– Teatre (66) – ALTAZOR (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Laboratorio Teatro – 22.10.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

ALTAZOR –聽

Dissabte dia 22 vam tenir ocasi贸 de tornar a la seu de la Compa帽ia Laboratorio Teatro per poder veure la segona de les seves produccions, ALTAZOR, creada en 2014 i guanyadora en el VII Cenit de Sevilla, en 2015, dels premis al millor espectacle, a la millor posada en escena i a la millor interpretaci贸 per a l鈥檃ctriu Julia Rabad谩n.

Ens hem fet uns seguidors entusiastes dels treballs d’aquesta companyia, d’en莽脿 que la temporada passada els v脿rem descobrir amb dues propostes que ens van fascinar, basades en Hamlet: 聽HAMLETOLOG脥A i聽QUIEN VA !

Per貌 amb aquesta proposta de ALTAZOR, han superat totes les nostres expectatives; ens enfrontem a un espectacle teatral basat en l’adaptaci贸 lliure del poemari “Altazor o el viaje en paracaidas” del poeta xil猫 Vicente Huidobro (1893-1948), que podeu llegir si us b茅 de gust, en aquest enlla莽.

altazor-laboratorio-teatro-1

La Companyia Laboratorio Teatro va n茅ixer dins del Laboratorio de Expresi贸n Corporal Dram谩tica, escola fundada fa 17 anys a Barcelona per Jessica Walker. Una formaci贸 basada en el treball corporal i el creixement personal amb un objectiu 煤nic, en paraules de la directora Crear en esencia. Esto marca la v铆a de acceso para el encuentro del lenguaje consciente del cuerpo, que es capaz de experimentar, descubrir y repetir un dise帽o corporal dram谩tico y llevarlo a escena de manera rigurosa, po茅tica y sincera鈥 鈥溾 y estoy aqu铆 habl谩ndote de teatro, pero en realidad el viaje interior en todo lo veo y lo siento. Una respiraci贸n, una inmersi贸n, otra realidad鈥.

ALTAZOR 茅s l鈥檕bra mestra de Huidobro publicada a Madrid en 1931. Amb un llenguatge que trenca els esquemes cl脿ssics va ser encabida dins del moviment avantguardista del Creacionisme, que es va desenvolupar en el primer ter莽 del segle XX.

El poema est脿 dividit en set 鈥渃ants鈥 i van precedits per un prefaci que s鈥檌nicia 鈥.

Nac铆 a los treinta y tres a帽os, el d铆a de la muerte de Cristo; nac铆 en el Equinoccio, bajo las hortensias y los aeroplanos del calor.

I 茅s amb aquesta mateixa frase que s’inicien els mon貌legs de l’espectacle.

En arribar al teatre ja olorem l’encens caracter铆stic d’aquest espai i escoltem com darrere la cortina els actors preparen l’espectacle, esperem en silenci fins que a les vuit en punt la directora, la J猫ssica Walker diu: “entra el p煤blico” i entrem.

altazor-laboratorio-teatro-2

Els actors despullats durant tota la representaci贸 en un escenari ple de papers estripats i amb les parets plenes de folis amb frases, unes estructures met脿l路liques a una banda de l’escenari, un dels actors en cadira de rodes, un altre actor plora arraconat a la paret …. i es desencadena tot, moviment i m煤sica.

Poesia damunt l’escenari, paraules i gestos, afirmacions i negacions, esperan莽a i desesperan莽a …

Una entrega total de tots els int猫rprets que amb el seu cos i la seva paraula s贸n capa莽os de transmetre emocions que ens arriben directament al cor.

脡s un impacte constant a la nostra 脿nima.

脡s聽pell de gallina.

脡s bellesa en estat pur.

脡s poesia.

altazor-laboratorio-teatro-3

ABRE LA PUERTA DE TU ALMA Y SAL A RESPIRAR AL LADO, AFUERA PUEDES ABRIR CON UN SUSPIRO LA PUERTA QUE HAYA CERRADO EL HURACAN.
HABITANTE DE TU DESTINO, QUE ESPERAS?
TENGO CARTAS SECRETAS EN LA CAJA DEL CR脕NEO 聽 聽 聽 聽 聽
EL MIEDO CAMBIA LA FORMA DE LAS FLORES聽
MI ABUELA ME HACE SIEMPRE LA MISMA PREGUNTA 鈥 QUE BONITO!
MI MADRE HABLABA COMO LA AURORA Y COMO LOS DIRIGIBLES QUE VAN A CAER
TENIA CABELLOS COLOR DE BANDERA Y OJOS LLENOS DE NAVIOS LEJANOS
脕MAME

Poques coses es poden afegir d’un espectacle que s’ha de veure i que ens commociona per la bellesa, veritat, energia i entrega que 茅s capa莽 de transmetre.

脷nicament apuntar que el tornaran a representar els pr貌xims 19 i 20 de novembre a les 20 hores.

Si us animeu a anar, millor reserveu entrades, ja que l’espai 茅s petit. Ho podeu fer AQU脥

T铆tol: Altazor
Autor: Vicente Huidobro
Direcci貌 i posada en escena: Jessica Walker
Int猫rprets: David Bocian \ Julia Rabad谩n \ Roser Vallv茅 \ Julieta Dentone \ Camilo Zaffora \ Mario Gonz谩lez Aragon \ Jessica Walker
Idioma: castell脿 –聽Durada: 60 minuts

cargol-%22nu%22-1

Deixa un comentari