– Roda de premsa MARIA PAGÉS (Óyeme con los ojos) – Mercat de les Flors (rp26) – 27.10.2016

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Ahir dijous dues rodes de premsa molt properes, ja que es van realitzar a pocs metres i a la mateixa plaça Margarida Xirgu.

Al Mercat de les Flors, es va fer la presentació de l’espectacle ÓYEME CON LOS OJOS protagonitzat per la bailaora MARÍA PAGÉS; el director del Mercat, Francesc Casadesús seu al costat de María Pagés i inicien una conversa sobre l’espectacle. El Mercat com a institució pública, està molt satisfet de poder presentar per fi a Maria Pagès en un espectacle molt personal, que han estat esperant amb moltes ganes, un monòleg de dansa que comparteix amb 6 músics a l’escenari.

roda-de-premsa-maria-pages-mercat-de-les-flors-voltar-i-voltar-1

Maria Pagés diu que està molt contenta de poder realitzar 7 funcions a la mateixa Sala i encara més fora de temporada. Feia temps que volia realitzar un “solo” perquè els seus espectacles normalment els realitza amb la participació de la seva companyia (creada per ella fa 26 anys), en la qual treballen fins a 29 persones;  volia als seus 53 anys retrobar-se a ella mateixa i comprovar si el seu repte era possible encara, malgrat que la sensibilitat que normalment desprèn la dansa, es pot expressar de moltes maneres i no tan sols físicament.

A Maria Pagés l’hem pogut veure en molts espectacles en els que ha volgut col·laborar amb coreògrafs i ballarins molt reconeguts… Mikhaïl Baríxnikov i Sidi Larbi Cherkaoui (DUNAS és aquell espectacle que ens va fascinar a tots els que vàrem tenir la sort de veure, una o diverses vegades), però també amb l’escriptor José Saramago o amb l’arquitecte brasiler Oscar Niemeyer.

En aquest espectacle molt més intimista, fa equip amb la seva parella a la vida, l’escriptor i professor de literatura espanyola El Arbi El Harti i gran coneixedor de la literatura sufí i catalana. El punt de partida és un vers de sor Juana Inés de la Cruz que demana: “Óyeme con los ojos”, que conta la vida i inquietuds d’una dona que té com a vocació i professió el ball.; la resposta és una mirada molt especial per a un flamenc sentit i generós, en una peça que és un compendi de paraula, ritme, cante i melodia, de zapateado i percussió, d’humor i d’ironia.

El que recerca aquest espectacle és la reivindicació de l’espiritualitat, i no pas vista des d’un punt de vista religiós, sinó des d’una visió més humana. Utilitza per desenvolupar-la els 4 pilars de la vida: la rodona, el quadrat, el centre i el cercle, i segons Maria Pagés, la música en directe és una part importantíssima de l’espectacle, amb la participació de músics de gran vàlua, alguns d’ells també compositors.

roda-de-premsa-maria-pages-mercat-de-les-flors-voltar-i-voltar-2

Francesc Casadesús afirma que està convençut que al públic català s’emocionarà encara mes que en altres espectacles en la que participa tota la companyia, ja que ÓYEME CON LOS OJOS, és un espectacle molt personal i d’una gran sensibilitat. Aquest espectacle únicament s’ha pogut veure 3 cops i va ser estrenat a Temporada Alta de Girona l’any 2014.

Maria Pagés aprofitarà la seva estança a Barcelona aquests dies per fer un munt d’activitats complementàries, com són tallers i xerrades, per promocionar la dansa.

L’espectacle es podrà veure a la Sala MAC del Mercat de les Flors del 29 d’octubre al 6 de novembre. Nosaltres ja tenim reservades les nostres butaques d’abonament, per la tarda de l’1 de novembre…. ja en tenim ganes!!!

cargols-i-flamencu

Deixa un comentari