– Roda de premsa – UNA BRUIXA A BARCELONA – La Pedrera (rp40) – 23.11.2016

UNA BRUIXA A BARCELONA – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n –聽

Ens han convocat aquesta vegada en el bar de La Pedrera que est脿 situat a la primera planta d’aquest preci贸s edifici. All脿 ens espera la Lucrecia i tot l’equip d’Anexa, per presentar-nos la nova producci贸 que representaran tots els diumenges al mat铆, des de l’11 de desembre al Teatre Vict貌ria.

Lucrecia torna als escenaris amb un nou espectacle per a nens, per貌 del que segur gaudir脿 tota la fam铆lia. Transformada en una bruixa de trenes de mil colors, la seva hist貌ria reivindica els molts elements representatius de la ciutat de Barcelona, aix铆 com la import脿ncia de l’amistat o el drac de Gaud铆, que ha cobrat vida. Perqu猫 no hi ha bruixes bones o dolentes, nom茅s bruixotes que es comporten b茅 o malament… Ah! I tot amanit amb unes inoblidables can莽ons interpretades amb el seu inconfusible ritme cub脿.

This slideshow requires JavaScript.

UNA BRUIXA A BARCELONA explica la hist貌ria de La Lucre, una alegre nena cubana, sofreix una incre茂ble transformaci贸 en arribar a Barcelona: el p猫l se li pinta de mil colors i comen莽a a experimentar uns poders m脿gics que li eren desconeguts fins a aquell moment…

L’autor Edu Pericas ha creat un gui贸 que creu que als nens li semblar脿 脿gil i molt divertit, basat en una hist貌ria original sobre la ciutat de Barcelona, que comptar脿 amb nombrosos cops d’efecte escenogr脿fics que conferiran de ben segur un aire m脿gic a la proposta esc猫nica. La m煤sica ser脿 enllaunada, per貌 la veu ser脿 cantada en directe; estar脿 basada en sons i ritmes cubans, i tamb茅 en versions de temes populars coneguts per tothom.

A Edu Pericas li agradaria que aquesta proposta provoques que els nens, estimessin encara mes a la seva ciutat, Barcelona, i que al sortir del Teatre, tinguessin ganes de jugar amb les escultures que estan repartides per la ciutat.

La protagonista ser脿 evidentment Lucr猫cia, malgrat que estar脿 acompanyada en tot moment pel drac Ant貌n, r猫plica de l’estimat drac de l’entrada del Parc G眉ell. A la roda de premsa ens presenten al drac, que pren la paraula per explicar-nos que per treballar en aquest espectacle ha hagut de passar un c脿sting de dracs molt exigent, que va quedar segon en la tria, per貌 que va tenir la gran sort que al drac que en principi havien escollit, el van contractar de sobte per “La Riera”, per la qual cosa ell va passar a primera l铆nia.

el-drac-anton-i-el-sr-cargol-roda-de-premsa-una-bruixa-a-barcelona-1El disseny escenogr脿fic 茅s de Philip Stanton, present tamb茅 a la roda de premsa, amb elements que s’integren perfectament en els decorats basats en els seus dibuixos de monuments de Barcelona; la construcci贸 de l’escenografia est脿 realitzada de forma artesanal i amb molt d’amor pel taller d’escenografia de Sant Cugat.

En l’espectacle tamb茅 treballen dues joves, Tamara Ndong (actriu recent graduada a l’Institut del Teatre) i Judith Endje (ballarina), que interpretaran a Lucrecia quan ella era m茅s jove, malgrat que tamb茅 participaran d’altres maneres, ballant o manipulant personatges com el gat Botero, que tamb茅 es far脿 amic de Lucrecia.

Abans de finalitzar la roda de premsa, Lucr猫cia i el drac Ant貌n ens fan una demostraci贸 del que podrem veure ben aviat al Teatre Vict貌ria.

Promet ser聽un espectacle amb molta m煤sica i amb molt de ritme catal脿-cub脿…. per貌 sobretot molt divertit, en el que els nanos podran participar activament.

drac-cargol-1

Leave a Reply