– Roda de premsa – CONTE DE TOTS SANTS – El Maldà (rp37) – 16.11.2016

CONTE DE TOTS SANTS – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón

Presentació de nou espectacle a El Maldà, CONTE DE TOTS SANTS, un musical contemporani de petit format, inspirat en el conte de Nadal de Dickens.

En Jofre Bellés, és el promotor d’aquesta nova proposta musical que s’estrenarà aquesta mateixa nit a la sala de El Maldà; de fet ell va ser un dels membres fundadors dels Pirates, que aquesta setmana ha celebrat el seu 15è aniversari i que ara torna a col·laborar després d’un temps d’absència de Barcelona; nosaltres el coneixem d’alguns espectacles en el que l’hem vist treballar, com per exemple Oh, My God Barcelona, o La nit dels Musicals del passat Grec.

Malgrat que ell és el dramaturg, ha volgut que el dirigeixi Maria Voronkova, perquè ell també interpreta un dels personatges, juntament amb David Anguera, Miguel Ángel Sánchez i Lluna Pindado.

roda-de-premsa-conte-de-tots-sants-el-malda-voltar-i-voltar-1

Dos esperits novells i maldestres intenten redimir l’ànima d’un home condemnat per l’avarícia i el despotisme. Però sembla que no és fàcil com explicava Dickens. El manual no explica com batallar amb telèfons mòbils, els ateus o la veïna pesada del 1r 2a…. i a més a més no havien de ser tres esperits ??? Conte de tots Sants, una redempció musical perquè està decorada amb cançons de musicals contemporanis, que ens mostrarà potser que el món no ha canviat tant des del Londres del 1800.

Que passaria si els esperits del Conte de Nadal vinguessin a visitar un empresari del segle XXI, a través de malsons???  Per què els esperits volen redimir-lo ? I si ells tenen motius personals ? I com s’ho faran per causar una catarsi en algú que té Facebook i Twitter ?

Primer s’ha construït la dramatúrgia i a continuació han buscat cançons que encaixessin amb els moments més importants d’aquesta, tot volent assegurar un estil musical que reflectís l’actualitat, buscant cançons de musicals contemporanis, molts d’ells inèdits a Barcelona.

Aquest espectacle estava previst estrenar-lo per les dates de Tots Sants, però per diferents circumstàncies s’ha hagut d’ajornar. A en Jofre li fa especial il·lusió aquest projecte que ha volgut basar amb un recull de cançons que ell mateix ha traduït i que ha retocat una mica el seu text per acoblar-la a una dramatúrgia comuna. Comenta que la narració no serà lineal i que potser semblarà al principi una mica caòtica…. present, passat, futur, present, passat…. en el que es podran veure dos registres diferents: el món real de la usura i el capitalisme…. i el món dels esperits, que realment seran els que interaccionen en la història.

Un conte que s’aproparà molt a l’actualitat i del que els espectadors podran gaudir d’una història que no se li farà gens feixuga i que al mateix temps li farà riure de valent.

La Música únicament es podrà escoltar en el món dels somnis i servirà als espectadors per diferenciar les escenes del món real en el qual viu en Samuel, el seu protagonista, del món oníric dels somnis.

L’espectacle tindrà una durada d’uns 75 minuts i es podrà veure de dijous a dissabte a les 22 hores, i diumenges i dilluns a les 20 hores, a El Maldà.

esperits-i-cargol

Deixa un comentari