– Teatre (74) – BRUTO, EL PODER O LA VIRTUD (🐌🐌🐌) – Sala Fènix – 30.10.2016

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

BRUTO, EL PODER O LA VIRTUD – 

Hem arribat !!! ….. l’últim dia però hem aconseguit encabir a la nostra agenda aquesta proposta de la Sala Fènix que no ens volíem perdre. Un treball sensacional de Felipe Cabezas.

Una habitació buida amb un únic somier contra la paret, una daga penjada una mica més amunt i un home assegut, encongit de dolor i de solitud. L’home és Bruto. Ha de prendre una decisió lluitant amb els seus sentiments en pro de la democràcia.

Un monòleg teatral inspirat en Juli Cèsar, l’obra de Shakespeare. Bruto s’enfronta al dilema d’assassinar a un dictador que amenaça amb tiranitzar Roma, una persona a la qual estima profundament i que a més és l’amant de la seva mare, tot i que no és el seu pare.

bruto-sala-fenix-2

Un personatge que denuncia la indiferència del poble davant la tirania, del deure de tots nosaltres d’anteposar la virtut d’un sistema polític democràtic per damunt de l’anhela de poder d’una persona o d’un govern.

“És una obra tristament actual, poèticament acusadora i reivindicativa de les llibertats socials. En el seu discurs, Bruto posa el dit a la nafra apuntant a la injustícia, la indiferència popular davant la tirania i la corrupció regnant en la societat per despertar el poble i intentar tornar-li la seva dignitat”

Un monòleg que es desenvolupa a mig camí entre el seu dubte abans de l’assassinat i el seu dolor després perquè ha matat un home que s’estimava. L’autora, Marcela Terra, ressalta el dilema emocional de Bruto que es veu obligat a escollir entre el sentiment i el deure i ens el presenta com un home profundament democràtic que la historia ha transformat en un traïdor. En aquest discurs, dues petites escletxes que permeten parlar a Juli Cèsar i a Marco Antonio. És a partir d’aquest últim que Bruto s’adona que en realitat ha estat utilitzat i al mateix temps convertit en el boc expiatori del Senat. La seva desesperació és aclaparadora.

Un text amb referències constants a la nostra realitat i als sistemes democràtics actuals. L’enorme i preocupant tendència dels governs d’arreu del món de derivar cap a sistemes totalitaris i repressius. L’enorme i preocupant incapacitat del poble que no és capaç de mostrar a les urnes el seu rebuig a una classe política corrupta i per contra, la torna a dotar de tot el poder. Els dilemes de Bruto tenen una lectura molt actual amb el seu discurs sobre la corrupció i el poder dictatorial del silenci.

bruto-sala-fenix-1

Felipe Cabezas resulta molt convincent en la seva interpretació i expressa el batibull de sentiments que envaeix al seu personatge, l’enorme melangia recordant moments de la seva infantesa, la seva tendresa com a espòs i pare, el seu dubte davant d’una obligació autoimposada, la mateixa acció de l’assassinat, el remordiment posterior, la desesperació, el dolor …..

Una posada en escena molt acurada amb una il·luminació i un acompanyament musical que ressalta en cada moment el moment vital del personatge i unes imatges que ajuden a donar o treure dramatisme al moment.

Una proposta que ens ha agradat molt. Una sala d’espectacles de petit format, … la Fènix, a la que intentem assistir sovint, perquè aposta per una programació diversa i de qualitat.

Esperem que ben aviat la tornin a programar.

Autora i directora: Marcela Terra
Intèrpret: Felipe  Cabezas
Companyies: Sala Fènix i Meridiano 70ymedio Teatro
Ambientació sonora: Orestes Gas \ Videos: Cristina Raso Boluda \ Disseny llums i cap tècnic: Mattia Russo \ Disseny integral: Marcela Terra \ Disseny gráfic: Isabella Pintani \ Fotografies: Cristina Raso Boluda\ Estilisme: Salón Lounge\ Ajudant de producció: Texia Le
Producció:  Sala Fènix
dioma: castellà – Durada: 70 min.

punyal-i-cargol

Deixa un comentari