– Roda de premsa – MOUSTACHE – Teatre Apolo (rp45) – 07.12.2016

MOUSTACHE – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Ahir vaig poder assistir a la presentació del nou espectacle Musical que s’estrenarà dimarts dia 13 de desembre, “MOUSTACHE, The Rhythm Musical Comedy“, creat i dirigit per Coco Comin, que és l’única responsable del guió, com de la direcció interpretativa. Coco ha afirmat en la roda de premsa que: és la perfecta unió entre la recuperació del music hall de principis del segle passat i la comèdia musical actual.

MOUSTACHE ens explica una història inèdita, ambientada en el Londres de principis del segle XX, en el local del “Moustache Music Hall”, un espai on s’ofereixen espectacles destinats a la classe obrera i on únicament s’admeten espectadors del gènere masculí amb bigoti. Aquest Music Hall té com estrella principal al petit Max, un exitós comediant i ballarí, amb un ocult desig interior.

moustache-roda-de-premsa-teatre-apolo-voltar-i-voltar-1

Aquest espectacle vol reflectir en clau d’humor els personatges, costums, tradicions i sentiments de la societat britànica de l’època, convidant a l’espectador a gaudir de les històries que es representen en aquell escenari, però també aquells que es viuen darrere d’aquest.

Una presentació que ha estat dividida en dues parts, en la primera hem pogut veure algun dels números de l’espectacle, del que us deixo aquí una petita mostra que vaig poder gravar, i posteriorment una xerrada al voltant d’una taula, amb la presència de tota la Companyia.

moustache-roda-de-premsa-teatre-apolo-voltar-i-voltar-2

Un espectacle Musical catalogat com de Gran producció, amb un cost inicial de mig milió d’euros, producció en el que participen dues companyies lligades a Coco Comin i el mateix Teatre Apolo, que també ha volgut participar, a més de cedir el seu Teatre a l’espectacle pel temps que faci falta.

Es representarà en castellà per motius de rendibilitat, ja que es pretén també portar-lo posteriorment a Madrid i efectuar una gira per l’estat espanyol. Malgrat tot, l’espectacle és de creació catalana al 100%. Per altra banda, compta amb una escenografia signada per Paco Azorín i un vestuari que supera la xifra de 350 vestits. En l’espectacle actuaran 9 actors-cantants, 6 músics en rigorós directe, que arriben a tocar fins a 47 instruments diferents i un cos de ball amb 10 ballarins de la Companyia de Claqué Coco Comin.

La Direcció Musical va a càrrec de Xavier Mestres i la direcció coreogràfica dels mestres de tap-dance, compartida per Sharon Lavi, Júlia Ortínez i la mateixa Coco Comin. MOUSTACHE vol lluitar en contra dels espectacles que es presenten al públic amb la música enllaunada, que en pròpies paraules de Coco, considera són una estafa. Les composicions musicals abracen diferents èpoques i estils.

No s’han volgut realitzar càstings, perquè s’ha volgut crear un equip amb persones solvents artísticament que han treballat amb Coco Comin, fugint de la moda de recercar cares atractives i valorant per sobre de tot, la qualitat i professionalitat.

L’espectacle s’ha estat treballant durant 2 anys, especialment en la preparació del ball de claqué, ja que encara que no és tracta d’un Musical de claqué, sí que és un Musical “amb” claqué, i tots els 35 números que es podrem veure, en tindran d’una manera o d’un altre. És per això que s’ha volgut que els espectadors puguin valorar el directe d’aquest tipus de dansa, microfonant els dos peus de cada un dels ballarins, a més dels micròfons repartits per tot l’escenari.

moustache-roda-de-premsa-teatre-apolo-voltar-i-voltar-3

De fet, segons ens expliquen Catalunya, des de fa molts anys és considerat com el principal centre d’Europa, on els ballarins acudeixen a aprendre claqué.

L’espectacle estarà dividit en dues parts de 70 minuts cada una, amb un descans de 20 minuts.

cargols-aprenent-claque

Deixa un comentari