– Roda de premsa (rp35) – EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA el Musical – Teatre Gaudí – 11.11.2016

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA el Musical – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquest divendres passat vaig poder assistir a una nova roda de premsa; aquesta vegada era al Teatre Gaudí que presentava la seva nova producció Musical de EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA, una nova adaptació catalana de l’exitós musical de Broadway, que s’estrenarà el dilluns vinent en aquesta sala.

Aquest Musical està basat en l’obra de Frank Wedekind del 1890, amb llibret i lletres de Steven Sater i música de Duncan Sheik i en aquesta ocasió estarà produït per Orígen Produccions (Marc Flyn, Rubén Yuste i Anna Piqué). Trenta anys després d’estrenar-se a Barcelona, torna amb uns altres protagonistes evidentment molt joves i molt joves, …. per alguns d’ells serà el seu primer treball en el teatre comercial. La selecció es va fer a partir d’una selecció de més de 400 aspirants.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la roda de premsa van estar presents gairebé tots els protagonistes d’aquesta proposta i van ser presentats pel director del Teatre Gaudí, Ever Blanchet, que va voler iniciar el seu parlament reconeixent la gran vàlua d’aquests joves intèrprets, que malgrat que podran estrenar aquesta producció, segurament no podran anar de gira, perquè la cultura teatral existent a casa nostra, únicament permet que ho facin els actors amb cares molt conegudes pel gran públic.

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA (Spring Awakening), és un musical pop rock que tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder i la incomprensió.

Melchior és un jove intel·ligent i astut que, gràcies als llibres, ha après diversos aspectes sobre la sexualitat humana que la societat s’obstina a amagar i ratllar de tabú. Ell és el confessor del seu amic i company de classe Moritz, que li explica que se sent torturat davant els somnis eròtics que acompanyen les seves nits. D’altra banda, la dolça Wendla que fracassa en l’intent que la seva mare li expliqui com s’engendren els nadons, es retroba amb Melchior i entre ells sorgeix alguna cosa especial.

roda-de-premsa-el-despertar-de-la-primavera-teatre-gaudi-voltar-i-voltar-4

El musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estats Units i pel Regne Unit. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk.

L’espectacle, que conté 19 números musicals, està dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografia és d’Ariadna Peya, la direcció musical va a càrrec de Gustavo Llull, la traducció catalana és de David Pintó…. i l’escenografia i el vestuari ha estat creat per Jordi Bulbena.

Compta amb una companyia formada per 15 actors i 7 músics en directe; la representació es podrà veure a 4 bandes i per tant la posada en escena serà molt austera, sense gairebé escenografia, malgrat que afirmen que el que aquest musical ha de comunicar, ho farà a partir de les interpretacions dels 13 joves actors, recolzats amb l’experiència de dos grans actors que interpretaran els papers dels adults, Mingo Ràfols i Roser Batalla.

Malgrat que molts d’ells fa relativament poc temps que es coneixen, comenten que han establert unes relacions molt fortes, en la que s’ajuden mútuament els uns als altres, aconseguit un ambient de gran il·lusió per tal de què en aquest projecte, surti tot a la perfecció; alguns actors afirmen que els hi dóna la sensació que es coneixen fa molts anys.

roda-de-premsa-el-despertar-de-la-primavera-teatre-gaudi-voltar-i-voltar-5-1

La partitura d’aquest musical té l’alicient de que cada tema és un veritable Hit, a diferència d’altes Musicals que en sortir els espectadors únicament recorden un parell de melodies; les melodies estan basades en un estil molt jove de pop-rock i interpretada per una banda, en què la corda és molt important, 5 guitarres, violí, harmònium…

Aquesta producció la podrem veure al Teatre Gaudí a partir de demà, dilluns 14 de novembre, fins al 8 de gener del 2017.

cargols-de-primavera-1

Deixa un comentari