– Roda de premsa – MOUSTACHE – Teatre Apolo (rp45) – 07.12.2016

MOUSTACHE – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n –聽

Ahir聽vaig poder assistir a la presentaci贸 del nou espectacle Musical que s’estrenar脿 dimarts dia 13 de desembre, “MOUSTACHE, The Rhythm Musical Comedy“, creat i dirigit per Coco Comin, que 茅s l’煤nica responsable del gui贸, com de la direcci贸 interpretativa. Coco ha afirmat en la roda de premsa que: 茅s la perfecta uni贸 entre la recuperaci贸 del music hall de principis del segle passat i la com猫dia musical actual.

MOUSTACHE ens explica una hist貌ria in猫dita, ambientada en el Londres de principis del segle XX, en el local del “Moustache Music Hall”, un espai on s’ofereixen espectacles destinats a la classe obrera i on 煤nicament s’admeten espectadors del g猫nere mascul铆 amb bigoti. Aquest Music Hall t茅 com estrella principal al petit Max, un exit贸s comediant i ballar铆, amb un ocult desig interior.

moustache-roda-de-premsa-teatre-apolo-voltar-i-voltar-1

Aquest espectacle vol reflectir en clau d’humor els personatges, costums, tradicions i sentiments de la societat brit脿nica de l’猫poca, convidant a l’espectador a gaudir de les hist貌ries que es representen en aquell escenari, per貌 tamb茅 aquells que es viuen darrere d’aquest.

Una presentaci贸 que ha estat dividida en dues parts, en la primera hem pogut veure algun dels n煤meros de l’espectacle, del que us deixo aqu铆 una petita mostra que vaig poder gravar, i posteriorment una xerrada al voltant d’una taula, amb la pres猫ncia de tota la Companyia.

moustache-roda-de-premsa-teatre-apolo-voltar-i-voltar-2

Un espectacle Musical catalogat com de Gran producci贸, amb un cost inicial de mig mili贸 d’euros, producci贸 en el que participen dues companyies lligades a Coco Comin i el mateix Teatre Apolo, que tamb茅 ha volgut participar, a m茅s de cedir el seu Teatre a l’espectacle pel temps que faci falta.

Es representar脿 en castell脿 per motius de rendibilitat, ja que es pret茅n tamb茅 portar-lo posteriorment a Madrid i efectuar una gira per l’estat espanyol. Malgrat tot, l’espectacle 茅s de creaci贸 catalana al 100%. Per altra banda, compta amb una escenografia signada per Paco Azor铆n i un vestuari que supera la xifra de 350 vestits. En l’espectacle actuaran 9 actors-cantants, 6 m煤sics en rigor贸s directe, que arriben a tocar fins a 47 instruments diferents i un cos de ball amb 10 ballarins de la Companyia de Claqu茅 Coco Comin.

La Direcci贸 Musical va a c脿rrec de Xavier Mestres i la direcci贸 coreogr脿fica dels mestres de tap-dance, compartida per Sharon Lavi, J煤lia Ort铆nez i la mateixa Coco Comin. MOUSTACHE vol lluitar en contra dels espectacles que es presenten al p煤blic amb la m煤sica enllaunada, que en pr貌pies paraules de Coco, considera s贸n una estafa. Les composicions musicals abracen diferents 猫poques i estils.

No s’han volgut realitzar c脿stings, perqu猫 s’ha volgut crear un equip amb persones solvents art铆sticament que han treballat amb Coco Comin, fugint de la moda de recercar cares atractives i valorant per sobre de tot, la qualitat i professionalitat.

L’espectacle s’ha estat treballant聽durant 2 anys, especialment en la preparaci贸 del ball de claqu茅, ja que encara que no 茅s聽tracta d’un Musical de claqu茅, s铆 que 茅s un Musical “amb” claqu茅, i tots els 35 n煤meros que es podrem veure, en tindran d’una manera o d’un altre. 脡s per aix貌 que s’ha volgut que els espectadors puguin valorar el directe d’aquest tipus de dansa, microfonant els dos peus de cada un dels ballarins, a m茅s dels micr貌fons repartits per tot l’escenari.

moustache-roda-de-premsa-teatre-apolo-voltar-i-voltar-3

De fet, segons ens expliquen Catalunya, des de fa molts anys 茅s considerat com el principal centre d’Europa, on els ballarins acudeixen a aprendre claqu茅.

L’espectacle estar脿 dividit en dues parts de 70 minuts cada una, amb un descans de 20聽minuts.

cargols-aprenent-claque

Leave a Reply