– Voltar per la Literatura – UN JUEGO PARA TODA LA FAMILIA (🐌🐌🐌) de Sophie Hannah – (L13) – 05.12.2016

UN JUEGO PARA TODA LA FAMILIA de Sophie Hannah –

Per Imma Barba

Justine és una dona que ha treballat com a productora en una important cadena de televisió i que, estressada, decideix deixar-ho temporalment tot i dedicar-se a no fer res. Deixa Londres i s’instal·la en una casa de camp anomenada Speedwell House, amb la seva filla Ellen de quinze anys i Alex, el seu marit que és cantant d’òpera i viatja sovint.

un-juego-para-toda-la-familiaPerò aviat comença a rebre trucades anònimes d’una dona que l’anomena Sandie i que li exigeix que marxi d’aquella casa si no vol patir ella i la seva família. La seva filla es comporta de manera estranya i Justine acaba descobrint que el motiu és què han expulsat a un bon amic de l’institut, un amic del qual l’institut nega la seva existència. Al mateix temps Ellen està fent un treball de literatura que inquieta a la seva mare en tractar una història d’assassinats ocorreguts a la casa que ara ocupen.

Ens trobem doncs amb una doble trama dins de la novel·la, d’una banda Justine que ens explica en primera persona les seves vivències i la preocupació per la seva família davant les trucades anònimes que semblen conèixer tot d’ella. D’altra banda la història de la família Ingrey que són els protagonistes del relat que està escrivint la seva filla.

Una gran tècnica narrativa en un joc de miralls on ens anem desconcertant a cada capítol, un gran joc de mentides on acabem confonent el que és real o el que és imaginari. Intercalat en la història principal anirem descobrint la història de la família Ingrey, un relat fantàstic que comença amb una adolescent, filla petita de la família Ingrey matant al fill d’uns amics, un relat del qual des del principi sabem que acabarà amb la mort de la noia. Una família que ha decidit educar a les seves filles de forma diferent, la gran amb una gran rigidesa, horaris i deures escrupolosament marcats, la segona criada amb absoluta llibertat per fer el que vulgui i quan vulgui, i a la petita amb una barreja dels dos mètodes, horaris i obligacions dins d’una mica de llibertat d’actuació.

I l’autora juga també amb nosaltres fent-se creure que no cal que ens resolgui la història plantejada perquè és evident la resposta, només cal haver llegit atentament el llibre. Una història senzilla que acaba convertint-se en una gran historia, amb una narració pausada i fluida i un grau d’intriga creixent, en una espiral que ens fa qüestionar tot i que no et deixa abandonar el llibre fins al final.

Sophie Hannah, crime writer

Sophie Hannah va néixer en 1971 a Anglaterra i és una reconeguda escriptora de poesia i novel·la i filla d’escriptors.  Va escriure el seu primer llibre de poemes “The Hero and the Girl Next Door” amb 24 anys. La seva obra poètica és estudiada a les escoles britàniques i és també una reconeguda escriptora de ficció i les seves novel·les de suspens estan traduïdes a més de 17 idiomes.

Com a curiositat, els hereus de l’escriptora Agatha Christie l’han escollida per escriure novel·les protagonitzades pel famós Hercules Poirot sent “Los crímenes del monograma” la primera d’aquestes obres.

Títol original:  A Game for All the Family
Traducció: Efrén del Valle
Editorial: Roca Editorial Libros
Data publicació: Novembre 2015
Idioma: castellà
Pàgines: 396

telefono-i-cargol

Deixa un comentari