– Roda de premsa WOHNWAGEN – La Seca (rp29)- 02.11.2016

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Dimecres passat vaig voler assistir a una roda de premsa molt especial, en la que primava l’enorme il·lusió d’un grup nombrós de joves (cap d’ells sobrepassa l’edat de 25 anys), per aixecar un projecte teatral des de zero….. joves provinents de diferents llocs, però amb interessos artístics comuns, que viuen a Barcelona, Londres, Madrid o Berlín.

Estem a La Seca i davant nostre 10 nois i noies ens intenten explicar el que veurem en aquest espai a partir del pròxim dijous 10 de novembre. Es tracta de WOHNWAGEN, en el que es van involucrar més d’una vintena de joves en el projecte inicial, que es va estrenar a Berlín l’any 2014 en llengua alemanya i que posteriorment al gener del 2015, es va presentar a la Sala Beckett, en versió subtitulada.

roda-de-premsa-wohnwagen-la-seca-voltar-i-voltar-1

El director artístic de La Seca, Hermann Bonnín, va poder presenciar aquella representació i va quedar frapat per la força de la posada en escena i l’enorme il·lusió d’aquells joves, per la qual cosa els va proposar revisar el projecte, traduir-la en bona part, per poder ser presentada en temporada a La Seca. Ara l’espectacle es representarà en diversos idiomes: català, castellà, anglès, italià, francès i alemany, malgrat que asseguren que l’espectador entendrà perfectament tot el que es diu a escena.

Volen representar-la a la seva manera, amb el seu propi llenguatge que consideren està molt allunyat de la representació clàssica “a la italiana”, ja que els actors es barrejaran amb el públic perquè volen des de l’inici trencar amb la quarta paret. Marc Salicrú, signa l’escenografia que vol crear “un món nou, on només es pot representar Wohnwagen”, i pensada perquè el públic visqui l’espectacle.

Han estat assajant durant una bona pila de mesos, en llocs diferents de Barcelona, i curiosament un d’aquests espais ha estat situat a 50 metres de casa nostra, al barri de Vallcarca, un lloc que ni nosaltres sabíem que existia… El Pulmarejo.

Ara WOHNWAGEN arriba a La Seca, amb el suport de la gestió de La Brutal, una història d’amor poc convencional, jove, on els protagonistes es coneixen però tenen por al compromís, a avorrir-se pel camí, a què el seu amor es converteixi en un compartiment estanc, aquesta por a fer les coses a mitges.

wohnwagen

Viure o arriscar-se? Aquests dos conceptes són l’arrel del conflicte entre la parella protagonista. Es coneixen en el bar, una fada posa una rosa pel mig, ella el convida al seu cafè diari i s’enamoren. La felicitat sembla estar assegurada. Aleshores va la bruixa i els maleeix. Ella vol moure’s, i viatjar i descobrir aquest món nostre tan immens, mentre que l’altre prefereix gaudir de les petites coses del dia a dia. El dimoni els ofereix la solució: comprar un wohnwagen. Al Wohnwagen hi podran viure i, mentrestant, viatjar. Amor. Però serà la roulotte capaç de resoldre el conflicte de forma absoluta?

El títol de l’obra és un joc de paraules que serveix per definir l’obra. “Wohnwagen” significa roulotte en alemany. És una paraula composta a partir de “wohnen”, viure, i “wagen”, que pot voler dir vehicle però també atrevir-se.

El text del qual parteixen és de Rèmi Pràdere, però cada actor li dóna vida agafant unes imatges pròpies; les paraules hi són, però els actors han volgut jugar amb la ficció, mantenint un imaginari comú, amb la realitat i fer versemblant els seus personatges.

Els intèrprets seràn: Kira Anzizu, Guillem Barbosa, Max Grosse Majench, Elena Martin, Oriol Puig i Laura Weissmahr, que interpretaran a la parella protagonista, així com a personatges màgics que interacciones entre ells … l’àngel, la fada, la bruixa i el dimoni.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Moltes ganes de poder veure el resultat d’aquesta proposta !!!

Es podrà veure a La Seca espai Brossa, del 10 de novembre al 4 de desembre.

roulotte-cargol

Deixa un comentari