– Roda de premsa – THERE WAS A FIESTA ! At Carnegie Hall – Tantarantana Teatre (rp33) – 09.11.2016

THERE WAS A FIESTA ! At Carnegie Hall – Roda de premsa –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Ahir al matí, el Tantarantana va presentar un nou espectacle que es podrà veure a la Sala Baixos22 a partir d’avui; es tracta de THERE WAS A FIESTA ! at Carnegi Hall de la Companyia “La Copla de Wisconsin“.

Una proposta escènica híbrida, ja que és un concert i una obra de teatre al mateix temps, en un format creat especialment per explicar la història de Patty Lemon i Martin Bennet, dos cantants de jazz dels anys 40 del nostre país, oblidats al marge de la història musical, que van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana.

there-was-a-fiesta-roda-de-premsa-al-tantarantana-voltar-i-voltar-3

Prenent com a fil conductor les cançons de l’únic concert que van oferir al mític Carnegie Hall de Nova York l’any 1959, There was a Fiesta!, explica la rocambolesca història d’aquella parella que es van conèixer als anys 40 en un vaixell viatjant a Tànger per fer un concert i que més tard es van unir artísticament a Barcelona, aconseguint jugar un paper important en el desenvolupament de la música moderna.

El resultat ha estat una comèdia, treballada a 4 mans per Salvador S. Sánchez i Cinta Moreno, en un immens treball d’investigació de les melodies i cançons d’aquella època, que finalment han aconseguit posar en escena amb la col·laboració de la formació de jazz barcelonina, Joel Moreno Codinachs Trio.

there-was-a-fiesta-roda-de-premsa-al-tantarantana-voltar-i-voltar-2

No vol ser un Musical tradicional perquè les interpretacions musicals són el resultat d’aquesta investigació, que per posar-la en escena, l’han vestit amb la dramatúrgia que intenta explicar la vida d’aquests dos cantants i al mateix temps també vol ser una mena d’homenatge a molts altres cantants i música d’aquella època, quan el franquisme va prohibir expressament tot el que feia “olor” a Jazz; per altra banda tampoc vol ser un teatre “documental”, malgrat que per molts espectadors els pot arribar a semblar una mena de “Ay Carmela” jazzística.

Com a curiositat, algunes de les cançons de l’espectacle, s’utilitza el Flaix Back endavant o enrere i sense cap interrupció, per poder veure l’evolució d’aquestes peces musicals a través del temps. Un clar exemple d’això, ho podreu veure en aquest vídeo que vaig poder gravar a la roda de premsa.

Estarà protagonitzat per la mateixa Cinta Moreno en el paper de Patty Lemon i per l’actor Aitor Galisteo-Rocher en el paper de Martin Bennet; ells dos són amics, d’ençà que van estudiar junts a l’Institut del Teatre, malgrat que no havien tornat a treballar junts des de l’any 2007.

La podreu veure fins al 27 de novembre al Tantarantana.

 jazz-i-cargol

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre, Teatre Musical i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s