– Roda de premsa – THERE WAS A FIESTA ! At Carnegie Hall – Tantarantana Teatre (rp33) – 09.11.2016

THERE WAS A FIESTA ! At Carnegie Hall – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Ahir al matí, el Tantarantana va presentar un nou espectacle que es podrà veure a la Sala Baixos22 a partir d’avui; es tracta de THERE WAS A FIESTA ! at Carnegi Hall de la Companyia “La Copla de Wisconsin“.

Una proposta escènica híbrida, ja que és un concert i una obra de teatre al mateix temps, en un format creat especialment per explicar la història de Patty Lemon i Martin Bennet, dos cantants de jazz dels anys 40 del nostre país, oblidats al marge de la història musical, que van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana.

there-was-a-fiesta-roda-de-premsa-al-tantarantana-voltar-i-voltar-3

Prenent com a fil conductor les cançons de l’únic concert que van oferir al mític Carnegie Hall de Nova York l’any 1959, There was a Fiesta!, explica la rocambolesca història d’aquella parella que es van conèixer als anys 40 en un vaixell viatjant a Tànger per fer un concert i que més tard es van unir artísticament a Barcelona, aconseguint jugar un paper important en el desenvolupament de la música moderna.

El resultat ha estat una comèdia, treballada a 4 mans per Salvador S. Sánchez i Cinta Moreno, en un immens treball d’investigació de les melodies i cançons d’aquella època, que finalment han aconseguit posar en escena amb la col·laboració de la formació de jazz barcelonina, Joel Moreno Codinachs Trio.

there-was-a-fiesta-roda-de-premsa-al-tantarantana-voltar-i-voltar-2

No vol ser un Musical tradicional perquè les interpretacions musicals són el resultat d’aquesta investigació, que per posar-la en escena, l’han vestit amb la dramatúrgia que intenta explicar la vida d’aquests dos cantants i al mateix temps també vol ser una mena d’homenatge a molts altres cantants i música d’aquella època, quan el franquisme va prohibir expressament tot el que feia “olor” a Jazz; per altra banda tampoc vol ser un teatre “documental”, malgrat que per molts espectadors els pot arribar a semblar una mena de “Ay Carmela” jazzística.

Com a curiositat, algunes de les cançons de l’espectacle, s’utilitza el Flaix Back endavant o enrere i sense cap interrupció, per poder veure l’evolució d’aquestes peces musicals a través del temps. Un clar exemple d’això, ho podreu veure en aquest vídeo que vaig poder gravar a la roda de premsa.

Estarà protagonitzat per la mateixa Cinta Moreno en el paper de Patty Lemon i per l’actor Aitor Galisteo-Rocher en el paper de Martin Bennet; ells dos són amics, d’ençà que van estudiar junts a l’Institut del Teatre, malgrat que no havien tornat a treballar junts des de l’any 2007.

La podreu veure fins al 27 de novembre al Tantarantana.

 jazz-i-cargol

Leave a Reply