– Dansa (120) – EL PRESENT VULNERABLE (馃悓馃悓) – Institut del Teatre – 09.12.2016

EL PRESENT VULNERABLE

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Miquel Gasc贸n

Malauradament no vaig gaudir gaire d’aquesta segona sessi贸 de pr脿ctiques d’Arts Esc猫niques, aquest passat divendres a l’Institut del Teatre, i b脿sicament perqu猫 no va haver manera d’entrar en una coreografia que em va semblar poc pensada i massa est脿tica, amb escassos moments de moviment i dansa, malgrat que no dubto de la bona voluntat dels alumnes en aquesta pr脿ctica.

Segons anuncien en el programa de m脿: Per endinsar-nos en un tema tan inabastable, profund i dif铆cil com 茅s la p猫rdua d’un 茅sser estimat, ens hem deixat estimular per la paraula escrita de Feliu Formosa, posant el cos a la seva disposici贸. Inspirant-nos en “El present vulnerable” i “Can莽oner”, ens posem en moviment, acostant-nos i aprofundint en algunes de les coses que, creiem, envolten el fet de perdre alg煤: la pena, el dolor, l’amor, la tristesa, l’esperan莽a…

el-present-vulnerable-redim-w445-h500Una coreografia que comen莽a amb unes imatges que recorden molt al ball dels ballarins dervixos suf铆s, giravoltant sobre ells mateixos durant una bona estona, que ells relacionen directament amb el moviment dels planetes i la connexi贸 amb D茅u…. per貌 ay!!!!, ….. la m煤sica que sona a la Sala del Teatre Ovidi Montllor, no t茅 res a veure amb aquell m贸n de preg脿ries suf铆s i de misticisme.

De sobte tot es para, i la coreografia es transforma en un seguit d’imatges gaireb茅 congelades, que almenys a mi no em van transmetre cap emoci贸. De dansa ben poca.

Sembla que l’aparici贸 d’una estructura gegantina al ben mig de l’escenari, fa que almenys est猫ticament l’espectacle s’animi, per貌 tot 茅s un miratge, perqu猫 torna a caure en una excessiva congelaci贸 dels ballarins, que novament resten gaireb茅 est脿tics….. fins que comencen a giravoltar l’estructura en el que sembla una carrera de fugida no sabem pas a on….. o potser 茅s solament un recurs amb el qual es vol trencar la gran passivitat fins aleshores….. i van desapareixent pels laterals en grups redu茂ts sense que ens adonem.

La coreografia l’he trobat pobre i malauradament no he pogut valorar la v脿lua i l’esfor莽 en la seva actuaci贸 d’aquests alumnes de quart curs d’interpretaci贸 de l’itinerari de f铆sic de l’ESAD. Ho lamento, perqu猫 tenia moltes ganes de gaudir novament, per貌 no ha estat possible entrar i entendre gaireb茅 res del que volien transmetre.

M’ha agradat molt m茅s el treball realitzat pels alumnes d’escenografia, vestuari i il路luminaci贸, que amb el seu treball han aixecat almenys est猫ticament l’espectacle.

Int猫rprets: Hodei Arrastoa, Gaia Bautista, Agn茅s Casals, J煤lia Clar脿,聽Toni Mas, Pol Para, Gemma Polo, Alba Tortras, Carlos Ulloa
Escenografia, vestuari i il路luminaci贸: Alejandra Lorenzo, Patricia Albizu
Llums: Lucas Tornero, Adri脿 G贸mez, Roger Piqu茅, Esther Porcel –聽So: Efr茅n Fuente, Uriel Ireland –聽Maquin脿ria: Pablo G贸mez, Sergio Ulldemolins – Coordinaci贸 t猫cnica: Marc Ases
Professor pr脿ctica f铆sic i direcci贸: Andr茅s Corchero –聽Professora de projecte escenogr脿fic: Elisabet Castells –聽Professor de luminot猫cnia: Mingo Albir –聽Professor de so: 脌lex Polls –聽Professora de t猫cnica aplicada a la pr脿ctica de f铆sic: Ana P茅rez –聽Professor de maquin脿ria: Anna Cusc贸 –聽Professor de pr脿ctiques de l’espai: Roger Orra –聽Professora de pr脿ctiques de personatge: Elisa Echegaray –聽Professor de pr脿ctiques d’il路luminaci贸: Jaume Ayza –聽Professora d’assessorament de maquillatge: Montse Tolosa

cargol-dansaire

Leave a Reply