– Teatre (90) – 9MM – UN HOME ACABA DE MORIR ALLÀ FORA – Àtic22 (🐌🐌🐌) 11.11.2016

9MM – UN HOME ACABA DE MORIR ALLÀ FORA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Ens agraden les històries de gènere negre i ens agrada donar suport a les propostes de creadors com el nostre amic Kleber Luiz Bosque, i per això esperàvem aquesta estrena amb ganes de copsar el resultat.

Divendres vam anar a l’Àtic 22 i vam gaudir d’una proposta interessant i unes interpretacions entusiastes i molt acurades.

9mm-un-home-acaba-de-morir-alla-fora-atc22-del-tantarantana

Escrita i codirigida per en Kleber, ens planteja un flashback continuat on els cinc personatges protagonistes ens expliquen perquè qualsevol de quatre d’ells pot ser l’assassí del cinquè. Venjança, gelosia, enveja ….

Un home rep quatre trets. Quatre trets a boca de canó. Un home acaba de morir allà fora i ningú sap si l’assassí és un home o una dona. ¿Crim premeditat? ¿Venjança o crim passional?

Raúl Undurraga (Pol Fernández) mor assassinat a la porta del local del seu pare, quatre trets a boca de canó han posat fi a la seva vida, i nosaltres ho hem vist darrere el vidre de la porta d’entrada. Raúl Undurraga s’ha fet famós a les xarxes socials en difondre fotos i filmacions compromeses de la gent que l’envolta. Viu de difondre draps bruts i del xantatge per no difondre.

This slideshow requires JavaScript.

Jacobo Undurraga (Josep Antón Lej) és el seu pare, exalcalde, ara porta un bar de copes i té un passat I un present tèrbol. Ha estimat desesperadament el seu fill.

Bartomeu Ferrer (Ramón Garrido) és el cap de la policia molt amic de Jacobo, casat amb la Charo (Eva Cañadas), una dona guapa, inestable i alcohòlica que busca la felicitat en els amants i en els viatges. Bartomeu està profundament enamorat d’ella i no la vol perdre. Raúl és el seu amant i ella li proposa de marxar a París.

Escofette (Imanol García) és el cinquè personatge, un inspector de policia jove i obstinat a investigar el crim però que és addicte a les drogues i es mostra insegur en la seva vida privada.

Un mort i quatre possibles assassins. L’intriga està servida ….

Escenes curtes ens van mostrant les relacions entre els personatges, relacions d’amor, relacions d’odi, d’amistat, de por, …. un entramat de personalitats amb les seves vessants positives i negatives. Creiem que caldria polir els espais entre les escenes, amb uns fosos en negre massa llargs i que a causa de la curtíssima durada d’algunes escenes, trenca massa en alguns moments aquesta posada en escena.

This slideshow requires JavaScript.

Els actors no abandonen en cap moment l’escena i en molts moments resten asseguts entre el públic. A l’escenari diversos ambients identificant el lloc i el moment on es desenvolupa l’escena, el despatx del comissari de policia, el dormitori d’una casa, una estació de tren, l’aeroport, un bar, …

Una proposta entretinguda amb un bon text i unes interpretacions convincents. I com en tota bona novel·la negre, fins a la última escena no sabrem qui és l’assassí ……

Autor: Kleber Luiz Bosque – Traducció al català: M.Mercè Lej
Direcció: Kleber Luiz Bosque i Rosario Arena
Intèrprets: Josep Antoni Lej \ Ramon Garrido \ Eva Cañadas \ Pol Fernández i Imanol García.
Fotografia i còmics: Joaquim Sicart \ Revisió del text: Ángel Ramiro\ Vestuari: Kleber Luiz Bosque i Rosario Arena \ Escenari: Teatre dels Argonautes \Il·luminació i so: Abel Vernet \ Disseny i cartell: Joaquim Sicart i Rosario Arena\ Gestió Argonautes: Juan Carlos Uríszar
Idioma: català – Durada: 65 minuts

cargol-assassi

Leave a Reply