– Teatre (97) – CELEBRACIONS (res a celebrar) (馃悓馃悓) Jove Teatre Regina – 19.11.2016

CELEBRACIONS (res a celebrar)聽–

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Em feia una espacial il路lusi贸 tornar al Teatre Regina, despr茅s de molts anys d’abs猫ncia, perqu猫 aquesta sala era una de les que m茅s ass铆duament assistia en la meva adolesc猫ncia, ja que estava relativament a prop d’on vaig n茅ixer; actualment 茅s una sala de Teatre que majorit脿riament es dedica a programar espectacles per a p煤blic familiar, malgrat que com en aquesta ocasi贸, amb aquesta proposta de CELEBRACIONS (res a celebrar) va dedicat al p煤blic adult.

This slideshow requires JavaScript.

Una proposta en la qual 10 joves que formen part de la Jove Companyia Plat贸 de Cinema, i que volen arribar a ser actors professionals ben aviat, interpreten amb tota la seva passi贸 pel Teatre i for莽ament il路lusionats, una obra escrita pel dramaturg Joan Codina, amb la col路laboraci贸 de No猫lia Segura, a partir de les improvisacions realitzades a classe; per tant en aquesta ocasi贸, la dramat煤rgia 茅s totalment original, en la que a primera vista ens presenta, el que semblen 10 escenes inconnexes de com猫dia negra, en les que segurament molts espectadors 茅s podran veure reflectits en les seves actituds; escenes que per altra banda, han estat entrella莽ades amb fragments musicals, malgrat que no ens trobem en cap cas dins d’una com猫dia Musical.

Celebrem la mort i el cap d’any, celebrem Nadal i el dia de l’orgull Gai. Celebrem l’amor i els anys que ens queden encara per anar patint. La vida 茅s una celebraci贸 constant, a vegades 脿cida … i un p猫l amarga. Assistim al llarg d’un any, a diferents tipus de commemoracions. A vegades en aquestes celebracions ens sentim rid铆culs i pat猫tics i podem arribar a treure el pitjor que portem dins …聽

Moments en qu猫 toca obligat貌riament ser feli莽os, on s’anima a compartir desitjos, dies especials per trencar la nostra rutina del nostre dia a dia i que malauradament, sovint acaben amb situacions for莽ades que mostren la nostra falsedat davant dels nostres amics i familiars.

La idea inicial la trobem for莽a interessant, per貌 creiem que a la dramat煤rgia li falta coure for莽a m茅s estona, per poder-la presentar-la, ben acabada davant del p煤blic. Malgrat que intu茂m una mena de lligam entre les diferents escenes, no queda clar que tinguin una coher猫ncia o un fil conductor; ens han agradat algunes escenes si les valor茅ssim individualment, com per exemple la de Sant Valent铆, amb un intent de trencar la quarta paret, la de la boda i sobretot la del “call center er貌tic”, que per nosaltres ha estat el bomb贸 de la proposta esc猫nica. En canvi d’altres, han descompensat la proposta en el seu conjunt; de totes maneres, tamb茅 hem de dir, que no ens acaben de satisfer les propostes teatrals a base d’esquetxos.

This slideshow requires JavaScript.

El que m茅s ens ha agradat de la proposta, ha estat la for莽a d’aquest grup de joves i la seva passi贸 per intentar fer arribar al p煤blic un espectacle que sobretot pret茅n ser divertit. No sabr铆em dir quins d’ells ho fan millor, perqu猫 es tracta d’un treball d’interpretaci贸 coral, que en aquest aspecte ens ha agradat for莽a. Creiem que f贸ra bo que algun programador teatral es don茅s una volta pel Teatre Regina per veure’l’s treballar, perqu猫 en algun cas creiem que existeix un futur molt prometedor com a actor/actriu.

Un aspecte a valorar molt positivament, 茅s que una bona part de la M煤sica, s’interpreta en directe per Jaume Sanz; algunes propostes musicals que ara mateix s’estan representant a casa nostra, hi haurien de prendre exemple.

Estem segurs que en sentirem parlar d’algun d’ells en el Teatre professional. La nostra valoraci贸 cargolaire, seria molt m茅s alta, si 煤nicament tingu茅ssim en compte les seves interpretacions. Malauradament, per valorar com cal una proposta esc猫nica, fa falta quelcom mes que una bona interpretaci贸 i aquest 茅s un d’aquests casos.

celebracions-jove-teatre-regina-voltar-i-voltar-6

Dramat煤rgia: Joan Codina i Noelia Segura
Direcci贸: Hugo Guzm谩n – Assist. de direcci贸: Noelia Segura
Repartiment:聽Maria Escal茅Noelia SeguraAleyda PuertoEli VilaPaula BouRaquel FresnoSergi Aguilera脫scar RosManu ZaguirreAlan聽Coez
M煤sica: Jaume Sanz
Vestuari: Anna Chwalisxewska – Il.luminaci贸; Judith Mu帽oz i la companyia – Escenograf铆a, Disseny gr脿fic i Producci贸: Jove Companyia Plat贸 de Cinema
10 joves cargols, que volen ser actors

10 jvoes cargols, que volen ser actors

Leave a Reply