– Teatre familiar (89) – WHITE (馃悓馃悓馃悓馃悓) de Catherine Wheels Theatre Company – Teatre del CCCB – 11.11.2016

WHITE

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Miquel Gasc贸n

Dijous vaig con猫ixer a Eul脿lia Ribera, directora de “La Sala” de Sabadell, espai dedicat en exclusivitat a la creaci贸, la producci贸 i la difusi贸 d’espectacles infantils. Ella va estar present a la roda de premsa de l’espectacle “Els perseguidors de Paraules” com a representant de la productora Imaginart; en acabar, v脿rem estar xerrant un grup de persones sobre la for莽a que tenen alguns espectacles classificats com de “p煤blic familiar” i 茅s quan llavors va sortir el tema del Festival “El M茅s Petit de Tots”, que actualment s’est脿 celebrant a diferents espais de casa nostra.

Gr脿cies a ella aquest聽divendres al mat铆 se’m van obrir les portes a una funci贸 escolar al Teatre del CCCB, que ha obtingut molts premis i ha pogut girar per tot el m贸n. Es tracta de聽WHITE, una producci贸 de la companyia escocesa Catherine Wheels, un dels millors grups de teatre d鈥橢sc貌cia segons el diari The Scotsman. WHITE聽es va estrenar a l’Edinburgh Fringe Festival l鈥檃ny 2010 i es va emportar tres premis. EI 2011 va triomfar al Critics Awards for Theatre in Scotland (CATS) i va ser considerat el millor espectacle de l鈥檃ny.

white-teatre-del-cccb

Benvinguts al bonic i estrany m贸n de White. Ple d鈥檕cells i de g脿bies. Un m贸n que brilla i enlluerna durant la nit. Dos amics tenen cura de les casetes dels ocells i s鈥檃sseguren que els ous es mantinguin fora de perill. Aquest m贸n 茅s blanc, brillant i ordenat. Per貌 a la part alta dels arbres de sobte hi apareix color. Primer el vermell, despr茅s el groc, despr茅s el blau鈥 White 茅s un espectacle alegre, juganer i molt visual.聽

L’edat recomanada per veure aquest espectacle 茅s d’1 a 4 anys, i malgrat que 茅s en llengua anglesa, curiosament 茅s seguit sense cap dificultat pels marrecs que s’asseien a la sala del teatre davant meu, amb una cara encuriosida…. al principi amb molta atenci贸 i en silenci, despr茅s en anar agafant confian莽a amb els actors, molt m茅s actius i amb ganes de participar, moltes rialles i ganes de jugar. Sincerament vaig al路lucinar amb la senzillesa de l’espectacle i la for莽a que t茅 per posar-se uns nanos tan i tan petits a la butxaca.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

El missatge que vol transmetre 茅s el fet de valorar la difer猫ncia, a estimar tot all貌 que ens envolta sigui similar a nosaltres o totalment diferent, aspecte que segurament fa encara m茅s enriquidora la conviv猫ncia entre els 茅ssers humans.

Una petita joia que m’ha agradat veure i que recomano als programadors de Catalunya que la tornin a portar novament a casa nostra, perqu猫 realment paga molt la pena.

Un espectacle de la Catherine Wheels Theatre Company
Creaci贸: Andy Manley
Direcci贸: Gill Robertson
Int猫rprets: Michael Sherin i Luke Walker
Regidoria: Michaella Fee Rossi –聽Direcci贸 de producci贸: Craig Fleming –聽Disseny: Shona Reppe –聽Composici贸: Danny Krass
Espectacle en angl猫s –聽Durada: 40 minuts
cargol-blanc

Deixa un comentari