– Dansa (111) – S脗LMON Fest. – UnDosTresUnDos d’Albert Quesada – (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 02.12.2016

UnDosTresUnDos d’Albert Quesada –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Una proposta gestada a “El Graner”, el centre de creaci贸 i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment de Barcelona. Una trobada de dos ballarins a partir del flamenc amb una mirada contempor脿nia.

UnDosTresUnDos, 茅s una pe莽a dirigida per Albert Quesada, que tamb茅 l’interpreta i en signa la seva coreografia, juntament amb Zolt谩n Vakuya.

Dos ballarins es pregunten qu猫 茅s el flamenc, com funciona aquesta llengua no escrita que es basa alhora en la m煤sica i la dansa? I s’ho demanen a trav茅s dels seus cossos i les seves veus. El duo UnDosTresUnDos s’endinsa i trenca el flamenc, disseccionant –lo i examinant cada aspecte de la seva m脿gia singular. Una desconstrucci贸 del flamenc que parteix de la tradici贸 per cercar un llenguatge propi i original.

undostresundos-salmon-mercat-de-les-flors

Un espectacle breu per貌 intens铆ssim, ja que durant els 45 minuts de la seva durada, nom茅s desapareixen d’escena durant 2 minuts escassos; durant la seva execuci贸 no paren de girar un cos sobre l’altre, o en solitari, de forma fren猫tica que arriba al seu gaireb茅 esgotament f铆sic. Un espectacle de dansa que vol ser una desconstrucci贸 del flamenc, malgrat que no s’assembla gaire al que estem acostumats a veure en aquest g猫nere, malgrat que els seus moviments del cos, segueixen les m煤siques de Sabicas, Miguel Poveda, Manolo Caracol i Camar贸n de la Isla.

Un espectacle que ens ha fascinat, a pesar que la distribuci贸 de les grades a quatre bandes, rodejant als ballarins, va obligar a situar els focus d’una determinada manera que sovint enlluernava a un sector dels espectadors, com va ser en el nostre cas, que va impedir en molts moments la correcta visi贸 dels ballarins. Malgrat aquest greu inconvenient, v脿rem gaudir de l’espectacle de ben a prop, ja que fins i tot en algun moment v脿rem t茅mer que els ballarins acabarien asseguts en els nostres genolls, en dansar al nostre mateix nivell i a tocar.

undostresundos-salmon-mercat-de-les-flors-voltar-i-voltar-1

Albert Quesada 茅s un reconegut ballar铆 i core貌graf de casa nostra, que constantment es mou entre Barcelona i Brussel路les. L’exploraci贸 i la traducci贸 d’estructures musicals i composicions en la coreografia i la invitaci贸 a l’espectador a percebre i escoltar les obres proposades se situa al cor del meu treball coreogr脿fic. Sota el nom de la companyia ACME (amb Marcus Baldemar, Federica Porello, Mireia de Querol i Zolt谩n Vakulya), portem a terme diversos projectes art铆stics, tan educatius com per escena.

Direcci贸 Albert Quesada / Coreografia i dansa Albert Quesada & Zolt谩n Vakulya / Disseny so Albert Quesada / Disseny llums Bert Van Dijck / M煤sica Sabicas, Miguel Poveda, Manolo Caracol, Camar贸n de la Isla / Vestuari Sofie Durnez / Programa de m脿 JS Rafaeli/ Ajudant musical Juan Carlos L茅rida / Assistent coreogr脿fic Petra S枚枚r, Leo Castro / Fotografia聽 Benjamin Sommabere
Producci贸 Albert Quesada 鈥 Klein Verzet vzw / Coproducci贸 Charleroi Danses, CCNR, Vooruit in the frame of the European Network DNA (Departures and Arrivals) / Co-funded by the Creative Europe Program of the European Union
Amb el suport SACD, la Vlaamse Gemeenschapscommissie, Culture Programme of the European Union, Koning Boudewijn Stichting.聽Amb la col路laboraci贸 PACT Zollverein, Kaaitheater, TAKT/Provinciaal Domein Dommelhof, STUK, Graner f脿brica de creaci贸, L鈥檃nimal a l鈥檈squena

flamenco-cargol

Leave a Reply