– Teatre (97) – CELEBRACIONS (res a celebrar) (🐌🐌) Jove Teatre Regina – 19.11.2016

CELEBRACIONS (res a celebrar) –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Em feia una espacial il·lusió tornar al Teatre Regina, després de molts anys d’absència, perquè aquesta sala era una de les que més assíduament assistia en la meva adolescència, ja que estava relativament a prop d’on vaig néixer; actualment és una sala de Teatre que majoritàriament es dedica a programar espectacles per a públic familiar, malgrat que com en aquesta ocasió, amb aquesta proposta de CELEBRACIONS (res a celebrar) va dedicat al públic adult.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta en la qual 10 joves que formen part de la Jove Companyia Plató de Cinema, i que volen arribar a ser actors professionals ben aviat, interpreten amb tota la seva passió pel Teatre i forçament il·lusionats, una obra escrita pel dramaturg Joan Codina, amb la col·laboració de Noèlia Segura, a partir de les improvisacions realitzades a classe; per tant en aquesta ocasió, la dramatúrgia és totalment original, en la que a primera vista ens presenta, el que semblen 10 escenes inconnexes de comèdia negra, en les que segurament molts espectadors és podran veure reflectits en les seves actituds; escenes que per altra banda, han estat entrellaçades amb fragments musicals, malgrat que no ens trobem en cap cas dins d’una comèdia Musical.

Celebrem la mort i el cap d’any, celebrem Nadal i el dia de l’orgull Gai. Celebrem l’amor i els anys que ens queden encara per anar patint. La vida és una celebració constant, a vegades àcida … i un pèl amarga. Assistim al llarg d’un any, a diferents tipus de commemoracions. A vegades en aquestes celebracions ens sentim ridículs i patètics i podem arribar a treure el pitjor que portem dins … 

Moments en què toca obligatòriament ser feliços, on s’anima a compartir desitjos, dies especials per trencar la nostra rutina del nostre dia a dia i que malauradament, sovint acaben amb situacions forçades que mostren la nostra falsedat davant dels nostres amics i familiars.

La idea inicial la trobem força interessant, però creiem que a la dramatúrgia li falta coure força més estona, per poder-la presentar-la, ben acabada davant del públic. Malgrat que intuïm una mena de lligam entre les diferents escenes, no queda clar que tinguin una coherència o un fil conductor; ens han agradat algunes escenes si les valoréssim individualment, com per exemple la de Sant Valentí, amb un intent de trencar la quarta paret, la de la boda i sobretot la del “call center eròtic”, que per nosaltres ha estat el bombó de la proposta escènica. En canvi d’altres, han descompensat la proposta en el seu conjunt; de totes maneres, també hem de dir, que no ens acaben de satisfer les propostes teatrals a base d’esquetxos.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El que més ens ha agradat de la proposta, ha estat la força d’aquest grup de joves i la seva passió per intentar fer arribar al públic un espectacle que sobretot pretén ser divertit. No sabríem dir quins d’ells ho fan millor, perquè es tracta d’un treball d’interpretació coral, que en aquest aspecte ens ha agradat força. Creiem que fóra bo que algun programador teatral es donés una volta pel Teatre Regina per veure’l’s treballar, perquè en algun cas creiem que existeix un futur molt prometedor com a actor/actriu.

Un aspecte a valorar molt positivament, és que una bona part de la Música, s’interpreta en directe per Jaume Sanz; algunes propostes musicals que ara mateix s’estan representant a casa nostra, hi haurien de prendre exemple.

Estem segurs que en sentirem parlar d’algun d’ells en el Teatre professional. La nostra valoració cargolaire, seria molt més alta, si únicament tinguéssim en compte les seves interpretacions. Malauradament, per valorar com cal una proposta escènica, fa falta quelcom mes que una bona interpretació i aquest és un d’aquests casos.

celebracions-jove-teatre-regina-voltar-i-voltar-6

Dramatúrgia: Joan Codina i Noelia Segura
Direcció: Hugo Guzmán – Assist. de direcció: Noelia Segura
Repartiment: Maria EscaléNoelia SeguraAleyda PuertoEli VilaPaula BouRaquel FresnoSergi AguileraÓscar RosManu ZaguirreAlan Coez
Música: Jaume Sanz
Vestuari: Anna Chwalisxewska – Il.luminació; Judith Muñoz i la companyia – Escenografía, Disseny gràfic i Producció: Jove Companyia Plató de Cinema
10 joves cargols, que volen ser actors

10 jvoes cargols, que volen ser actors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.