– Roda de premsa – DELIKATESSEN – Hotel Internacional/Sala Muntaner (rp36) – 15.11.2016

DELIKATESSEN – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Nova roda de premsa d’un espectacle que es representarà a la Sala Muntaner i com de costum es realitza en el menjador d’un hotel de les Rambles, davant del Liceu. Es tracta d’una proposta dirigida per Joan Ollé, amb el títol de DELIKATESSEN.

La seva dramatúrgia està basada en l’espectacle que ell mateix va inaugurar el Temporada Alta de Girona, l’any 2013, “Degustació”, que es va representar en una única sessió concretament el 3 d’octubre; aquella proposta es va oferir per celebrar que el restaurant el Celler de Can Roca s’havia emportat el premi com a millor restaurant del món; en aquell cas es tractava més aviat d’una lectura dramatitzada en el que es parlava de gastronomia a través d’una mena de sopa de lletres, composta de textos de diferents autors.

roda-de-premsa-delikatessen-hotel-internacional-voltar-i-voltar-1

Gairebé 3 anys més tard, un amic seu, Eduard Muntada li proposa dirigir un petit espectacle amb la seva Companyia “La Remoreu” i Joan Ollé pensa en aquella “sopa de lletres” gironina, que prenen com a base per posar-se a treballar.

Ara, aquest DELIKATESSEN serà una altra cosa, perquè segons Ollé, no es tracta pas d’un “cabaret literari”, perquè ara si té una dramatúrgia més teatral, i a sobre, cuinat a foc lent, amb textos de moltes èpoques i geografies…. tot això regat amb unes cançons que van des del gregorià a Andrea Boccelli, servit per aquesta companyia lleidatana, que segons els seus components també intentaran apropar a Barcelona els “seus Caragols a la llauna i el seu Xolís”.

roda-de-premsa-delikatessen-hotel-internacional-voltar-i-voltar-2

Ollé, ha volgut així reivindicar la vàlua de molts actors i companyies lleidatanes, que ell considera molt potents però que a causa de la distància de Barcelona, han quedat relegades a un segon pla del panorama teatral català. Afirma que el català no estarà totalment normalitzat fins que puguem veure als escenaris un Hamlet expressat amb la parla lleidatana.

Asseguren que l’espectacle està tractat com una gran partitura musical de manera que els espectadors ni s’adonaran gairebé del canvi de registre ni d’escenes, perquè és una proposta molt agradable de digerir, com una macedònia de fruites que de ben segur agradarà a tothom.

La Companyia La Remoreu, està formada per Ferran Aixalà, Eduard Muntada, Clara Olmo, Sandra Pujol i Marta Rosell; a causa de que Eduard Muntada també actuarà en la representació de “Les noces de Fígaro” al Teatre Lliure, en algunes de les sessions d’aquest Delikatessen, serà substituït per Dafnis Balduz.

roda-de-premsa-delikatessen-hotel-internacional-voltar-i-voltar-3

Es podrà veure a la Sala Muntaner fins l’onze de desembre.

Caragols a la llauna

Caragols a la llauna

Leave a Reply