– Teatre (69) – SOTA TER脌PIA (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Teatre Borr脿s – 27.10.2016

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

SOTA TER脌PIA –聽

Fa un parell de setmanes en Miquel va poder assistir a la roda de premsa de presentaci贸 d’aquesta com猫dia escrita per Mat铆as de Federico, proposta que havia estat guanyadora del concurs CONTAR1 tal com va explicar en el post.

Daniel Veronese va dirigir-la en la seva estrena a Buenos Aires i en la seva representaci贸 a Madrid i ha decidit dirigir tamb茅 aquesta versi贸 en catal脿 adaptada i tradu茂da per Edu Pericas.

En paraules de l’autor 鈥淪ota ter脿pia鈥 sorgeix de la necessitat d鈥檃profundirsobre l鈥檜nivers de la parella, aprofitant la ter脿pia com a camp ideal per al joc teatral.

Tres parelles entren desordenadament en una sala de la consulta de la seva psiquiatra, ja que han estat convocats a una sessi贸 de ter脿pia col路lectiva. No es coneixen entre ells i la primera sorpresa 茅s que aquesta sessi贸 es desenvolupar脿 sense l’assist猫ncia i tutela de la professional. 脡s nit de divendres i per tant no hi ha pressa en acabar la sessi贸.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Tres parelles que tenen conflictes diferents i que es troben en moments diferents en les seves relacions, la formada per Esteve i Carla una parella relativament recent i que encara mostren signes del seu enamorament, la formada per Laura i Daniel que fa 19 anys que estan casats i tenen dos fills en com煤, un d’ells adolescent, i la parella d’en Ferran i la Carme amb 9 anys de matrimoni i un fill encara petit.

Sota l’aparen莽a d’un joc, la ter脿pia persegueix l’intercanvi d’experi猫ncies personals, de desitjos, de somnis i frustracions. De mica en mica van agafant confian莽a i parlaran m茅s obertament dels seus conflictes, i sortiran les veritats i les mentides.

A poc a poc una maquin脿ria impensada s’engegar脿 i desencadenar脿 confessions, reclams, veritats i mentides en un cam铆 sense fre. Un desenfr猫 dif铆cil d’aturar quan s’engega. En aquest espai concebut especialment per a aquesta tasca, els sis jugadors se sentiran aleshores impulsats a desplegar moviments, a actuar cadascun el seu joc ocult.

I el que es revelar脿 ser脿 una forma inexorable i necess脿ria per expressar el que estava amagat; trencar amb l’ordenament de comportament social. Els codis i els aparellaments que havien funcionat fins avui ja no serveixen. I aix铆 sortir脿 a la llum una altra veritat. I nom茅s aix铆 poder respirar.

La proposta 茅s interessant pel joc esc猫nic que provoca i ens ha fet riure en moltes escenes, ens ha agradat molt especialment la interpretaci贸 que fa Meritxell Huertas en el seu paper de Carmen, una dona apocada i acomplexada que anir脿 “despertant” al llarg de la ter脿pia. Sense parlar gaire la seva gestualitat 茅s prou eloq眉ent.

Per contra, en els moments inicials de la representaci贸, no ens hem acabat de creure les interpretacions de Francesc Ferrer i Miquel Sitjar, per nosaltres un p猫l sobreactuades, malgrat que m茅s aviat creiem que ha estat un error de la direcci贸 de Veronese, en voler caracteritzar-los amb una p脿tina d’humor una mica passada de voltes; per sort, hem vist com s’han temperat en el transcurs del desenvolupament de l’obra; pel que fa a la resta d’interpretacions, creiem que han estat m茅s que correctes.

Una posada en escena 脿gil que no deixa baixar el ritme d’atenci贸 i que evoluciona cap a un final inesperat i sorprenent.

Ens ho hem passat molt b茅 i no dubtem en recomanar-la.

sota-terapia-teatre-borras-voltar-i-voltar-1

Autor: Mat铆as del Federico
Versi贸: Adriana Roffi\ Daniel Veronese\David Serrano
Traducci贸 al catal脿: Edu Pericas
Direcci贸: Daniel Veronese
Repartiment: Francesc Ferrer (Esteve)\ Marina Gatell (Carla)\ Cristina Plazas (Laura)\ Miquel Sitjar (Daniel)\ Andr茅s Herrera (Ferran) i Meritxell Huertas (Carme)
Ajudants de direcci贸: Maite P茅rez Astorga i Eduard Pericas\ Disseny Escenograf铆a: Elisa Sanz (a partir de la idea de Mar铆a Oswald)\ Il.luminaci贸: Ion An铆bal L贸pez\ Vestuari: Mireia Guardia\ Caracteritzaci贸: Toni Santos\ Disseny so: Joan Gil\ Regidora: Ana Pardo\ Cap t猫cnic: Joan Segura\ Coordinador t猫cnic: Jordi Ventosa (Toti)\ T猫cnic teatre: Susana Abella\ Cap de c脿sting: Rosa Est茅vez\ Ajudant de producci贸n: Pilar Pardo\ Disseny gr脿fic: Alberto Valle/Hawork Studio\ Adaptacions imatge: Marc Nogue/20cm Studio\ Fotograf铆a: Daniel Escal茅 i Josep Aznar\ Comunicaci贸: Carmen Vicente/X-TRATEGIUM\ Publicitat: Hector Rojas\ Community Manager: Jofre Borr脿s\ Marketing: Esther Mora
Producci贸: ANEXA
Idioma:catal脿 –聽Durada: 1h 40鈥

6-cargols-sota-terapia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'est脿 connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.