– Gala de la XXII edici贸 dels PREMIS BUTACA – Teatre Apolo – 19.12.2016.

Gala de la XXII edici贸 dels PREMIS BUTACA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Ahir per fi v脿rem poder assistir a la nostra primera Gala dels PREMIS BUTACA, i 茅s que per primera vegada es van posar a la venda entrades que pod铆em comprar els espectadors, malgrat que la majoria d’elles eren invitacions. Ahir v脿rem poder gaudir d’una gran festa, i molt especialment perqu猫 ens vam retrobar amb molts amics teatraires.

Els Premis Butaca van n茅ixer l’any 1995 amb l’objectiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors i actualment, es poden considerar els guardons de refer猫ncia teatral a Catalunya. La decisi贸 de ser uns premis atorgats pel p煤blic t茅 una doble voluntat: crear els primers guardons de teatre de votaci贸 popular, i apostar per un premi sincer, lliure de qualsevol manipulaci贸 i deslligat de qualsevol organitzaci贸 o empresa vinculada professionalment al m贸n de l’espectacle.

This slideshow requires JavaScript.

Els nominats s贸n escollits per una comissi贸 formada per espectadors. Per entrar a formar part d’aquesta comissi贸 es demanen dos requisits:

1.- Haver vist un m铆nim de trenta-sis obres teatrals durant la temporada que es realitza a Catalunya.

2.- No tenir cap relaci贸 directa amb el m贸n de l’espectacle.

No sabem pas com es pot formar part d’aquesta comissi贸 i creiem que molts espectadors assidus com nosaltres, que a m茅s a m茅s promocionem el Teatre i les Arts Esc猫niques, amb les publicacions de les nostres valoracions a les xarxes socials, restem exclosos injustament. En el nostre cas aquesta temporada passada v脿rem arribar a veure i escriure la nostra valoraci贸 de 247 espectacles, i malgrat que hem escrit a l’organitzaci贸 d’aquests premis per formar part d’aquesta comissi贸, no hem rebut cap resposta.

脡s trist i injust, veure com molts espectacles d’una gran qualitat, queden pr猫viament exclosos per aquesta comissi贸 i per tant la votaci贸 real que els espectadors poden efectuar, 煤nicament la poden fer sobre una minsa selecci贸 d’aquests.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies de Paco Amate

En la cerim貌nia d’ahir va haver-hi dues grans protagonistes: 聽Dansa d鈥檃gost i Molt soroll per no res ques鈥檋an imposat com a guanyadors de la nit, enduent-se quatre Premis Butaca. Darrera seu, el musical 73 raons per deixar-te ha estat premiat amb dos Premis Butaca.

Dansa d鈥檃gost, dirigida per Ferrant Utzet, ha estat guardonada com a millor muntatge teatral. L鈥檕bra s鈥檋a endut el premi a millor actriu de repartiment per M貌nica L贸pez, Sebasti脿 Brossa i Elisenda P茅rez han estat reconeguts com a escen貌grafs i Guillem Gelabert per la seva tasca en la il路luminaci贸.

Per altra banda, Molt soroll per no res ha estat reconegut com a millor musical i David Verdaguer com a millor actor de musical. Per la mateixa pe莽a, el p煤blic tamb茅 han guardonat Miriam Compte pel millor vestuari i Roc Mateu pel millor so o espai sonor.

Carme Portaceli ha estat guardonada a la millor direcci贸 per Nom茅s s贸n dones, Pol L贸pez ha estat reconegut com a millor actor teatral per la seva interpretaci贸 a Hamlet i Clara Segura com a millor actriu teatral per Conillet. El guard贸 al millor actor de repartiment se鈥檒 ha endut Llu铆s Villanueva per Ca茂m i Abel i Merc猫 Mart铆nez ha estat reconeguda com a millor actriu de musical per la seva interpretaci贸 a 73 raons per deixar-te, que tamb茅 ha guanyat el premi a la millor composici贸 musical (Jordi Cornudella).

 

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies de Paco Amate

Dona no reeducable ha estat considerada pels espectadors el millor espectacle de petit format i en la nova categoria d鈥altres disciplines la proposta guanyadora ha estat Cosas que se olvidan f谩cilmente. Tripula de Farr茅s brothers i Cia. ha estat l鈥檕bra reconeguda com a millor espectacle per a p煤blic familiar i Vor貌nia de la Cia. La Veronal s鈥檋a endut el premi al millor espectacle de dansa. En la categoria de millor caracteritzaci贸 el reconeixement se鈥檒 ha endut L鈥橝var (脌ngels Palomar-Marqu茅s)聽 i聽 Vilafranca, un dinar de festa major ha estat reconegut amb el millor text (Jordi Casanovas).

Manolo Trull脿s, taquiller de La Seca Espai Brossa, ha estat reconegut amb la butaca honor铆fica Anna Lizaran.

gala-de-la-xxii-edicio-dels-premis-butaca-6

Fotografia de Paco Amate

GUANYADORS DELS XXII PREMIS BUTACA DE TEATRE DE CATALUNYA

 • MUNTATGE TEATRAL

Dansa d鈥檃gost (La Perla 29) – (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • PETIT FORMAT

Dona no reeducable (Teatre Lliure) – (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • DIRECCI脫 TEATRAL

Carme Portaceli (Nom茅s s贸n dones) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • ALTRES DISCIPLINES

Cosas que se olvidan f谩cilmente (Xavier Bob茅s) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸聽

 • ESPECTACLE PER A P脷BLIC FAMILIAR

Tripula (Farr茅s brothers i Cia.) – (馃悓馃悓馃悓) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • ESPECTACLE DE DANSA

Vor貌nia (Cia. La Veronal) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • ACTOR TEATRAL

Pol L贸pez (Hamlet) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸聽

 • ACTRIU TEATRAL

Clara Segura (Conillet) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • ACTOR DE REPARTIMENT

Llu铆s Villanueva (Ca茂m i Abel) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Enlla莽 amb la nostra valoraci贸聽

 • ACTRIU DE REPARTIMENT

M貌nica L贸pez (Dansa d鈥檃gost) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • MUSICAL

Molt soroll per no res (TNC) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • ACTOR DE MUSICAL

David Verdaguer (Molt soroll per no res) – (馃悓馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • ACTRIU DE MUSICAL

Merc猫 Mart铆nez (73 raons per deixar-te) – (馃悓馃悓馃悓馃悓) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • ESCENOGRAFIA

Dansa d鈥檃gost (Sebasti脿 Brossa i Elisenda P茅rez) – (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • IL路LUMINACI脫

Dansa d鈥檃gost (Guillem Gelabert) – (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • VESTUARI

Molt soroll per no res (Miriam Compte) –聽聽(馃悓馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • CARACTERITZACI脫

L鈥橝var (脌ngels Palomar-Marqu茅s) –聽(馃悓馃悓馃悓+ 馃悮) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • SO o ESPAI SONOR

Molt soroll per no res (Roc Mateu) –聽聽(馃悓馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • TEXT

Vilafranca, un dinar de festa major (Jordi Casanovas) –聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

 • COMPOSICI脫 MUSICAL

73 raons per deixar-te (Jordi Cornudella) – (馃悓馃悓馃悓馃悓) –聽Enlla莽 amb la nostra valoraci贸

BUTACA HONOR脥FICA ANNA LIZARAN

Manolo Trull脿s聽

Nota: m’acaben de passar l’enlla莽 amb la retransmissi贸 sencera de la Gala, que podreu veure si cliqueu AQU脥.

gala-de-la-xxii-edicio-dels-premis-butaca-11

Butaca cargol

Butaca cargol

Leave a Reply