– Teatre (106) – SILENCIS (lectura dramatitzada) (🐌🐌) – La Villarroel – 28.11.2016

SILENCIS (lectura dramatitzada)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Fa uns dies vàrem rebre la invitació de la Fundació Romea per assistir gratuïtament a una lectura dramatitzada aquest passat dilluns 28 de novembre a La Villarroel. No teníem coneixement d’aquest text escrit per Toni Cabré, però ens va atraure molt el cast dels actors que la interpretaven, ja que estava encapçalat ni més ni menys que per Jordi Bosch i Emma Vilarasau.

No ens ho vàrem pensar gaire i ahir dilluns ens vam apropar novament al Teatre, per assistir a la lectura dramatitzada de SILENCIS, amb un teatre gairebé ple fins a la bandera.

silencis-lectura-dramatitzada-la-villarroel-voltar-i-voltar-1

Toni Cabré (Mataró, Barcelona, 1957). És dramaturg, enginyer i guionista. La seva producció teatral és variada, però manté dues constants: la realista (la relació de l’home amb el món tecnològic, la complicitat amb el poder, el dubte…) i la paradoxal (teatre dins del teatre, confusió de realitat i somni, veritat i mentida…). Com a guionista, ha format part de l’equip de les sèries de TV3, Poble Nou, Secrets de família, Nissaga de poder, Laberint d’ombres, La Riera i Olor de Colònia.

D’aquest autor fa pocs mesos vàrem poder veure La Peixera al Versus Teatre, producció que ens va agradar molt, tant per la qualitat del text com per les seves interpretacions.

Aquest SILENCIS, per començar ja ha obtingut el premi de teatre “Ciutat de Manacor” 2016; ara caldrà posar-la en escena, el més aviat possible.

Una trama ens parla especialment de la corrupció, a partir del descobriment d’una vídua, de què tots els estalvis del seu difunt marit han estat “invertits” en participacions “preferents”, o el que és el mateix …. han estat estafats per la seva entitat bancària. L’aparició d’una filla de l’anterior matrimoni, que arriba a la recerca de la seva herència, afegeix encara més interès a la trama, malgrat que complica encara mes la vida de la vídua.

silencis-lectura-dramatitzada-la-villarroel-voltar-i-voltar-4

Així, apareixen corrupteles, cinisme, suborns, sexe instrumental, venda d’informació privilegiada, estafes bancàries, extorsió immobiliària, infraccions urbanístiques, diner negre, evasió de capitals, tràfic d’influències, finançament irregular de partits…. o sigui el “normal” dia a dia de la nostra societat actual. Un text que ens ha semblat força interessant, malgrat que potser és massa evident el seu desenllaç des de l’inici, almenys per nosaltres, la qual cosa ens ha malmès la possible intriga que segurament l’autor ha volgut imprimir en el desenvolupament de l’acció.

Per ser una lectura teatralitzada, hem trobat que els actors l’han treballat prou, malgrat que realment la única que ha pogut interpretar-la gairebé al 100%, ha estat l’Emma Vilarasau, que ha demostrat una vegada mes la seva seguretat i taules en aquesta professió, ja que havia treballat prou bé el text, en llegir en contades ocasions el mateix.

Una proposta que ens ha fet passar una bona estona al Teatre, malgrat que creiem que li manquen un parell de voltes en una revisió final, per acabar de polir una mica més el text i així poder-ho estrenar al Teatre comercial, amb la seguretat que arribarà a interessar realment als espectadors.

Autor: Toni Cabré
intèrprets: Aleix Albareda, Jordi Bosch, Claudia Cos, Gemma Martínez i Emma Vilarasau
Fundació Romea

diners-i-cargol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.