– Roda de premsa – UNA BRUIXA A BARCELONA – La Pedrera (rp40) – 23.11.2016

UNA BRUIXA A BARCELONA – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Ens han convocat aquesta vegada en el bar de La Pedrera que està situat a la primera planta d’aquest preciós edifici. Allà ens espera la Lucrecia i tot l’equip d’Anexa, per presentar-nos la nova producció que representaran tots els diumenges al matí, des de l’11 de desembre al Teatre Victòria.

Lucrecia torna als escenaris amb un nou espectacle per a nens, però del que segur gaudirà tota la família. Transformada en una bruixa de trenes de mil colors, la seva història reivindica els molts elements representatius de la ciutat de Barcelona, així com la importància de l’amistat o el drac de Gaudí, que ha cobrat vida. Perquè no hi ha bruixes bones o dolentes, només bruixotes que es comporten bé o malament… Ah! I tot amanit amb unes inoblidables cançons interpretades amb el seu inconfusible ritme cubà.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

UNA BRUIXA A BARCELONA explica la història de La Lucre, una alegre nena cubana, sofreix una increïble transformació en arribar a Barcelona: el pèl se li pinta de mil colors i comença a experimentar uns poders màgics que li eren desconeguts fins a aquell moment…

L’autor Edu Pericas ha creat un guió que creu que als nens li semblarà àgil i molt divertit, basat en una història original sobre la ciutat de Barcelona, que comptarà amb nombrosos cops d’efecte escenogràfics que conferiran de ben segur un aire màgic a la proposta escènica. La música serà enllaunada, però la veu serà cantada en directe; estarà basada en sons i ritmes cubans, i també en versions de temes populars coneguts per tothom.

A Edu Pericas li agradaria que aquesta proposta provoques que els nens, estimessin encara mes a la seva ciutat, Barcelona, i que al sortir del Teatre, tinguessin ganes de jugar amb les escultures que estan repartides per la ciutat.

La protagonista serà evidentment Lucrècia, malgrat que estarà acompanyada en tot moment pel drac Antòn, rèplica de l’estimat drac de l’entrada del Parc Güell. A la roda de premsa ens presenten al drac, que pren la paraula per explicar-nos que per treballar en aquest espectacle ha hagut de passar un càsting de dracs molt exigent, que va quedar segon en la tria, però que va tenir la gran sort que al drac que en principi havien escollit, el van contractar de sobte per “La Riera”, per la qual cosa ell va passar a primera línia.

el-drac-anton-i-el-sr-cargol-roda-de-premsa-una-bruixa-a-barcelona-1El disseny escenogràfic és de Philip Stanton, present també a la roda de premsa, amb elements que s’integren perfectament en els decorats basats en els seus dibuixos de monuments de Barcelona; la construcció de l’escenografia està realitzada de forma artesanal i amb molt d’amor pel taller d’escenografia de Sant Cugat.

En l’espectacle també treballen dues joves, Tamara Ndong (actriu recent graduada a l’Institut del Teatre) i Judith Endje (ballarina), que interpretaran a Lucrecia quan ella era més jove, malgrat que també participaran d’altres maneres, ballant o manipulant personatges com el gat Botero, que també es farà amic de Lucrecia.

Abans de finalitzar la roda de premsa, Lucrècia i el drac Antòn ens fan una demostració del que podrem veure ben aviat al Teatre Victòria.

Promet ser un espectacle amb molta música i amb molt de ritme català-cubà…. però sobretot molt divertit, en el que els nanos podran participar activament.

drac-cargol-1

Deixa un comentari