– Roda de premsa WOHNWAGEN – La Seca (rp29)- 02.11.2016

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n

Dimecres passat vaig voler assistir a una roda de premsa molt especial, en la que primava l’enorme il路lusi贸 d’un grup nombr贸s de joves (cap d’ells sobrepassa l’edat de 25 anys), per aixecar un projecte teatral des de zero….. joves provinents de diferents llocs, per貌 amb interessos art铆stics comuns, que viuen a Barcelona, Londres, Madrid o Berl铆n.

Estem a La Seca i davant nostre 10 nois i noies ens intenten explicar el que veurem en aquest espai a partir del pr貌xim dijous 10 de novembre. Es tracta de WOHNWAGEN, en el que es van involucrar m茅s d’una vintena de joves en el projecte inicial, que es va estrenar a Berl铆n l’any 2014 en llengua alemanya i que posteriorment al gener del 2015, es va presentar a la Sala Beckett, en versi贸 subtitulada.

roda-de-premsa-wohnwagen-la-seca-voltar-i-voltar-1

El director art铆stic de La Seca, Hermann Bonn铆n, va poder presenciar aquella representaci贸 i va quedar frapat per la for莽a de la posada en escena i l’enorme il路lusi贸 d’aquells joves, per la qual cosa els va proposar revisar el projecte, traduir-la en bona part, per poder ser presentada en temporada a La Seca. Ara l’espectacle es representar脿 en diversos idiomes: catal脿, castell脿, angl猫s, itali脿, franc猫s i alemany, malgrat que asseguren que l’espectador entendr脿 perfectament tot el que es diu a escena.

Volen representar-la a la seva manera, amb el seu propi llenguatge que consideren est脿 molt allunyat de la representaci贸 cl脿ssica “a la italiana”, ja que els actors es barrejaran amb el p煤blic perqu猫 volen des de l’inici trencar amb la quarta paret. Marc Salicr煤, signa l’escenografia que vol crear “un m贸n nou, on nom茅s es pot representar Wohnwagen”, i pensada perqu猫 el p煤blic visqui l’espectacle.

Han estat assajant durant una bona pila de mesos, en llocs diferents de Barcelona, i curiosament un d’aquests espais ha estat situat a 50 metres de casa nostra, al barri de Vallcarca, un lloc que ni nosaltres sab铆em que existia… El Pulmarejo.

Ara WOHNWAGEN arriba a La Seca, amb el suport de la gesti贸 de La Brutal, una hist貌ria d’amor poc convencional, jove, on els protagonistes es coneixen per貌 tenen por al comprom铆s, a avorrir-se pel cam铆, a qu猫 el seu amor es converteixi en un compartiment estanc, aquesta por a fer les coses a mitges.

wohnwagen

Viure o arriscar-se? Aquests dos conceptes s贸n l’arrel聽del conflicte entre la parella protagonista. Es coneixen en el bar, una fada posa una rosa pel mig, ella el convida al seu caf猫 diari i s’enamoren. La felicitat sembla estar assegurada. Aleshores va la bruixa i els maleeix. Ella vol moure’s, i viatjar i descobrir aquest m贸n nostre tan immens, mentre que l’altre prefereix gaudir de les petites coses del dia a dia. El dimoni els ofereix la soluci贸: comprar un wohnwagen.聽Al Wohnwagen hi podran viure i, mentrestant, viatjar. Amor. Per貌 ser脿 la roulotte capa莽 de resoldre el conflicte de forma absoluta?

El t铆tol de l’obra 茅s un joc de paraules que serveix per definir l’obra. “Wohnwagen” significa roulotte en alemany. 脡s una paraula composta a partir de “wohnen”, viure, i “wagen”, que pot voler dir vehicle per貌 tamb茅 atrevir-se.

El text del qual parteixen 茅s de R猫mi Pr脿dere, per貌 cada actor li d贸na vida agafant unes imatges pr貌pies; les paraules hi s贸n, per貌 els actors han volgut jugar amb la ficci贸, mantenint un imaginari com煤, amb la realitat i fer versemblant els seus personatges.

Els int猫rprets ser脿n: Kira Anzizu, Guillem Barbosa, Max Grosse Majench, Elena Martin, Oriol Puig i Laura Weissmahr, que interpretaran a la parella protagonista, aix铆 com a personatges m脿gics que interacciones entre ells … l’脿ngel, la fada, la bruixa i el dimoni.

This slideshow requires JavaScript.

Moltes ganes de poder veure el resultat d’aquesta proposta !!!

Es podr脿 veure a La Seca espai Brossa, del 10 de novembre al 4 de desembre.

roulotte-cargol

Leave a Reply