– Teatre (96) – SUGAR El Musical (🐌🐌🐌🐌🐌) – Eixample Teatre – 18.11.2016

 SUGAR El Musical

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

La temporada passada aquest SUGAR es va estrenar al Teatre Gaudí, més o menys per les mateixes dates d’ara, però malauradament no vàrem poder anar perquè l’Imma tot just acabava de tenir un accident i havia d’anar en cadira de rodes, per la qual cosa únicament assitiem a les representacions que prèviament havíem adquirit, tot i les dificultats que comportava.

sugar-eixample-teatre-1

Ahir va ser la nit d’estrena d’una nova temporada d’aquesta producció musical, que la temporada passada va rebre el premi de la crítica del 2105 i actualment té 4 Nominacions als premis Butaca; ara es representa a l’Eixample Teatre i a la italiana, amb una nova escenografia a dos nivells, que ha resultat tot un encert i que a més a més ha permès encabir als músics dins de l’escenari, en un espai molt més reduït de l’inicialment previst, ja que es va representar al Gaudi a 4 bandes.

Un repartiment de 15 intèrprets i 5 músics en directe, formen part de l’espectacle basat en la famosa pel·lícula de Billy Wilder, que aquí es va titular “Con faldas y a lo loco“. En el repartiment actual, hi han hagut forces canvis, però cal remarcar la substitució d’Ivan Labanda per Rubén Yuste, en un dels tres papers protagonistes.

Considerada una de les millors comèdies de la història del cinema, l’any 1972 arriba a Broadway com a musical i amb el títol de SUGAR, que manté el guió de Willder i Diamond, complementat amb música swing composta per Jule Styne. L’espectacle esdevé un èxit a Broadway i es prolonga durant dos anys i més de 500 funcions. A partir d’aleshores han estat moltes les produccions de SUGAR arreu del món i són incomptables els països on s’ha representat.

Des del minut zero aquesta proposta ens ha agradat moltíssim i en totes les seves vessants, la musical, començant per una excel·lent orquestra de 5 músics en directe, … la tècnica, amb un disseny de so molt bo, un disseny de llums aconseguíssim, …. i molt especialment la interpretativa, amb una excel·lent coreografia i un “teòric” cos de ball, que ens va fascinar per la seva perfecta sincronia i la gran agilitat dels ballarins, que inclou fins i tot algunes acrobàcies.

I diem que el cos de vall és teòric, perquè en realitat els actors, a més d’interpretar els papers que els hi pertoquen, ballen durant tota la representació amb una acuradíssima tècnica, que ens va deixar literalment bocabadats….. i els ballarins també actuen com a actors, per la qual cosa a vegades no se sap realment quina funció tenen cada un dels components d’aquesta magnífica proposta; en la qüestió de la qualitat de les veus, ja no podem dir el mateix perquè no tots estan a la mateixa alçada, malgrat que nivell general es força elevat.

Evidentment cal destacar en els papers principals als 3 protagonistes interpretats per Xavi Duch, Rúben Yuste i Bealia Guerra, que estan super simpàtics durant tota la representació, malgrat que la resta d’interpretacions no es queden pas enrere, trencant la quarta paret constantment per apropar-se als espectadors.

Novament a Barcelona gaudim d’un Musical fet artesanalment a casa nostre i comptant amb els tècnics, actors, cantants, ballarins i músics d’aquí, amb una qualitat immillorable. En resum, la millor proposta de Musical que hem vist a Barcelona en molts i molts anys. Totalment recomanable, perquè considerem que es tracta d’un espectacle que ningú s’hauria de perdre.

This slideshow requires JavaScript.

Basat en una història de Robert Thueren – Llibret de Peter Stone – musica de Jule Styne i lletres de Bob Merril
Direcció: Pau Doz
Direcció musical:  Bernat Hernández
Actors: Bealia Guerra (Sugar) – Xavi Duch (Jerry/Daphne) – Rubén Yuste (Joe/Josephine) – Pep Cortés (Sir Osgood Fielding) – Maria Santallusia (Sweet Sue) – Carles Sánchez (Botins Palazzo) – Dani Claramunt (Bienstock)
Ballarins: Lorena García (Olga) – Ariadna Canals (Rosella) – Anna Legares (Mari Lu) – Hugo Rivero (Vincent) – Adrià Garcia (Enzo) – Óscar Planells (Luigi) – Javier Arroyo (Luigi)
Música: Filippo Fanó i Jairo Ortega (Piano) –  Josema Martín i Valentí Querol (Bateria) –  Bernat Hernández i Pau Lligadas (Contrabaix) –  Raül Giménez (Trompeta) –  Albert Sanjuás (Saxo)
Coreografia: Laura Olivella // Traducció i adaptació de les cançons: Roser Batalla i Roger Peña // Ajudant de direcció: Lluís Parera // Assistent de coreografia: Ana Micó // Escenografia: Pau Doz i Mollet escenografies // Utilleria:  Anna Gas //Disseny de vestuari: Som-hi Films // Vestuari: Rafató teatre i Som-hi films // Disseny d’ il·luminació: Albert Faura // Disseny de so:  Alejandro Parra // Publicitat: Anna Aurich // Publicitat:  Addvantage (Addcom)
cargol-de-sucre

Cargol de sucre

2 pensaments a “– Teatre (96) – SUGAR El Musical (🐌🐌🐌🐌🐌) – Eixample Teatre – 18.11.2016

 1. ROSA LEVY

  AHIR VAIG ESTAR VEIENT SUGAR. EM VA ENCANTAR, IMMILLORABLE. TOTALMENT FIDEL A LA PEL•LÍCULA. LA PRESENTACIÓ, EL VESTUARI I QUÈ DIR DELS INTÈRPRETS??. FABULOSOS TOTS, DES DEL PRIMER AL DARRER!!!!!!!!!!!!. ÉS UN ESPECTABLE DISTRET I ENTRETINGUT, PER A TOTS ELS PÚBLICS; HI HAVIA MOLTES CRIATURES, ALGUNS DE BEN PETITS, PERÒ TOTS ENS HO VAM PASSAR MOLT BE. TOTALMENT RECOMANABLE. LI DONO UN DEU. FELICITATS A TOTS .

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Ens alegrem de què t’hagi agradat. A nosaltres ens va sorprendre molt favorablement per la gran qualitat que respira tot l’espectacle. Gràcies per comentar i donar a conèixer la teva opinió. Una abraçada

   Respon

Leave a Reply