– Roda de premsa – LA FORTUNA DE SILVIA – TNC (rp42) – 24.11.2016

LA FORTUNA DE SILVIA – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Dijous vaig assistir a dues rodes de premsa encadenades, la primera es va celebrar a l’Ateneu Barcelonès i feia referència a l’estrena a temporada Alta de la producció de “Battlefield” de Peter Brook, de la que parlarem en l’apunt de valoració d’aquesta proposta, que vàrem poder veure l’endemà al Teatre Municipal de Girona.

La segona presentació es va celebrar al hall d’entrada del TNC, per parlar de la propera estrena a la Sala Petita del TNC, LA FORTUNA DE SÍLVIA de Josep Maria de Sagarra i amb direcció de Jordi Prat i Coll, que es podrà veure fins al 25 de desembre. L’espectacle és una producció del TNC i de Teatres en Xarxa i, posteriorment, farà una gira important per 11 poblacions de Catalunya: Sant Cugat, Llinars, Tordera, Barberà del Vallès, Manresa, Reus, Sant Joan Despí, Girona, Sant Andreu de la Barca i Sant Boi de Llobregat.

la-fortuna-de-silvia-roda-de-premsa-tnc-voltar-i-voltar-1

Després de la presentació del director artístic del TNC, Xavier Albertí, pren la paraula el director de la proposta, Jordi Prat i Coll, que ens assegura que aquest text de Sagarra, té una càrrega ideològica brutal per l’època en què va ser escrita. Ara que Europa torna a estar en crisi, molts dels seus diàlegs són d’una absoluta actualitat.

L’evolució d’Europa i els trasbalsos de la Segona Guerra Mundial a través dels ulls d’una dona capaç de preservar la seva fortuna privilegiada, malgrat els cops que li esperen del destí i les humiliacions amb què es veurà castigada per la pobresa. Sens dubte un dels personatges més excepcionals i memorables de la literatura dramàtica catalana, pel seu enfrontament amb els grans dilemes que pesaran sobre la reinvenció del vell continent. Amb aquesta obra d’una modernitat sorprenent, se’ns revela el Josep Maria de Sagarra més personal i universal.

la-fortuna-de-silvia-roda-de-premsa-tnc-voltar-i-voltar-2

La disposició de la Sala Petita serà totalment diferent del que s’ha vist fins ara en aquest espai; estem dins de la casa de Sílvia (Laura Conejero) i presidiran l’espai una gran vidriera i una passarel·la.

Sílvia és un personatge que posseeix un caràcter una mica bohemi, un estereotip que per l’època era gairebé un escàndol; volia educar als seus fills com creia que havia de fer-ho i no pas com li volia imposar la societat on vivia; no es tractava d’una activista però posseïa una gran lucidesa perquè tenia molt clar que volia ser lliure; al principi de l’obra depèn econòmicament dels altres i a poc a poc va trencant amb aquests lligams, perquè s’adona que la felicitat no la trobarà en una vida còmoda econòmicament, sinó en aconseguir ser lliure.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta proposta escènica, tindrà un repartiment molt potent: Anna Alarcón, Muntsa Alcañiz, Albert Baró, Laura Conejero,  Berta Giraut i Pep Munné.

La seva estrena serà el pròxim dimarts 29 de novembre i es podrà veure fins al 25 de desembre a la Sala Petita del TNC.

fortuna-de-cargol

Deixa un comentari