– Concert (M03) – COR VIVALDI – Missa IN ANGUSTIIS de Franz Joseph Haydin – (🐌🐌🐌🐌🐌) – Auditori Axa – 12.11.2016

Cor VIVALDI – Missa IN ANGUSTIIS de Franz Joseph Haydin

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Malgrat que som uns entusiastes seguidors del Cor VIVALDI, la temporada passada per diferents circumstàncies no vàrem poder assistir a cap dels concerts que van oferir. Ara en teníem moltes ganes de retrobar-los de nou, i hem de dir que aquest concert ha superat totes les nostres expectatives, perquè hem gaudit un altre vegada de valent i és més, creiem sincerament que ha estat el seu millor concert fins ara, almenys dels que nosaltres hem pogut escoltar en directe.

Un concert que es va iniciar a la primera part, amb un concert de cambra:

 • Concert núm 23 en La Major per a piano i orquestra KV 488 de Wolfgang Amadeus Mozart

Es va elegir la versió d’orquestració per a cordes de Ignaz Lachner, i va ser interpretada per la “Vivaldi Camerata” un quintet de corda, i al piano i direcció d’Òscar Boada. Va ser tan sols un tastet, per preparar-nos pel que vindria després.

concert-cor-vivaldi-12-11-2016-auditori-axa-voltar-i-voltar-1

A la segona part assistiríem a un dels concerts més memorables que nosaltres hem viscut en molt de temps

 • Missa “In Angustiis” (Nelson) de Franz Joseph Haydn

Una magnífica proposta que ha estat interpretat pels nens del Cor Vivaldi, amb la col·laboració aquesta vegada de les veus masculines de la Polifònica de Puig-Reig i la intervenció de l’orquestra de cambra “Vivaldi Camerata” amb tots els seus membres i la participació en l’orgue Arnau Farré. El quartet solista ha estat format per les veus masculines del baix Néstor Pintado i el tenor Joan Francesc Folqué i en les veus femenines de soprano i mezzosoprano, alternativament diferents membres del Cor Vivaldi.

concert-cor-vivaldi-12-11-2016-auditori-axa-voltar-i-voltar-2

Crec que molts dels assistents ens hem arribat a emocionar amb aquesta extraordinària interpretació i en sortir entre els amics comentaven “gallina de piel”… i és que tot va sortir a la perfecció, però molt especialment el Cor Vivaldi va tornar a sobrepassar els límits de excel·lència als que ja ens tenien acostumats, sota la direcció d’Òscar Boada.

En alguns moments ens ha semblat que fins i tot els espectadors retenien la respiració per tal de no molestar l’audició dels petits cantants i molt especialment quan algunes de les petites solistes del cor intervenien en solitari, com és el cas de Lisa Campos o Ariadna Ruiz, que lògicament en acabar el concert van rebre els aplaudiments més entusiastes dels privilegiats espectadors que vàrem poder ser presents a la Sala.

En acabar va haver-hi un altre ritual de “jubilació” d’un membre masculí del Cor Vivaldi, malgrat que encara es pot considerar un nen, la seva veu comença a modificar-se i ja no es podria considerar com una “veu blanca”; se li va regalar l’olivera de rigor, una pilota de futbol signada per tots els membres del Cor …. i una màquina d’afaitar, perquè comenci a assajar en el rasurat de la seva incipient barba.

En sortir, no vaig poder estar a comprar la butlleta per rebre a casa l’àudio del concert en MP3…. i és que el Cor Vivaldi, un altra vegada és pionera en facilitar als assistents la possibilitat de rebre per correu electrònic, el fitxer amb el concert que acaba d’escoltar, a un preu molt assequible de 5 euros i que serveix per recordar a casa tranquil·lament una jornada màgica.

concert-cor-vivaldi-12-11-2016-auditori-axa-voltar-i-voltar-3

Us deixo aquí l’àudio d’aquest extraordinari concert, perquè el pugueu escoltar també vosaltres.

Aquest ha estat el concert de “tardor” i és que aquesta temporada, sota el títol de “Les Quatre Estacions del Cor Vivaldi”, ens esperen tres concerts més:

 • 17 i 18 desembre – Concert de Nadal al Gran Teatre del Liceu, amb “Els pastorets d’Albert Guinovart“, versió simfònica
 • 25 març – Concert de Primavera – Anem d’estrena amb Josu Elberdin i Narcís Bonet – Auditori Axa
 • 02 juliol – Concert d’Estiu – La straordinaria vita di Sugar Blood, A. García Demestres (estrena mundial) – Auditori Axa
Cor de petits cargols

Cor de petits cargols

 

2 pensaments a “– Concert (M03) – COR VIVALDI – Missa IN ANGUSTIIS de Franz Joseph Haydin – (🐌🐌🐌🐌🐌) – Auditori Axa – 12.11.2016

  1. Miquel Gascon

   Gràcies a tu Òscar, per la meravellosa feina que fas en favor de la música i d’aquest grapat de nanos que ens fan emocionar cada dia mes, amb les seves veus blanques. Va ser un dels concerts més emotius que recordem en molts anys. Felicitats, de debò.

   Una forta abraçada

   Respon

Deixa un comentari