– Instal路laci贸 dramatitzada (110) – S脗LMON Fest. – HABLAR CON LAS PLANTAS PARA LLEGAR A UN PAISAJE (馃悓馃悓+馃悮) – Mercat de les Flors – 02.12.2016

HABLAR CON LAS PLANTAS PARA LLEGAR A UN PAISAJE

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Una proposta esc猫nica, que no ten铆em previst veure i que per nosaltres va ser tota una sorpresa, en part “premiats”, per arribar massa d’hora a l’espectacle de dansa d’Albert Quesada.

HABLAR CON LAS PLANTAS PARA LLEGAR A UN PAISAJE, 茅s una instal路laci贸 hablar-con-las-plantas-parallegar-a-un-pisaje-salmon-mercat-de-les-flors-voltar-i-voltar-1en la que l’espectador s’enfronta tot sol, a trav茅s d’un passeig per un bosc virtual, amb l’ajuda d’uns auriculars que et faciliten a l’entrada.

Dos personatges parlen sobre la seva relaci贸 amb la naturalesa. Hist貌ries, records, deliris, dades cient铆fiques, fal貌rnies, definicions del paisatge i el que significa per al nostre cos i per als nostres est贸macs. Que no ens mengem el paisatge ?

Una invitaci贸 a submergir-se en un paisatge convertit en ficci贸. M茅s que no pas una hist貌ria, les veus narren una cadena de pensament aparentment inconnexes que agafen sentit a mesura que transcorre l’obra.

L’Imma primer, despr茅s jo, cada un al seu temps i per separat, ens endinsem en un espai que simula un bosc i escoltem els sorolls del bosc, els que malauradament estem massa desacostumats, perqu猫 malgrat que sabem que existeixen, mai o gaireb茅 mai, ens atrevim a passejar tots sols a trav茅s de la solitud d’un bosc ple de vida, …. potser per manca de temps, o per “por” al desconegut i a trobar-nois massa sols…. per貌 el m茅s segur, per la incapacitat de viure sense les preses i la immediatesa a qu猫 la societat en qu猫 vivim, ens t茅 mal acostumats.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Ens asseiem, notem la pau d’aquest espai, despr茅s ens traslladarem a un altre lloc, on podrem trasplantar unes petites plantes, semblants a les que sovintejen casa nostra i que les veiem m茅s com una decoraci贸, que no pas com un 茅sser viu… i les veus que escoltem pels auriculars ens animen a regar-les.

Tens plantes? Estan Vives? Creus que estan contentes de viure a casa teva? M’est脿s segur? S贸n les teves amigues o t’odien? Potser no et suporten i malparlen de tu.

Continuem el nostre passeig i veurem una parella com estan fent l’amor amagats en la intimitat del bosc, i respirarem l’aire m茅s pur del que normalment tenim a l’entorn on vivim….. per acabar fixant-nos en la immensitat del nostre firmament i en la pau que s’assoleix amb una espl猫ndida posta de sol, estirats en unes gandules, a la mateixa sorra d’una platja del Mediterrani.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Maria Camila Sanjin茅s (colombiana) i Manel Quintana (catal脿), formen aquesta companyia “Artistas Salchichas“, pretenen jugar amb diferents disciplines sense respectar l铆mits, barrejar l’art del teatre, la dansa, l’educaci贸, la moda, la pol铆tica. Segons les seves paraules “Busquem posar-se en situacions inc貌modes, en camps nous, en disciplines que desconeixem, per proposar mirades perdudes i fer-se preguntes“.

Una proposta interessant, que es podr脿 veure en la pr貌xima edici贸 del Festival Sism貌graf d’Olot, i que intentarem anar a veure, perqu猫 segons ens han dit, all脿 la instal路laci贸 ser脿 m茅s gran. Segurament llavors, la nostra valoraci贸, sumar脿 algun cargol m茅s.

cargol-en-el-bosc

Deixa un comentari