139) – LA CEL路LA (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – 脌tic22 – 22.12.2016

 1. Juan P.

  Estoy completamente en sintonia con la critica anterior, no soy gran aficionado al teatro, de hecho no lo soy a ninguna de las artes de la comunicaci贸n. Llegue a ver la obra La Celda por primera vez en la Farinera, por segunda en El Rabal y si no pasa nada la ver茅 por tercera en Atic22, ello creo que me da cierta razon para, aunque sea de manera leve, apuntar mi parecer sobre la obra y la compa帽ia en cuestion. Como dije anteriormente, coincido plenamente con la critica, recalcando el buen hacer de todos los actores quienes, durante los 70 minutos que dura la obra, a mi me parecieron 30, viven en carne propia toda a trama, sabiendo hacer llegar al publico los mismos sentimientos y sensaciones que van disfrutando o padeciendo ellos.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Benvolgut Juan P.

   Ens alegra molt que estiguis d’acord amb la nostra valoraci贸 d’aquesta proposta esc猫nica. La veritat 茅s que els components de la companyia RAS TEATRE desprenen passi贸 pel que estan representant. A nosaltres, com ja has pogut llegir ens va agradar for莽a i no sabem pas si la tornar铆em a veure, malgrat que segur estarem a la guait per veure les seves properes propostes. Una abra莽ada

   Respon

Deixa un comentari