– Teatre (64) – PRIME TIME (馃悓馃悓) – Caixa Forum – 21.10.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques –聽

Per Miquel Gasc贸n

PRIME TIME –聽

Segona representaci贸 d’aquest passat divendres; aquesta vegada convidats personalment per l’actriu Imma Colomer a l’estrena de PRIME TIME, que es va celebrar al Caixa F貌rum de Barcelona, dins dels actes de la Confer猫ncia Internacional de SIforAGE (Innovaci贸 Social per a un Envelliment Actiu i Saludable).

La representaci贸 t茅 molt a veure amb l’arribada a la tercera edat, la seva acceptaci贸 i l’actitud davant d’aquesta realitat.

Gl貌ria Aran 茅s l’estrella d’una telenovel路la que porta 40 anys en antena. Quan la citen a l’oficina de la productora, sospita que li volen retre un homenatge a la propera temporada, per貌 el que tenen pensat per a la s猫rie 茅s incorporar un nou cap de guionistes i la decisi贸 d’aquest de fer desapar猫ixer el seu personatge per mort sobtada, perqu猫 la corba d’audi猫ncies reflecteix una davallada continuada.

prime-time

Aquesta pe莽a es q眉estiona qu猫 vol dir fer-se gran en un medi on es promociona i es ven la joventut, i 茅s el resultat d’un proc茅s creatiu derivat de una聽recerca en gerontologia cultural i liter脿ria, de la seva autora N煤ria Casado Gual.

Una proposta amable amb un argument for莽a senzill, un p猫l massa superficial pel meu gust, en el que s’intenta explicar les diferents etapes d’una persona quan arriba al zenit de la seva professi贸 i el mercat la vol apartar per deixar pas a altres persones m茅s joves. Primer la sorpresa i la indignaci贸 en veure’s tra茂t per les persones que t’envolten i que creies que eren el teu suport; de cop t’adones que no ets m茅s que una pe莽a d’una m脿quina que s’ha de reempla莽ar. Despr茅s vindr脿 l’acceptaci贸 de qu猫 la situaci贸 茅s irremeiable … i聽que a poc a poc es transforma en unes immenses ganes de comen莽ar quelcom nou, que donar脿 una nova empenta il路lusionant per continuar el teu cam铆 a la vida.

Tots els que hem arribat a l’edat de la nostra jubilaci贸 hem passat per aquest tr脿ngol, incl煤s a vegades abans que aquesta arribes, veient-nos despla莽ats a la for莽a per donar pas a gent m茅s jove i potser amb m茅s empenta; un cop que has fet el pas, el millor 茅s buscar nous al路licients, malgrat que un percentatge de gent no els sap trobar i cau en una forta depressi贸.

La dramat煤rgia est脿 pensada des d’un punt de vista de teatre comercial, fent entrar sovint l’humor que en certa manera endolceix massa el drama que s’est脿 plantejant. Per altra banda, vaig trobar prescindible l’煤ltima escena, que allarga la proposta innecess脿riament.

Una posada en escena molt senzilla, gaireb茅 sense escenografia, que representa el despatx dels directius de la cadena de televisi贸.

La interpretaci贸 de l’Imma Colomer 茅s realment el que salva l’espectacle, ja que com sempre est脿 magnifica quan puja a un escenari. El paper que interpreta li est脿 com anell al dit, perqu猫 parla en certa manera de la seva realitat, de la seva professi贸, de la seva edat i del que ser脿 molt possiblement el seu futur, la no tan llunyana jubilaci贸 dels escenaris.

En realitat la proposta 茅s quelcom semblant a un mon貌leg protagonitzat per l’Imma, amb petites participacions dels dos actors que l’acompanyen a escena, en Ferran Casadi i la mateixa autora N煤ria Casado.

Una proposta senzilla i amable que l’煤nic que pret茅n 茅s fer passar una bona estona als espectadors…. i aix貌 a vegades ja 茅s molt.

Aquest mateix espectacle es podr脿 veure aviat al Teatre municipal de l’escorxador de Lleida, el 25 i 26 de novembre.

prime-time-caixa-forum-voltar-i-voltar-1-1
Autora: N煤ria Casado Gual
Direcci贸 i v铆deo: 脪scar S谩nchez H.
Int猫rprets: Imma Colomer, Ferran Farr茅 i N煤ria Casado
Espai esc猫nic: Espai A47聽– Vestuari: Aggelo鈥檚 (vestuari Imma Colomer) i Nurosfera聽– Assessorament perruqueria: Toni Santos聽– Sintonies 鈥淕ent de Sort鈥: Jordi Cano聽– Fotografia: Josep Maria Cortina聽– Refer猫ncies a la Trag猫dia del Rei Lear: traducci贸 de Llu铆s Soler
Una producci贸 de Nurosfera per a SIforAGE
Idioma: catal脿 –聽Durada: 1 hora聽
Old Lady with Zimmer Frame towed by snail

Deixa un comentari