– Teatre (106) – SILENCIS (lectura dramatitzada) (馃悓馃悓) – La Villarroel – 28.11.2016

SILENCIS (lectura dramatitzada)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Fa uns dies v脿rem rebre la invitaci贸 de la Fundaci贸 Romea per assistir gratu茂tament a una lectura dramatitzada aquest passat dilluns 28 de novembre a La Villarroel. No ten铆em coneixement d’aquest text escrit per Toni Cabr茅, per貌 ens va atraure molt el cast dels actors que la interpretaven, ja que estava encap莽alat ni m茅s ni menys que per Jordi Bosch i Emma Vilarasau.

No ens ho v脿rem pensar gaire i ahir dilluns ens vam apropar novament al Teatre, per assistir a la lectura dramatitzada de SILENCIS, amb un teatre gaireb茅 ple fins a la bandera.

silencis-lectura-dramatitzada-la-villarroel-voltar-i-voltar-1

Toni Cabr茅 (Matar贸, Barcelona, 1957). 脡s dramaturg, enginyer i guionista. La seva producci贸 teatral 茅s variada, per貌 mant茅 dues constants: la realista (la relaci贸 de l’home amb el m贸n tecnol貌gic, la complicitat amb el poder, el dubte…) i la paradoxal (teatre dins del teatre, confusi贸 de realitat i somni, veritat i mentida鈥).聽Com a guionista, ha format part de l’equip de les s猫ries de TV3, Poble Nou, Secrets de fam铆lia, Nissaga de poder, Laberint d’ombres, La Riera i Olor de Col貌nia.

D’aquest autor fa pocs mesos v脿rem poder veure La Peixera al Versus Teatre, producci贸 que ens va agradar molt, tant per la qualitat del text com per les seves interpretacions.

Aquest SILENCIS, per comen莽ar ja ha obtingut el premi de teatre “Ciutat de Manacor” 2016; ara caldr脿 posar-la en escena, el m茅s aviat possible.

Una trama ens parla especialment de la corrupci贸, a partir del descobriment d’una v铆dua, de qu猫 tots els estalvis del seu difunt marit han estat “invertits” en participacions “preferents”, o el que 茅s el mateix …. han estat estafats per la seva entitat banc脿ria. L’aparici贸 d’una filla de l’anterior matrimoni, que arriba a la recerca de la seva her猫ncia, afegeix encara m茅s inter猫s a la trama, malgrat que complica encara mes la vida de la v铆dua.

silencis-lectura-dramatitzada-la-villarroel-voltar-i-voltar-4

Aix铆, apareixen corrupteles, cinisme, suborns, sexe instrumental, venda d’informaci贸 privilegiada, estafes banc脿ries, extorsi贸 immobili脿ria, infraccions urban铆stiques, diner negre, evasi贸 de capitals, tr脿fic d’influ猫ncies, finan莽ament irregular de partits…. o sigui el “normal” dia a dia de la nostra societat actual. Un text que ens ha semblat for莽a interessant, malgrat que potser 茅s massa evident el seu desenlla莽 des de l’inici, almenys per nosaltres, la qual cosa ens ha malm猫s la possible intriga que segurament l’autor ha volgut imprimir en el desenvolupament de l’acci贸.

Per ser una lectura teatralitzada, hem trobat que els actors l’han treballat prou, malgrat que realment la 煤nica que ha pogut interpretar-la gaireb茅 al 100%, ha estat l’Emma Vilarasau, que ha demostrat una vegada mes la seva seguretat i taules en aquesta professi贸, ja que havia treballat prou b茅 el text, en llegir en contades ocasions el mateix.

Una proposta que ens ha fet passar una bona estona al Teatre, malgrat que creiem que li manquen un parell de voltes en una revisi贸 final, per acabar de polir una mica m茅s el text i aix铆 poder-ho estrenar al Teatre comercial, amb la seguretat que arribar脿 a interessar realment als espectadors.

Autor: Toni Cabr茅
int猫rprets: Aleix Albareda, Jordi Bosch, Claudia Cos, Gemma Mart铆nez i Emma Vilarasau
Fundaci贸 Romea

diners-i-cargol

Deixa un comentari