– Roda de premsa – CONTE DE TOTS SANTS – El Mald脿 (rp37) – 16.11.2016

CONTE DE TOTS SANTS – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n

Presentaci贸 de nou espectacle a El Mald脿, CONTE DE TOTS SANTS, un musical contemporani de petit format, inspirat en el conte de Nadal de Dickens.

En Jofre Bell茅s, 茅s el promotor d’aquesta nova proposta musical que s’estrenar脿 aquesta mateixa nit a la sala de El Mald脿; de fet ell va ser un dels membres fundadors dels Pirates, que aquesta setmana ha celebrat el seu 15猫 aniversari i que ara torna a col路laborar despr茅s d’un temps d’abs猫ncia de Barcelona; nosaltres el coneixem d’alguns espectacles en el que l’hem vist treballar, com per exemple Oh, My God Barcelona, o La nit dels Musicals del passat Grec.

Malgrat que ell 茅s el dramaturg, ha volgut que el dirigeixi Maria Voronkova, perqu猫 ell tamb茅 interpreta un dels personatges, juntament amb David Anguera, Miguel聽脕ngel S谩nchez聽i Lluna Pindado.

roda-de-premsa-conte-de-tots-sants-el-malda-voltar-i-voltar-1

Dos esperits novells i maldestres intenten redimir l’脿nima d’un home condemnat per l’avar铆cia i el despotisme. Per貌 sembla que no 茅s f脿cil com explicava Dickens. El manual no explica com batallar amb tel猫fons m貌bils, els ateus o la ve茂na pesada del 1r 2a…. i a m茅s a m茅s no havien de ser tres esperits ??? Conte de tots Sants, una redempci贸 musical perqu猫 est脿 decorada amb can莽ons de musicals contemporanis, que ens mostrar脿 potser que el m贸n no ha canviat tant des del Londres del 1800.

Que passaria si els esperits del Conte de Nadal vinguessin a visitar un empresari del segle XXI, a trav茅s de malsons??? 聽Per qu猫 els esperits volen redimir-lo ? I si ells tenen motius personals ? I com s’ho faran per causar una catarsi en alg煤 que t茅 Facebook i Twitter ?

Primer s’ha constru茂t la dramat煤rgia i a continuaci贸 han buscat can莽ons que encaixessin amb els moments m茅s importants d’aquesta, tot volent assegurar un estil musical que reflect铆s l’actualitat, buscant can莽ons de musicals contemporanis, molts d’ells in猫dits a Barcelona.

Aquest espectacle estava previst estrenar-lo per les dates de Tots Sants, per貌 per diferents circumst脿ncies s’ha hagut d’ajornar. A en Jofre li fa especial il路lusi贸 aquest projecte que ha volgut basar amb un recull de can莽ons que ell mateix ha tradu茂t i que ha retocat una mica el seu text per acoblar-la a una dramat煤rgia comuna. Comenta que la narraci贸 no ser脿 lineal i que potser semblar脿 al principi una mica ca貌tica…. present, passat, futur, present, passat…. en el que es podran veure dos registres diferents: el m贸n real de la usura i el capitalisme…. i el m贸n dels esperits, que realment seran els que interaccionen en la hist貌ria.

Un conte que s’apropar脿 molt a l’actualitat i del que els espectadors podran gaudir d’una hist貌ria que no se li far脿 gens feixuga i que al mateix temps li far脿 riure de valent.

La M煤sica 煤nicament es podr脿 escoltar en el m贸n dels somnis i servir脿 als espectadors per diferenciar les escenes del m贸n real en el qual viu en Samuel, el seu protagonista, del m贸n on铆ric dels somnis.

L’espectacle tindr脿 una durada d’uns 75 minuts i es podr脿 veure de dijous a dissabte a les 22 hores, i diumenges i dilluns a les 20 hores, a El Mald脿.

esperits-i-cargol

Leave a Reply